Θερμοκοιτίδα για εταιρείες με αντικείμενο τις τεχνολογίες Διαστήματος στην Ελλάδα

- Advertisement -

Στη φάση της εκκίνησης βρίσκεται η διαδικασία για τη δημιουργία και λειτουργία ενός ESA Business Incubation Centre (ESA BIC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα. Το ESA BIC θα λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη start-ups με αντικείμενο τις τεχνολογίες Διαστήματος.

Αναμένεται να ενισχύει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τις εφαρμογές του Διαστήματος σε εφαρμογές της καθημερινότητας και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας. Σημειώνεται πως σήμερα λειτουργούν 20 ESA BICs σε όλη την Ευρώπη. Περίπου 180 νεοφυείς επιχειρήσεις επιλέγονται κάθε χρόνο για ένταξη στα ESA BICs, ενώ μέχρι σήμερα ο θεσμός έχει δημιουργήσει περισσότερες από 700 επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους υψηλής κατάρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Η δημιουργία του πρώτου ESA BIC βασίζεται στη στρατηγική της Ελλάδας για την ενεργό συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Στρατηγική, όπως αυτή αναπτύχθηκε κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου της ESA σε Υπουργικό επίπεδο (Space19+) τον Νοέμβριο του 2019. Αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αποτελεί και η επιλογή από την ESA του Αστεροσκοπείου Χελμού για την κατασκευή στην Ελλάδα του πρώτου επίγειου σταθμού του προγράμματος «fibre in the sky».

Δηλώσεις ενδιαφέροντος 

Ελληνικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ως τις 20 Νοεμβρίου 2020 ενδιαφέρον για την υλοποίηση και διαχείριση του ESA BIC Ελλάδας. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι δημοσιευμένη στον ιστότοπο της ESA και στη διεύθυνση http://emits.sso.esa.int/emits/owa/emits.main.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων πραγματοποιείται την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11:30 ώρα Ελλάδας διαδικτυακό σεμινάριο όπου ειδικοί από τη ΓΓΤΤ και την ESA θα παρουσιάσουν τους στόχους και το μοντέλο λειτουργίας του ESA BIC.

Την όλη διαδικασία για τη δημιουργία του ESA BIC χειρίζονται η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...