18 C
Athens
Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Τείχη κυβερνοασφάλειας «σηκώνει» η WatchGuard για κάθε επιχείρηση

Με τις ψηφιακές τεχνολογίες να αποτελούν πλέον κομβικό κομμάτι της λειτουργίας των επιχειρήσεων, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για κάθε είδους και μεγέθους εταιρεία είναι η προστασία των πληροφοριακών συστημάτων και των δεδομένων. Η κυβερνοασφάλεια βρίσκεται όλο και πιο ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων των οργανισμών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο αριθμός ψηφιακών επιθέσεων, παγκοσμίως, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, χωρίς, μάλιστα, να εμφανίζονται σημάδια επιβράδυνσης.

Σε καθημερινή βάση, κάθε είδους επιχειρήσεις πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία και την αξιοπιστία τους. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Security insights powered by WatchGuard Threat Lab για τον Σεπτέμβριο, γίνονταν 3.926 επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό κάθε μέρα ή 164 την ώρα ή 3 κυβερνοεπιθέσεις ανά λεπτό!

Για πολλές επιχειρήσεις, ιδίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, η διαχείριση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας είναι ένα αρκετά περίπλοκο θέμα. Πολύ περισσότερο εάν δεν διαθέτουν τους πόρους εκείνους που θα καταστήσουν εφικτό ένα υψηλό επίπεδο κυβερνοπροστασίας. Κομβικής σημασίας είναι επιπλέον το γεγονός ότι οι κυβερνοεγκληματίες εξελίσσουν συνεχώς τις πρακτικές τους, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που προκύπτουν.

Η επιλογή μιας λύσης κυβερνοπροστασίας, η οποία θα προσφέρει ευκολία τόσο στην υλοποίηση της, όσο και στη διαχείρισή της, είναι μονόδρομος. Τέτοιου είδους λύσεις προσφέρει η WatchGuard, μία από τις κορυφαίες εταιρείες κυβερνοασφάλειας, με 25 χρόνια εμπειρίας και περισσότερους από 250.000 πελάτες παγκοσμίως.

1 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις 

Σύμφωνα με τα στελέχη της WatchGuard, οι λύσεις που παρέχει η εταιρεία στην παγκόσμια αγορά βασίζονται αρχικά στην απλότητα, όσον αφορά στην υλοποίησή τους, και τη κεντρική διαχείριση. Επιπλέον, χαρακτηρίζονται από καινοτομίες  για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών ασφάλειας, ενώ επιπλέον προσφέρουν υψηλές επιδόσεις για την προστασία πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων. Μάλιστα, η WatchGuard τον Σεπτέμβριο «απέκρουσε» 113.851 επιθέσεις σε επιχειρήσεις μόνο στη χώρα μας, ενώ από τις αρχές του 2021 τα κρούσματα πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη – Μέση Ανατολή – Αφρική)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η WatchGuard συνεργάζεται για τη διανομή των λύσεων της με την Digital SIMA στην Ελλάδα και με την PAV Software στην Κύπρο.

Πολυεπίπεδες λύσεις

Η προσέγγιση της WatchGuard έγκειται στην παροχή ασφάλειας σε πολλά επίπεδα, με τις λύσεις να προσφέρουν έξυπνες «γραμμές άμυνας» πρόληψης, ανίχνευσης και απόκρισης που τερματίζουν στοχευμένες επιθέσεις. Η WatchGuard προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, που περιλαμβάνει λύσεις ασφάλειας δικτύων: από υπηρεσίες ελέγχου εφαρμογών και αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων, μέχρι προστασία από ανεπτυγμένο κακόβουλο λογισμικό, ransomware και απώλεια ευαίσθητων δεδομένων. Επιπλέον, περιλαμβάνει μία πλήρη σειρά λύσεων για την παρακολούθηση και τη διαχείριση του δικτύου κάθε επιχείρησης.

