17.4 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Το 49% της Viva στην JP Morgan – Επικυρώθηκε η συμφωνία μετόχων

Η JPMorgan ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό μετοχών περίπου 49% στην εταιρεία Viva Wallet, με τη συμφωνία να υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά εκτιμάται ότι η Viva Wallet αποτιμάται σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια – αποτελώντας ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό unicorn.

Η επένδυση της JPMorgan θα ξεπεράσει τα 1,15 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και αύξησης κεφαλαίου στη Viva Wallet, η οποία ωστόσο, δεν θα αποδυναμώσει το πλειοψηφικό ποσοστό των ιδρυτών της, που ανέρχεται σε 51,5%.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πραγματοποιούμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενισχύσει τη νέα ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές που απευθύνεται στις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων πληρωμών της JP Morgan, Τάκης Γεωργακόπουλος.

Ταχεία ανάπτυξη στα συστήματα πληρωμών

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ευρωπαϊκός τομέας πληρωμών είναι μεγάλος από πλευράς ευκαιριών, με περισσότερους από 17 εκατ. εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν συστήματα πληρωμών που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα.

«Η στρατηγική επένδυση της Morgan στη Viva Wallet σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στην τεχνολογία και την ομάδα της που ήδη προσφέρει μία ολιστική πολυκαναλική ικανότητα πληρωμών για τους εμπόρους σε όλη την Ευρώπη και καλύτερης εξυπηρέτησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ανέφερε ο Max Neukirchen, Global Head of Payments & Commerce Solutions της JP Morgan.

Το μερίδιο θα αποκτηθεί από τους μετόχους μειοψηφίας της Viva Wallet, συμπεριλαμβανομένου του fund συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, το οποίο κατέχει περίπου το 13% της εταιρείας, και του βρετανικού fund Hedosophia, που κατέχει περίπου το 24% των μετοχών.

«Η αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν και πληρώνονται οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και εκ βαθέων γνώση του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Viva Wallet, κ. Χάρης Καρώνης. «Η στρατηγική επένδυση της JP Morgan θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για παροχή υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη».

Η Jefferies ήταν ο μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Viva Wallet για τη συμφωνία, ενώ η Davis Polk & Wardwell LLP ήταν ο νομικός σύμβουλος.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...