28.8 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Thales: Λανσάρει το HELIXVIEW, έναν επαναστατικό σαρωτή αεροδρομίου

Δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να μην χρειάζεται να αφαιρούν αντικείμενα από τις αποσκευές τους

  • Η Thales λανσάρει το HELIXVIEW, το νέο της καινοτόμο, σταθερό, συμπαγές και ελαφρύ Σύστημα Ανίχνευσης Εκρηκτικών Αποσκευών Καμπίνας (EDS CB), που δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να μην χρειάζεται να αφαιρούν αντικείμενα από τις αποσκευές τους.
  • Το HELIXVIEW είναι ένας σαρωτής συμμόρφωσης C3 (επόμενο πρότυπο EDS CB) που συνδυάζει ηλεκτρονική σάρωση βασισμένη σε νανοτεχνολογία ακτίνων Χ και ανακατασκευή τρισδιάστατης απεικόνισης. Βασίζεται επίσης στις ικανότητες της Thales στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και στην Κυβερνοασφάλεια για να δημιουργήσει μια έξυπνη και οικονομική λύση για τα αεροδρόμια.
  • Το HELIXVIEW προσφέρει υψηλότερη ασφάλεια στα αεροδρόμια και μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες.

Τα σημεία ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου είναι συνώνυμα με την αγχωτική και περίπλοκη διαδικασία του ελέγχου αποσκευών, υγρών αλλά και ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι επιβάτες ανακαλύπτουν εκ νέου  την απόλαυση των ταξιδιωτικών πτήσεων… μαζί με τις δύσκολες στιγμές τους, όπως η κουραστική διαδικασία στο σημείο ελέγχου ασφαλείας, όπου τα υγρά και τα ηλεκτρονικά αντικείμενα πρέπει να αφαιρεθούν από τις χειραποσκευές και να σαρωθούν ξεχωριστά.

Νέο σαρωτή

Σε αυτό το πλαίσιο, η Thales έχει αναπτύξει έναν νέο σαρωτή με το όνομα HELIXVIEW, ο οποίος θα φέρει την επανάσταση στην εμπειρία του αεροδρομίου τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αεροπορικές εταιρείες.

O σαρωτής HELIXVIEW, βασισμένος στη τεχνογνωσία της Thales στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και την Κυβερνοασφάλεια, είναι ένας σταθερός, συμπαγής και ελαφρύς σαρωτής, συμβατός με EDS CB C3 (το επόμενο πρότυπο που εφαρμόζεται στην πιστοποίηση για EDS CB) που συνδυάζει ηλεκτρονική σάρωση βασισμένη σε νανοτεχνολογία ακτίνων Χ και ανακατασκευή τρισδιάστατης απεικόνισης.

Με αυτή τη λύση τοποθετημένη στα σημεία ελέγχου, οι επιβάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να αφαιρούν τα αντικείμενά τους από τις αποσκευές. Η λύση είναι προσαρμοσμένη ώστε να ανιχνεύει όλες τις μορφές απαγορευμένων αντικειμένων, όπως εκρηκτικά, μαχαίρια ή ακόμα και όπλα που έχουν αποσυναρμολογηθεί και τοποθετηθεί σε ξεχωριστά μέρη σε διάφορες αποσκευές.

Δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης

Οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης αξιοποιούνται για την ανίχνευση και εντοπισμό των απειλών. Στη συνέχεια, το σύστημα παρέχει άμεσα στον χειριστή του μια σήμανση για απειλή/μη-απειλή για την αποσκευή.

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αεροδρομίων είναι πιο επίκαιρες από ποτέ τόσο για το προσωπικό του αεροδρομίου όσο και τις αεροπορικές εταιρείες, που πρέπει να μπορούν να διασφαλίζουν ακριβή και ασφαλή εντοπισμό τυχόν απειλών. Τα σημεία ελέγχου χρειάζονται υψηλότερη ασφάλεια και, κατ’ επέκταση, υψηλότερα επίπεδα τεχνολογικών απαιτήσεων και ισχυρότερο εξοπλισμό νέας γενιάς.

Μικρό μέγεθος

Με μικρό μέγεθος, βάρος και συνολικό αποτύπωμα, το HELIXVIEW θα επιτρέψει στα αεροδρόμια να αξιοποιήσουν τον χώρο που έχουν στη διάθεσή τους. Αντί για βαριά και δυσκίνητα εξαρτήματα που απαιτούν δύο άτομα να τα σηκώσουν από το μηχάνημα για επισκευή, τα εξαρτήματα αυτού του συστήματος είναι απλά και χωρίς κινούμενα μέρη και κραδασμούς. Οτιδήποτε χρειάζεται να αντικατασταθεί μπορεί να γίνει γρήγορα, εύκολα και χωρίς να απαιτείται σωματική προσπάθεια. .

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που παρουσιάζω το HELIXVIEW, τον νέο μας σαρωτή αεροδρομίου. Είμαι βέβαιος ότι οι επιβάτες θα εκτιμήσουν αυτούς τους νέους, ομαλότερους και ταχύτερους ελέγχους ασφαλείας χρησιμοποιώντας ελκυστικά και εργονομικά σχεδιασμένα συστήματα. H νέα αυτή τεχνολογική λύση θα φέρει υψηλότερη ασφάλεια και άνεση με τη καλύτερη πιθανή σχέση κόστους-απόδοσης»

  • Yannick Assouad, Thales

Το προϊόν HELIXVIEW στοχεύει να πιστοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2023.νΗ νέα αυτή λύση χαίρει της υποστήριξης της BPI (Επενδυτική Τράπεζα της Γαλλίας) μέσω της πρωτοβουλίας «i-demo».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...

Στην Εθνική το 7,5% της Epsilon Net

Σε συνέχεια της από 4.5.2023 ανακοίνωσης για την υπογραφή συμφωνίας με τον κ. Ιωάννη Μίχο για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην EPSILON NET, η Εθνική...