24.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Το 49% της Viva στην JP Morgan – Επικυρώθηκε η συμφωνία μετόχων

Η JPMorgan ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συμφώνησε να αποκτήσει ποσοστό μετοχών περίπου 49% στην εταιρεία Viva Wallet, με τη συμφωνία να υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά εκτιμάται ότι η Viva Wallet αποτιμάται σε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια – αποτελώντας ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό unicorn.

Η επένδυση της JPMorgan θα ξεπεράσει τα 1,15 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης και αύξησης κεφαλαίου στη Viva Wallet, η οποία ωστόσο, δεν θα αποδυναμώσει το πλειοψηφικό ποσοστό των ιδρυτών της, που ανέρχεται σε 51,5%.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πραγματοποιούμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενισχύσει τη νέα ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές που απευθύνεται στις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων πληρωμών της JP Morgan, Τάκης Γεωργακόπουλος.

Ταχεία ανάπτυξη στα συστήματα πληρωμών

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ευρωπαϊκός τομέας πληρωμών είναι μεγάλος από πλευράς ευκαιριών, με περισσότερους από 17 εκατ. εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν συστήματα πληρωμών που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα.

«Η στρατηγική επένδυση της Morgan στη Viva Wallet σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στην τεχνολογία και την ομάδα της που ήδη προσφέρει μία ολιστική πολυκαναλική ικανότητα πληρωμών για τους εμπόρους σε όλη την Ευρώπη και καλύτερης εξυπηρέτησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», ανέφερε ο Max Neukirchen, Global Head of Payments & Commerce Solutions της JP Morgan.

Το μερίδιο θα αποκτηθεί από τους μετόχους μειοψηφίας της Viva Wallet, συμπεριλαμβανομένου του fund συμφερόντων της οικογένειας Λάτση, το οποίο κατέχει περίπου το 13% της εταιρείας, και του βρετανικού fund Hedosophia, που κατέχει περίπου το 24% των μετοχών.

«Η αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουν και πληρώνονται οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευελιξία και εκ βαθέων γνώση του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Viva Wallet, κ. Χάρης Καρώνης. «Η στρατηγική επένδυση της JP Morgan θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε το όραμά μας για παροχή υπηρεσιών πληρωμών και συναλλαγών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη».

Η Jefferies ήταν ο μοναδικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Viva Wallet για τη συμφωνία, ενώ η Davis Polk & Wardwell LLP ήταν ο νομικός σύμβουλος.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Honda Marine: Σε παγκόσμια πρεμιέρα η BF350, o πρώτος κινητήρας Honda V8

Σε παγκόσμια πρεμιέρα, η Honda Marine παρουσίασε τον πρώτο της V8 εξωλέμβιο κινητήρα, την BF350, στη Διεθνή Έκθεση Σκαφών της Γένοβας. Μέσω μιας σειράς εξαιρετικών...

Στον ΟΛΘ οδεύει το λιμάνι του Βόλου – Προτιμητέος επενδυτής από το ΤΑΙΠΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση προχώρησε στην αποσφράγιση των τεσσάρων δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν στον...

Μην “ψαρώνετε”: 10 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε αφού κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού ψαρέματος

Μπορεί να αισθανθείτε ντροπή ή ακόμα και ανησυχία αν τσιμπήσετε το δόλωμα και κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο ηλεκτρονικού "ψαρέματος", αλλά αυτού του είδους...

Από τον καναπέ τους κάνουν αγορές 8 στους 10 Έλληνες

Ψήφο εμπιστοσύνης στις online αγορές δίνουν οι Έλληνες καταναλωτές, με την πανδημία και την ψηφιοποίηση που έφερε μαζί της να λειτουργούν ως θρυαλλίδα για...

Οριστικός ανάδοχος για την επόμενη γενιά του Δικτύου Δημόσιου Τομέα

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Την .. επόμενη γενιά (Next Gen) του Δικτύου Δημοσίου Τομέα θα σχεδιάζει η κοινοπραξία ERNST & YOUNG AE ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ...