16.6 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Το 38% των καταναλωτών παγκοσμίως θα ψωνίζει online και μετά την πανδημία

  • της Νατάσας Φραγκούλη

Το ψηφιακό κανάλι αγορών θα συνεχίσουν να προτιμούν οι καταναλωτές ανά τον κόσμο ακόμη και μετά από το πέρας της πανδημίας. Για την ακρίβεια, το 38% των e-shoppers, παγκοσμίως, απαντά ότι θα εξακολουθήσει να ψωνίζει online και μετά από την πανδημική κρίση.

Το 2020 και πριν από το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, το ποσοστό των πολιτών που έκαναν μέσω Διαδικτύου τις αγορές τους, διαμορφωνόταν στο 25%. Τον Απρίλιο του 2020, το ποσοστό αυτό, υπό το βάρος των νέων δεδομένων που δημιούργησε ο COVID-19, εκτοξεύθηκε στο 33%.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους σκαρφάλωσε στο 41% -το υψηλότερο επίπεδο- ενώ έναν χρόνο μετά, τον Νοέμβριο του 2021, με τη σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας έπεσε στο 38%. Στα επίπεδα αυτά, σύμφωνα με έρευνα για το e-commerce μεταξύ 10.000 καταναλωτών, που διενήργησε το Capgemini Research Institute, θα παραμείνει και μετά από την πανδημία.

«Μακροπρόθεσμα, οι καταναλωτές αναμένεται να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο διαδικτυακών αλληλεπιδράσεων, με το 38% των πολιτών να δηλώνει ότι αναμένει να έχει σημαντικές αλληλεπιδράσεις με διαδικτυακά κανάλια μετά την πανδημία», αναφέρει η σχετική έρευνα.

Πιο φανατικοί e-shoppers αποδεικνύονται τα νοικοκυριά με παιδιά, που έχουν σθεναρή προτίμηση στις διαδικτυακές αγορές (49%) από ό,τι οι αγοραστές χωρίς παιδιά (33%). Στο μεταξύ, όσον αφορά την ηλικία, οι καταναλωτές που ανήκουν στη γενιά των Millennial –οι ηλικίες 25-40 ετών– έχουν τη μεγαλύτερη προτίμηση στις online αγορές (51%), ενώ οι Boomers είναι αυτοί που δίνουν την πιο «διστακτική» ψήφο εμπιστοσύνης στο online κανάλι (24%).

Online τα είδη παντοπωλείου

Σύμφωνα με την έρευνα, το ψηφιακό κανάλι αγορών έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές -μετά την πανδημία- ακόμη και για κατηγορίες αγορών, οι οποίες παραδοσιακά γίνονται στα φυσικά καταστήματα. Για παράδειγμα, στην κατηγορία των ειδών παντοπωλείου, το 57% των αγοραστών απαντά ότι κάνει το μεγαλύτερο μέρος των αγορών από το φυσικό κατάστημα και συμπληρώνει με μικρές ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Εναλλακτικά, απαντούν ότι αγοράζουν είδη παντοπωλείου ή μεγάλα και ογκώδη είδη οικιακής χρήσης στο Διαδίκτυο και φρέσκα προϊόντα από το φυσικό κατάστημα.

Η έρευνα για το online shopping μελέτησε και το ύψος των δαπανών, που πραγματοποιούν πλέον οι καταναλωτές online. Πάνω από τους μισούς αγοραστές ειδών παντοπωλείου (53%) απαντούν ότι ξοδεύουν περισσότερα σε είδη παντοπωλείου στο Διαδίκτυο με παράδοση κατ’ οίκον.

Επίσης, περίπου το ένα τρίτο ξοδεύει περισσότερα στο Διαδίκτυο με παραλαβή από το κατάστημα από ό,τι πριν από την πανδημία. Μόλις το 18% των αγοραστών ειδών παντοπωλείου απαντά το ίδιο για τις αγορές στο φυσικό κατάστημα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...