10.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

Τείχη κυβερνοασφάλειας «σηκώνει» η WatchGuard για κάθε επιχείρηση

Με τις ψηφιακές τεχνολογίες να αποτελούν πλέον κομβικό κομμάτι της λειτουργίας των επιχειρήσεων, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για κάθε είδους και μεγέθους εταιρεία είναι η προστασία των πληροφοριακών συστημάτων και των δεδομένων. Η κυβερνοασφάλεια βρίσκεται όλο και πιο ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων των οργανισμών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο αριθμός ψηφιακών επιθέσεων, παγκοσμίως, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, χωρίς, μάλιστα, να εμφανίζονται σημάδια επιβράδυνσης.

Σε καθημερινή βάση, κάθε είδους επιχειρήσεις πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία και την αξιοπιστία τους. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Security insights powered by WatchGuard Threat Lab για τον Σεπτέμβριο, γίνονταν 3.926 επιθέσεις με κακόβουλο λογισμικό κάθε μέρα ή 164 την ώρα ή 3 κυβερνοεπιθέσεις ανά λεπτό!

Για πολλές επιχειρήσεις, ιδίως μικρού και μεσαίου μεγέθους, η διαχείριση των συστημάτων κυβερνοασφάλειας είναι ένα αρκετά περίπλοκο θέμα. Πολύ περισσότερο εάν δεν διαθέτουν τους πόρους εκείνους που θα καταστήσουν εφικτό ένα υψηλό επίπεδο κυβερνοπροστασίας. Κομβικής σημασίας είναι επιπλέον το γεγονός ότι οι κυβερνοεγκληματίες εξελίσσουν συνεχώς τις πρακτικές τους, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που προκύπτουν.

Η επιλογή μιας λύσης κυβερνοπροστασίας, η οποία θα προσφέρει ευκολία τόσο στην υλοποίηση της, όσο και στη διαχείρισή της, είναι μονόδρομος. Τέτοιου είδους λύσεις προσφέρει η WatchGuard, μία από τις κορυφαίες εταιρείες κυβερνοασφάλειας, με 25 χρόνια εμπειρίας και περισσότερους από 250.000 πελάτες παγκοσμίως.

1 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις 

Σύμφωνα με τα στελέχη της WatchGuard, οι λύσεις που παρέχει η εταιρεία στην παγκόσμια αγορά βασίζονται αρχικά στην απλότητα, όσον αφορά στην υλοποίησή τους, και τη κεντρική διαχείριση. Επιπλέον, χαρακτηρίζονται από καινοτομίες  για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών ασφάλειας, ενώ επιπλέον προσφέρουν υψηλές επιδόσεις για την προστασία πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων. Μάλιστα, η WatchGuard τον Σεπτέμβριο «απέκρουσε» 113.851 επιθέσεις σε επιχειρήσεις μόνο στη χώρα μας, ενώ από τις αρχές του 2021 τα κρούσματα πλησιάζουν το 1 εκατομμύριο στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη – Μέση Ανατολή – Αφρική)!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η WatchGuard συνεργάζεται για τη διανομή των λύσεων της με την Digital SIMA στην Ελλάδα και με την PAV Software στην Κύπρο.

Πολυεπίπεδες λύσεις

Η προσέγγιση της WatchGuard έγκειται στην παροχή ασφάλειας σε πολλά επίπεδα, με τις λύσεις να προσφέρουν έξυπνες «γραμμές άμυνας» πρόληψης, ανίχνευσης και απόκρισης που τερματίζουν στοχευμένες επιθέσεις. Η WatchGuard προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας, που περιλαμβάνει λύσεις ασφάλειας δικτύων: από υπηρεσίες ελέγχου εφαρμογών και αποκλεισμού ανεπιθύμητων μηνυμάτων, μέχρι προστασία από ανεπτυγμένο κακόβουλο λογισμικό, ransomware και απώλεια ευαίσθητων δεδομένων. Επιπλέον, περιλαμβάνει μία πλήρη σειρά λύσεων για την παρακολούθηση και τη διαχείριση του δικτύου κάθε επιχείρησης.

