5.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Το πρώτο online παρατηρητήριο για κακόβουλα λογισμικά Android παγκοσμίως από την Upstream

Το Secure-D, η πλατφόρμα ασφαλείας της Upstream, της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας, παρουσιάζει το πρώτο online Παρατηρήριο Mobile Malware με τις εφαρμογές Android που η πλατφόρμα εντοπίζει και αποτρέπει σε όλο τον κόσμο.

Το Secure-D Index που ξεκινά πιλοτικά, περιλαμβάνει δεδομένα από 17 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Ρωσίας, Ινδίας, Γερμανίας, Νότιας Αφρικής, καλύπτοντας μια διευρυμένη αγορά 1,3 δισ. χρηστών mobile Internet. Αυτή τη στιγμή καταγράφει 1.500 κακόβουλες εφαρμογές με  13 δισ. downloads συνολικά, τις οποίες έχει εντοπίσει και μπλοκάρει το Secure-D.

Ο Δείκτης Secure-D είναι διαθέσιμος για όλους. Η πληροφορία που περιλαμβάνει είναι σημαντική για ολόκληρη την αγορά κινητής τηλεφωνίας, από τους δημιουργούς εφαρμογών, τις διαφημιστικές εταιρείες, τα media, αλλά και τους διαφημιζόμενους που αποτελούν στόχο της online διαφημιστικής απάτης. Εξίσου σημαντική είναι και για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας που θέλουν να προστατέψουν τους συνδρομητές τους από τις επιπτώσεις του malware, όπως η ακούσια εγγραφή τους σε υπηρεσίες υψηλής χρέωσης, η κατανάλωση των data τους, ή ακόμη και η συλλογή προσωπικών τους δεδομένων.

Ο Δημήτρης Μανιάτης, επικεφαλής της πλατφόρμας Secure-D για την Upstream, δήλωσε: «Το Secure-D πρωτοστατεί στην καταπολέμηση του mobile malware σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός από τη συνεχή καινοτομία, σημαντικό ρόλο παίζει η ενημέρωση, καθώς οι χρήστες, αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος της αγοράς, δεν έχoυν επίγνωση της πραγματικής διάστασης του προβλήματος. Για το λόγο αυτό και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δείκτη malware και να μοιραστούμε ανοιχτά τα ευρήματα του Secure-D».

Το Secure-D Index, στην beta version, περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για την κάθε εφαρμογή, τον δημιουργό της εφόσον η πληροφορία είναι διαθέσιμη, τον αριθμό downloads και το ποσοστό διείσδυσης στην αγορά. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν αν το κάθε app είναι διαθέσιμo μέσω Google Play, αν έχει καταργηθεί από το Google Play ή αν έχει διανεμηθεί μέσω άλλων online app stores.

Όλη η πληροφορία του Secure-D Index είναι διαθέσιμα χωρίς κόστος. Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στις πιο ενεργές κακόβουλες εφαρμογές της προηγούμενης ημέρας, ενώ με μια απλή και δωρεάν εγγραφή θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και θα μπορούν να κάνουν search εστιάζοντας σε  μεμονωμένες χώρες, να δουν ιστορικά δεδομένα και να αναζητήσουν συγκεκριμένες εφαρμογές.

Σημειώνεται ότι μόνο το 2018, το Secure-D της Upstream επεξεργάστηκε πάνω από 1,8 δισεκατομμύρια συναλλαγές και κατάφερε να εντοπίσει και να αποτρέψει πάνω από 63.000 κακόβουλες εφαρμογές σε 16 χώρες. Η πλατφόρμα ασφάλειας της Upstream, που συνδυάζει αλγόριθμους μηχανικής μάθησης (machine learning) και τεχνητής νοημοσύνης (AI) με ροές εργασιών (workflows)  εκκαθάρισης πληρωμών, εντοπίζει περίπου 170 νέες κακόβουλες εφαρμογές κάθε μέρα. Τους τελευταίους μήνες, το Secure-D εντόπισε και απέτρεψε 250 εκατ. ύποπτες συναλλαγές από τρεις μόνο δημοφιλείς εφαρμογές 4shared, Vidmate και Weather Forecast, με 600 εκατ. συνολικά downloads. Και οι τρεις εφαρμογές ήταν διαθέσιμες από το Google Play.

Παρέχοντας ανοιχτά σε όλους τα ευρήματα από τη δραστηριότητα του Secure-D μέσω του παρατηρητηρίου malware η Upstream στοχεύει στην προστασία των καταναλωτών και την καλύτερη ενημέρωση της αγοράς για την ολοένα αυξανόμενη απειλή της online διαφημιστικής απάτης, που πλέον αποτελεί μια αγορά ύψους 40 δισ. δολαρίων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Προκήρυξη διαγωνισμού για τον οδικό άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

Ένα σημαντικό έργο για την Ήπειρο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκήρυξε τον διαγωνισμό για τον οδικό άξονα «Ιωάννινα...

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...

Στα 23,3 δισ. ευρώ η ευρωπαϊκή αγορά βιντεοπαιχνιδιών

 Της Νατάσας Φραγκούλη Να δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους παίκτες, επιδιώκει η Ευρώπη. Η αγορά...

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών: Κορυφαίοι κίνδυνοι το αυξημένο κόστος ζωής και οι απειλές κυβερνοασφάλειας

Η ανταπόκριση στο κΟστος ζωής βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης κινδύνων για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών Η αύξηση του κόστους ζωής έχει οδηγήσει τους καταναλωτές...

Τα πιο δημοφιλή και τα πιο… απεχθή crypto του 2023

Νέα έρευνα από το SmartBettingGuide.com αποκάλυψε τα κρυπτονομίσματα για τα οποία οι χρήστες του διαδικτύου μιλάνε θετικά online τους τελευταίους μήνες (Οκτώβριος 2022-Ιανουάριος 2023). Η μελέτη ανέλυσε πάνω από...