Η WatchGuard προσφέρει:

 • Υπηρεσία πρόληψης εισβολών (IPS)
 • SpamBlocker για ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο
 • Υπηρεσία προστασίας από «κακόβουλες» ιστοσελίδες, ιστότοπους και botnets
 • WebBlocker URL Filtering
 • Έλεγχο εφαρμογών
 • Παρακολούθηση δικτύου
 • Gateway AntiVirus (GAV)
 • APT Blocker-Advanced Malware Protection
 • Ανίχνευση και ανταπόκριση απειλών
 • Λειτουργίες ελέγχου δικτύου
 • IntelligentAV
 • DNSWatch

Εύχρηστες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις

Ένα σημείο – κλειδί, σύμφωνα με τα στελέχη της WatchGuard, είναι ότι όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας παρέχονται ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο, μέσα σε μια εύχρηστη και οικονομικά αποδοτική λύση μέσω της συσκευής Firebox, που διατίθεται και με φυσικό και με virtual τρόπο. Κάθε συσκευή Firebox είναι έτοιμη να προσφέρει όλο το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών ασφαλείας με μια σουίτα εργαλείων διαχείρισης και προβολής, οι οποίες αναβαθμίζονται εύκολα.

Το γεγονός ότι όλες οι λύσεις είναι στην ίδια πλατφόρμα παρέχει ευκολία, τόσο στην απόκτησή τους, όσο και στη χρήση τους με δυνατότητα για εγκατάσταση εξ αποστάσεως, αλλά και διαμόρφωση πολλαπλών συσκευών Firebox από οπουδήποτε, αξιοποιώντας cloud εργαλεία.

Η βασική σουίτα ασφαλείας περιλαμβάνει όλες τις παραδοσιακές υπηρεσίες ασφαλείας δικτύου, ενώ το Total Security Suite εγγυάται επιπλέον προστασία από κακόβουλο λογισμικό με τεχνητή νοημοσύνη, βελτιωμένη παρακολούθηση δικτύου, αλλά και πολλές ακόμη δυνατότητες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο αυτοματισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της ενιαίας πλατφόρμας ασφαλείας της WatchGuard, επιταχύνοντας τις διαδικασίες προστασίας από απειλές και βοηθώντας τα στελέχη του τμήματος πληροφορικής να κάνουν περισσότερα με λιγότερα.

Όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της WatchGuard, ο στόχος είναι να προσφέρουν την πολυεπίπεδη προστασία που χρειάζεται μία επιχείρηση μικρού ή μεσαίου μεγέθους, έναντι των πιο προηγμένων τύπων κακόβουλου λογισμικού και να το παρέχει με απλό τρόπο συντήρησης. Προστασία ανάλογη με αυτή που απολαμβάνουν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί.

Eπισκεφθείτε το www.secplicity.org ή κάντε εγγραφή στο The 443 – Security Simplified podcast για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στις απειλές και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Όταν η κοινωνική συμπεριφορά ενός εργαζομένου γίνεται απειλή για την επιχείρηση

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου τα αθώα GIF και τα κοινόχρηστα έγγραφα μπορούν να αποτελέσουν απειλή, η προστασία της συνεργασίας στο cloud από το...

Περισσότερα από 74 εκατ.δολ. θα κόστιζε στην Ελλάδα μια μέρα χωρίς Internet

  γράφει η Nατάσα Φραγκούλη   Απόλυτα εξαρτημένη από το παγκόσμιο Διαδίκτυο είναι πλέον όχι μόνο η καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και η οικονομία κάθε χώρας....

Vodafone Business: Ανάληψη έργου για το Υπουργείο Μετανάστευσης

Αναβαθμίζει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας, αλλά και τη διαλειτουργικότητα υπηρεσιών του Υπουργείου προς όφελος των διαχειριστών και των τελικών χρηστών H ένωση εταιρειών Byte-Vodafone Business...

“Digital Transformation Readiness” wizard από τη SoftOne

Οδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, η SoftOne παρουσιάζει το “Digital Transformation Readiness” wizard, ένα πρωτοποριακό...

Απλά Ψηφιακά 119: Ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην τεχνολογία (Ελένη Ακτύπη), τα data centers, η Nova και οι νέες επενδύσεις

Το θέμα της ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης σε αυτό το επεισόδιο του...