Η WatchGuard προσφέρει:

 • Υπηρεσία πρόληψης εισβολών (IPS)
 • SpamBlocker για ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο
 • Υπηρεσία προστασίας από «κακόβουλες» ιστοσελίδες, ιστότοπους και botnets
 • WebBlocker URL Filtering
 • Έλεγχο εφαρμογών
 • Παρακολούθηση δικτύου
 • Gateway AntiVirus (GAV)
 • APT Blocker-Advanced Malware Protection
 • Ανίχνευση και ανταπόκριση απειλών
 • Λειτουργίες ελέγχου δικτύου
 • IntelligentAV
 • DNSWatch

Εύχρηστες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις

Ένα σημείο – κλειδί, σύμφωνα με τα στελέχη της WatchGuard, είναι ότι όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας παρέχονται ως ένα ολοκληρωμένο πακέτο, μέσα σε μια εύχρηστη και οικονομικά αποδοτική λύση μέσω της συσκευής Firebox, που διατίθεται και με φυσικό και με virtual τρόπο. Κάθε συσκευή Firebox είναι έτοιμη να προσφέρει όλο το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών ασφαλείας με μια σουίτα εργαλείων διαχείρισης και προβολής, οι οποίες αναβαθμίζονται εύκολα.

Το γεγονός ότι όλες οι λύσεις είναι στην ίδια πλατφόρμα παρέχει ευκολία, τόσο στην απόκτησή τους, όσο και στη χρήση τους με δυνατότητα για εγκατάσταση εξ αποστάσεως, αλλά και διαμόρφωση πολλαπλών συσκευών Firebox από οπουδήποτε, αξιοποιώντας cloud εργαλεία.

Η βασική σουίτα ασφαλείας περιλαμβάνει όλες τις παραδοσιακές υπηρεσίες ασφαλείας δικτύου, ενώ το Total Security Suite εγγυάται επιπλέον προστασία από κακόβουλο λογισμικό με τεχνητή νοημοσύνη, βελτιωμένη παρακολούθηση δικτύου, αλλά και πολλές ακόμη δυνατότητες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο αυτοματισμός βρίσκεται στο επίκεντρο της ενιαίας πλατφόρμας ασφαλείας της WatchGuard, επιταχύνοντας τις διαδικασίες προστασίας από απειλές και βοηθώντας τα στελέχη του τμήματος πληροφορικής να κάνουν περισσότερα με λιγότερα.

Όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της WatchGuard, ο στόχος είναι να προσφέρουν την πολυεπίπεδη προστασία που χρειάζεται μία επιχείρηση μικρού ή μεσαίου μεγέθους, έναντι των πιο προηγμένων τύπων κακόβουλου λογισμικού και να το παρέχει με απλό τρόπο συντήρησης. Προστασία ανάλογη με αυτή που απολαμβάνουν οι μεγαλύτεροι οργανισμοί.

Eπισκεφθείτε το www.secplicity.org ή κάντε εγγραφή στο The 443 – Security Simplified podcast για να λαμβάνετε καθημερινή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στις απειλές και τον τρόπο αντιμετώπισης τους. 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ελλάδα: Παιδιά και ενήλικες σίγουροι για τις γνώσεις τους γύρω από τις απάτες phishing

Στην 1η θέση μεταξύ 8 αγορών σε έρευνα για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο 86% των παιδιών μεταξύ 11 και 15 ετών στην Ελλάδα...

Στρατηγική συμφωνία του Όμιλου ANTENNA και της Fairfax για το 15% του ΑΝΤ1+

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ προχώρησε σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση και με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι η Fairfax Financial Holdings Limited (Fairfax), ένα από τα...

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με τη Grimaldi

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής...

5G Ventures: Μνημόνιο συνεργασίας με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» για τη διερεύνηση της προοπτικής...

H Εθνική Ελλάδας και όλοι οι αγώνες για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024 στο Novasports!

Ο δρόμος της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και όλων των ευρωπαϊκών χωρών μελών της UEFA για την τελική φάση του Euro 2024 περνάει από...