17.5 C
Athens
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Το μέλλον και το ELEARNING συναντήθηκαν στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ WIDE SERVICES ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ MOODLE, DR MARTIN DOUGIAMAS

Η WIDE Services, Premium πιστοποιημένος συνεργάτης του Moodle είχε την τιμή να διοργανώσει μία μοναδική εκδήλωση για το μέλλον των καινοτόμων υπηρεσιών ασύγχρονης ηλεκτρονικής μάθησης, με τίτλο «Grow the future through eLearning» και επίτιμο προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή τον Dr. Martin Dougiamas, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Moodle Pty Ltd. Ο Dr. Dougiamas βρέθηκε στη χώρα μας με αφορμή την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιλεγμένοι συνεργάτες από ιδιωτικούς, δημόσιους και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και φορείς, αλλά και ο αναπληρωτής πρέσβης της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα, ο εξοχότατος κ. David Kilham.

Ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν να  βελτιώνουν τον κόσμο μας

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Moodle, Dr. Martin Dougiamas, υποστήριξε στην ομιλία του πως βασική αποστολή του είναι η ενθάρρυνση των εκπαιδευτικών να συνεχίσουν να  βελτιώνουν τον κόσμο μας.

Όπως υπογράμμισε, από την πρώτη εμφάνισή του το 1999, το Moodle LMS εξελίσσεται συνεχώς, μένοντας πάντα πιστό στις αρχές της παιδαγωγικής και στη φιλοσοφία του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, αναφέροντας πως σήμερα περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερα από 150 χιλιάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το Moodle ως πλατφόρμα για τη διαχείριση της διαδικτυακής τους μάθησης.

Ανέφερε σχετικά: «Είμαι περήφανος για το όραμά μας για ένα ισότιμο εκπαιδευτικό παγκόσμιο οικοσύστημα που έχει την ανοιχτή εκπαίδευση στον πυρήνα του και είμαι πολύ ικανοποιημένος που διαθέτουμε μια τόσο ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα με την υποστήριξη της δυναμικής ομάδας WIDE Services.»

Η γέννηση της ιδέας πίσω από το Moodle

Όσον αφορά στη γέννηση της ιδέας πίσω από το Moodle, ο ιδρυτής του, σε μικρή ηλικία, ζούσε σχεδόν 1000 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο σχολείο σε μια απομακρυσμένη περιοχή της ερήμου της Δυτικής Αυστραλίας. Για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του την δεκαετία του 1970, η οικογένεια του Martin τον έγραψε στο School of Air, με τη μάθηση να παραδίδεται μέσω βραχέων ραδιοφωνικών κυμάτων.

Αυτή η εμπειρία με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν καθοριστική για το όραμα που ανέπτυξε ο Martin, για τη χρήση του διαδικτύου με στόχο την εκπαίδευση πέρα από τις φυσικές σχολικές και ακαδημαϊκές αίθουσες, εξασφαλίζοντας ποιοτική εκπαίδευση σε κάθε γωνία του πλανήτη. Για να ξεπεράσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άτομα που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ο Martin δημιούργησε τη Moodle με στόχο τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης που θα είναι ευέλικτη, καλύπτοντας τις ανάγκες των μαθητών, θα είναι προσβάσιμη και θα παρέχει ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Martin συνομίλησε και απάντησε σε ερωτήσεις του  βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα κ. Χρήστου Χωμενίδη, ο οποίος αποκάλυψε πολλές άγνωστες και ενδιαφέρουσες πτυχές της προσωπικότητάς του ιδρυτή του Moodle, ενθουσιάζοντας τους τυχερούς παρευρισκόμενους. Έπειτα, ο Martin παρουσίασε κάποιες από τις δυνατότητες της τελευταίας έκδοσης της πλατφόρμας Moodle, αναλύοντας και το πώς αυτές βρίσκουν εφαρμογές στο σήμερα, σε διαφορετικούς τομείς και κλάδους.

Ποιοι συμμετείχαν στο πάνελ

Στο ενδιαφέρον πάνελ που ακολούθησε και συντόνισε ο κ. Χωμενίδης  συμμετείχαν εκπρόσωποι από διαφορετικούς κλάδους, όπως οι κ.κ. Γιώργος Σβώλης, Learning & Development Manager, ΟΠΑΠ, Δρ. Απόστολος Λάζαρης, Επικεφαλής του Εκτελεστικού Μηχανισμού του Παρατηρητηρίου Γραφειοκρατίας, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δρ. Γιάννης Ψαρομίληγκος, Καθηγητής & Διευθυντής του Τομέα Διοικητικής Πληροφορικής & Επιστήμης των Αποφάσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ο κ. Γιάννης Αράπογλου, Γενικός  Διευθυντής της WIDE Services – Premium Moodle Partner!

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χρήση του eLearning για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων μεγάλων οργανισμών, η εφαρμογή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και σύγχρονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η επιστήμη της Πληροφορικής, όπως η θέση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση και την τέχνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σβώλης, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το πως ο ΟΠΑΠ με ένα σημαντικά μεγάλο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την επικράτεια και ένα μεγάλο αριθμό συνεργατών, έχει εμπιστευτεί την διαδικασία εκπαίδευσης του προσωπικού του πάνω, στη πλατφόρμα του Moodle

Η χρήση ευέλικτων εργαλείων όπως το Moodle είναι απαραίτητη

Από την πλευρά του ο κ. Λαζαρής, τόνισε πως στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης που διανύουμε η χρήση ευέλικτων εργαλείων όπως το Moodle είναι απαραίτητη σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες. Αντίστοιχα, ο κ. Ψαρομίληγκος στάθηκε στην αξία του ανοικτού λογισμικού και στον ρόλο του στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Αράπογλου, Γενικός  Διευθυντής της WIDE Services είπε: «Αποστολή της WIDE Services είναι να υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών και των συνεργατών της, προσφέροντας την κατάλληλη λύση υπηρεσιών eLearning που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε οργανισμού ή φορέα. Είναι ιδιαίτερη τιμή να έχουμε μαζί μας τον εμπνευστή ενός τόσο προηγμένου συστήματος ασύγχρονων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην αδιάλειπτη παροχή των πιο καινοτόμων LMS υπηρεσιών.»

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η Γιορτή του Ποδοσφαιριστή και της Ποδοσφαιρίστριας αποκλειστικά στο Novasports!

Η γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και φέτος στο Novasports! Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19:00, οι φίλοι του ποδοσφαίρου, θα έχουν την ευκαιρία...

Σε διαβούλευση μέχρι 19 Δεκεμβρίου το 5ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Open Government Partnership (OGP)

Η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση – «Open...

Vimodji: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για την καινοτόμο ελληνική startup

Με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς ενισχύει τη βάση των χρηστών του το Vimodji, το καινοτόμο ελληνικό startup, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής video μηνυμάτων...

Regate Effective – SFA επιλέγει η PROVIL S.A. πραγματοποιώντας έως και 35% ανάπτυξη το 2022

H Regate, μέλος του Ομίλου SOFTONE, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του Regate Effective – SFA στην Provil. Η Provil , η ελληνική εταιρεία που για περισσότερα...

Απλά Ψηφιακά: Η AWS, οι εξελίξεις στη Lamda Hellix, η Nova και το… YouTube

Τα σχέδια της Amazon Web Services για την χώρα μας, τις εξελίξεις στον κλάδο των Data Center αλλά και τα ευρύτερα νέα της εγχώριας...