19 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Την 6η καλύτερη χώρα στον κόσμο στην κυβερνοσφάλεια θεωρούν οι digital nomads την Ελλάδα

Αυξανόμενες βαίνουν οι ροές digital nomads προς την Ελλάδα, η οποία πλέον βρίσκεται στην 32η θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες στον κόσμο. Ανάμεσα σε 108 χώρες, που εξετάζει το Global Remote Work Index 2023 της εταιρείας NordLayer, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 32η θέση, ενώ σύμφωνα με έτερη αξιολόγηση του Nomads List, η χώρα μας καταλαμβάνει την 29η θέση παγκοσμίως.

Τα στοιχεία του Global Remote Work Index 2023 δείχνουν ότι οι digital nomads του πλανήτη θεωρούν την Ελλάδα ως την 6η καλύτερη χώρα στον κόσμο σε ό,τι αφορά στην κυβερνοσφάλεια, πεδίο που εξετάζουν πολύ ενδελεχώς οι ψηφιακοί νομάδες όταν επιλέγουν τον ιδανικό προορισμό, για να ζήσουν και να εργαστούν.

Ενώ η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία του Global Remote Work Index 2023 όσον αφορά την ψηφιακή ασφάλεια, παραμένει σε πιο χαμηλές θέσεις στα άλλα τρία κριτήρια που εξετάζει η εταιρεία NordLayer, που συνέταξε τον εν λόγω δείκτη. Συγκεκριμένα, η χώρα μας κατατάσσεται στην 35η θέση της κατάταξης στο κριτήριο «κοινωνική ασφάλεια», είναι 42η ανάμεσα σε 108 χώρες στο πεδίο «οικονομική ασφάλεια», ενώ κατέχει την 46η θέση στις «ψηφιακές και φυσικές υποδομές».

Πρακτικά η Ελλάδα πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις από χώρες όπως η Σλοβενία, η Νέα Ζηλανδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Σερβία, η Ρουμανία ή η Κίνα, που κατέχουν χαμηλότερες από την Ελλάδα θέσεις στην κατάταξη των πιο ελκυστικών προορισμών για digital nomads.

Αντίθετα, η χώρα μας έχει χειρότερες επιδόσεις από την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Ελβετία και τη Μάλτα, οι οποίες καταλαμβάνουν τις αμέσως υψηλότερες -από την Ελλάδα- θέσεις της κατάταξης για το 2023.

Πρωτιά για τη Δανία

Η Ευρώπη σκοράρει εξαιρετικά στην παγκόσμια λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών του Global Remote Work Index 2023, καθώς καταλαμβάνει τις 14 από τις 15 πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Η Δανία κατακτά την παγκόσμια πρωτιά ως ο πιο ελκυστικός προορισμός στον κόσμο για εξ αποστάσεως εργαζόμενους, ενώ ακολουθούν μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες: Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Εσθονία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Φινλανδία, Βέλγιο και Ισλανδία.

100-200 κρούσεις την ημέρα

Από τα στοιχεία του Nomads List προκύπτει ότι σήμερα στην Ελλάδα ζουν και εργάζονται 2.200 remote workers. Μάλιστα, όπως τόνισε σε σχετική εκδήλωση ο Νίκος Διαμαντόπουλος: γενικός διευθυντής του Marketing Greece, ημερησίως περί τα 100 με 200 άτομα, δυνητικοί ψηφιακοί νομάδες, «χτυπούν την πόρτα» του workfromgreece.gr, ζητώντας πληροφορίες.

Μάλιστα, πλέον υπάρχει μια σαφής τάση αποκέντρωσης στις προτιμήσεις των ψηφιακών νομάδων για την Ελλάδα, με την Αθήνα να παραμένει μεν πρώτη στις επιλογές τους, την ίδια στιγμή που άλλοι προορισμοί όπως η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά κερδίζουν σταθερά πόντους.

Θυμίζουμε ότι το workfromgreece.gr είναι η πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Marketing Greece, το οποίο υποστηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση και παρέχει όλες τις πληροφορίες, που χρειάζονται οι digital nomads, όταν αναζητούν προορισμό για την εγκατάστασή τους.

Όπως τόνισε ο Αντώνης Παπαδεράκης, αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας των Χανίων, στη διάρκεια του 2ου Summit του Work From Greece, της πρωτοβουλίας της Marketing Greece, τα Χανιά αναλαμβάνουν δράσεις για να τονώσουν τον ρόλο του ιδανικού προορισμού για digital nomads.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εκπόνησης μελέτης, η οποία που θα εντοπίσει τους προορισμούς στην Κρήτη, που είναι κατάλληλοι για την εγκατάσταση κοινοτήτων digital nomads, ο αριθμός των οποίων φτάνει σήμερα τα 35 εκατ. μόνο στην Ευρώπη.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο πάροχος που κάνει «άλμα» και αλλάζει τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας

Ποια είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών, όσον αφορά τη χρήση του smartphone; Τι είναι αυτό για το οποίο διαρκώς αγωνιούν...

Intrakat: Σύμβαση €9,75 εκατ. με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Σε συνέχεια διεθνούς διαγωνισμού, η Intrakat υπέγραψε εκτελεστική σύμβαση συμφωνίας – πλαισίου, διάρκειας 3 ετών, με την δημόσια εταιρεία «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού ύψους...

Mastercard Fintech Forum: Μεγάλος νικητής η καινοτομία – Coriunder και Moveo.ai είναι οι δύο fintech που ξεχώρισαν

Η Mastercard στέκεται αρωγός στην ανάδειξη των νεοφυών επιχειρήσεων στον χρηματοοικονομικό κλάδο, υλοποιώντας για ακόμα μία φορά την επιτυχημένη εκδήλωση για το οικοσύστημα του...

Η Salesforce λανσάρει τεχνητή νοημοσύνη νέας γενιάς για το Slack

Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Slack AI, μιας εύκολης και αξιόπιστης δημιουργικής ΤΝ (AI) που διατίθεται εγγενώς στο Slack, ως «απάντηση» στις ανάγκες...

Η Nova επιστρέφει στην πόλη, επενδύοντας σε βιώσιμα κτίρια

Η νέα Nova, συμπληρώνοντας ένα χρόνο επιτυχημένης λειτουργίας, μετεγκαθίσταται στη Λεωφόρο Αθηνών, η οποία είναι πλέον η νέα έδρα της εταιρείας, και σε τρεις...