Ταξινόμηση και άρση ακινησίας μικρών φορτηγών: Παράταση ισχύος πιστοποιητικών ADR οχημάτων

- Advertisement -

Χωρίς την προσκόμιση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου από δημόσιο ή ιδιωτικό ΚΤΕΟ εντός της ελληνικής επικράτειας επιτρέπεται η ταξινόμηση μικρών φορτηγών οχημάτων  με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t προερχόμενα από χώρες του εξωτερικού  στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η απόφαση λαμβάνεται για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα αναστολής λειτουργίας δημοσίων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Στο ίδιο πλαίσιο, τα μικρά φορτηγά οχήματα με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t ή επιβατηγά οχήματα, τα οποία βρίσκονται σε καθεστώς ακινησίας, σε περίπτωση άρσης της ακινησίας στο διάστημα αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ, υποχρεούνται στη διενέργεια τεχνικού ελέγχου εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία άρσης της ακινησίας.  Τα παραπάνω οχήματα μπορούν να μεταβιβάζονται και στην περίπτωση που διαθέτουν ΔΤΕ το οποίο έχει λήξει.

Με την ίδια εγκύκλιο παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των φύλλων δοκιμών και των πιστοποιητικών έγκρισης οχήματος μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων ADR με ΜΑΜΦΟ ≤ 3,5 t, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι από 31-10-2020 έως και 30-11-2020.       Οχήματα που ταξινομούνται κατά το ίδιο διάστημα ως μεταχειρισμένα με ισχύον πιστοποιητικό ADR από τη χώρα προηγούμενης ταξινόμησής τους, επιτρέπεται να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό της χώρας προέλευσης έως σαράντα πέντε (45) ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία ταξινόμησης.

Τέλος, αποχαρακτηρισμένα πρώην ΕΔΧ οχήματα, που πρόκειται να τεθούν εκ νέου σε κυκλοφορία ως ΕΔΧ οχήματα, επιτρέπεται να κυκλοφορήσουν εκ νέου ως ΕΔΧ οχήματα, χωρίς την προσκόμιση ΔΤΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...