Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία 20-21/1

- Advertisement -

Νέα 48ωρη απεργία προγραμματίζουν οι αυτοκινητιστές ταξί Αττικής, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, διαμηνύοντας πως δεν θα κάνουν πίσω στον «δίκαιο αγώνα» τους.

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) ενημέρωσε για τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΚΚΕ), όπου και τέθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα του ταξί.

Όπως ανακοινώθηκε από τους αυτοκινητιστές, οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων εξέφρασαν την υποστήριξή τους και δεσμεύτηκαν να πιέσουν για άμεσες λύσεις.

Τα βασικά αιτήματα του κλάδου

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνδικάτου, τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν είναι τα εξής:

  1. Ηλεκτροκίνηση
    Οι αυτοκινητιστές ζητούν να δοθεί παράταση έως το 2035 στην υποχρεωτική μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, απορρίπτοντας μια βεβιασμένη και οικονομικά μη βιώσιμη προσαρμογή, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης.

  2. Ρυθμιστικό πλαίσιο για το έργο Ταξί και τα Ε.Ι.Χ. με οδηγό
    Απαιτείται η θεσμοθέτηση ελάχιστης χρέωσης 150 ευρώ συν ΦΠΑ για τα Ε.Ι.Χ. με οδηγό σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αλλοίωση του μεταφορικού έργου και ο αθέμιτος ανταγωνισμός εις βάρος των ταξί.

  3. Αθέμιτος ανταγωνισμός από πολυεθνικές πλατφόρμες
    Το Συνδικάτο καταγγέλλει κυβερνητική ανοχή απέναντι σε πολυεθνικές εφαρμογές μετακίνησης, οι οποίες –όπως αναφέρει– πλήττουν σοβαρά τον κλάδο και ιδιαίτερα τα ραδιοταξί.

  4. Πρόσβαση στις λεωφορειολωρίδες
    Οι επαγγελματίες ταξί διεκδικούν το δικαίωμα χρήσης των ειδικών λωρίδων κυκλοφορίας από τα έμφορτα ταξί, όπως ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

  5. Φορολογικό καθεστώς
    Ζητείται η κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης και η εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού πλαισίου, που δεν οδηγεί –όπως υποστηρίζουν– στην οικονομική εξόντωση του κλάδου.

  6. Ερανιστικό νομοσχέδιο
    Παρότι βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας, το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται ως ενδεικτικό της κυβερνητικής κατεύθυνσης, την οποία το ΣΑΤΑ θεωρεί απαξιωτική και επιζήμια για τους επαγγελματίες ταξί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Amazon Web Services: Η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα αυξάνεται με τον τέταρτο ταχύτερο ρυθμό στην Ευρώπη

Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες...

Vodafone Ελλάδας: Επιταχύνει την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς

Την εξέλιξη των επενδύσεων της Vodafone Ελλάδας σε τηλεπικοινωνιακές...

VPN στο router: 9 λόγοι για να προστατεύσετε ολόκληρο το οικιακό σας δίκτυο

Οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν VPN το εγκαθιστούν στον...

Απλά Ψηφιακά 222: Οι καινοτομίες της nvisionist και η “μάχη” για το FTTH και τα data centers

Για την πορεία της nvisionist και τα επόμενα βήματα...

Agentic Commerce: Στα 120 δισ. οι συναλλαγές μέσω AI agents έως το 2031

Στα 120 δισ. ετησίως αναμένεται να εκτοξευθούν έως το...