19.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Viber: Αυτό το μήνυμα θα αυτοκαταστραφεί σε 5, 4, 3…

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες των «Επικίνδυνων Αποστολών» όπου το αποκρυπτογραφημένο μήνυμα αυτο-εξαϋλώνεται για να μην γίνει αντιληπτό από τους εχθρούς του Τζιμ Φελπς για τους παλαιότερους ή του Ίθαν Χαντ για τους νεότερους φαν.

Δεν ξέρουμε εάν οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα αισθανθούν σαν μυστικοί πράκτορες, πάντως είναι γεγονός ότι τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα ήρθαν και στην Ελλάδα μέσα από τη νέα λειτουργία του Viber. Και όσοι θέλουν κάποιες συνομιλίες, φωτογραφίες ή video τους να περνούν στη λήθη και τη λησμονιά, έχουν πλέον τη δυνατότητα.

 

Μυστικές συνομιλίες

Η Rakuten Viber ανακοίνωσε ότι τα πολυαναμενόμενα «αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα» είναι πλέον διαθέσιμα σε όλες τις προσωπικές συνομιλίες.

Μέχρι χθες ήταν μια λειτουργία που έβρισκε κανείς στις μυστικές συνομιλίες, αλλά πλέον όλοι οι χρήστες θα μπορούν να βάζουν χρονοδιακόπτη για δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες ή ακόμη και ημέρες, όταν στέλνουν κάποιο κείμενο, φωτογραφία, βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο τύπο αρχείου. Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την διαγραφή του περιεχομένου ξεκινά αυτόματα από τη στιγμή που ο παραλήπτης δει το απεσταλμένο μήνυμα.

Η νέα λειτουργία ισχυροποιεί τη θέση του Viber ως της πιο ασφαλούς εφαρμογής για αποστολή μηνυμάτων.

 

 

Για να στείλει ένα αυτοκαταστρεφόμενο μήνυμα, ο χρήστης πρέπει:

  • Να πατήσει στο εικονίδιο του ρολογιού, στο κάτω μέρος της συνομιλίας, και να επιλέξει το χρόνο μέχρι τη διαγραφή του μηνύματος.
  • Να πληκτρολογήσει και να στείλει το μήνυμα στον παραλήπτη.

Στην οθόνη εμφανίζεται η αντίστροφη μέτρηση και με το πέρας της το μήνυμα εξαφανίζεται.

 

Screenshots

Ειδοποίηση όταν κάποιος φωτογραφίζει την οθόνη

Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τον έτερο χρήστη – παραλήπτη να φωτογραφίσει την οθόνη (screenshot) και να διατηρήσει το περιεχόμενο του μηνήματος, ακόμη και μετά τη διαγραφή του. Οπότε η προσοχή στο ποια προσωπικά ή άλλα στοιχεία μοιράζεται κανείς δεν θα πρέπει να χαλαρώνει. Ωστόσο, εμφανίζεται ειδοποίηση στην περίπτωση που υπάρξει screenshot από οποιονδήποτε συνομιλητή.

«Είμαστε περήφανοι για την λειτουργία των αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων σε όλες τις συνομιλίες 1-προς-1. Τα πρωτοπαρουσιάσαμε στο Viber το 2017 ως μέρος της εμπειρίας των μυστικών συνομιλιών. Με τον καιρό πειστήκαμε ότι μια παρόμοια λειτουργία που θα ισχυροποιούσε την εμπιστευτικότητα, περιλαμβανομένης και της αποστολής ειδοποίησης αν ο παραλήπτης τραβήξει ένα screenshot του μηνύματος, θα έπρεπε προστεθεί και στις απλές συνομιλίες. Αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμη βήμα στο ταξίδι μας για να είμαστε η ασφαλέστερη εφαρμογή μηνυμάτων στον κόσμο» είπε ο Ofir Eyal, COO της Rakuten Viber.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το Viber έχει αποδείξει τη δέσμευσή του να προστατεύσει την ιδιωτικότητα στην ως τώρα ιστορία του. Σε μια σειρά από καινοτομίες όσον αφορά τις εφαρμογές μηνυμάτων, το Viber πρώτο παρουσίασε την επιλογή «διαγραφή μηνύματος» το 2015, έφερε την κρυπτογράφηση end-to-end το 2016 σε κάθε συνομιλία και τις κρυφές και μυστικές συνομιλίες το 2017.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στρατηγική συνεργασία της Lancom με την EXA Infrastructure, για μία νέα εποχή συνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη

Η Lancom, η ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες cloud, data center και τηλεπικοινωνιών, και η EXA Infrastructure, η εταιρεία με τη...

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο BigData – ΕY – OTE – REAL CONSULTING οι ανάδοχοι

Γράφει η Μαρία Μόσχου Την ανάθεση στην ένωση εταιρειών «ΕY – OTE – REAL CONSULTING» της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης για την υλοποίηση μέρους της...

Η «έξυπνη» διαχείριση κυκλοφορίας θα αποφέρει έσοδα 10,6 δισ. δολάρια το 2023  

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Αυξανόμενες βαίνουν οι παγκόσμιες επενδύσεις σε smart cities, με τον τομέα της «έξυπνης» διαχείρισης της κυκλοφορίας να απορροφά σημαντικό τμήμα...

Αναβαθμίζεται ψηφιακά το Πυροσβεστικό Σώμα για την καλύτερη διαχείριση κρίσεων

Τα τελευταία χρόνια κρίνεται αναγκαία η χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων των φυσικών καταστροφών τόσο...

Κατά 7% θα μειωθεί το Capex των τηλεπικοινωνιακών παρόχων έως το 2025

 Τάση επιβράδυνσης καταγράφουν οι επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων διεθνώς, με την Ελλάδα να κινείται, πάντως, σε αντίθετη τροχιά από τη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με...