ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση της «Ελληνικό Α.Ε.»

- Advertisement -

Μία από τις πλέον εμβληματικές αξιοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας ολοκληρώνεται σήμερα από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία – μέλος του Υπερταμείου, με την υπογραφή από το Ταμείο και την HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development, του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.».

Την μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» υπέγραψαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου, σηματοδοτώντας την έναρξη της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου του Αγίου Κοσμά και την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης.

Η υπογραφή έγινε παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.

915 εκατ. ευρώ

Το ΤΑΙΠΕΔ εισέπραξε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση από το τίμημα των συνολικά 915 εκατ. ευρώ και επιπλέον, παρέλαβε την εγγυητική επιστολή πιστούμενου τιμήματος μέγιστου ποσού 347.191.349 ευρώ.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε: «Απαιτήθηκαν σχεδόν δέκα χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ελληνικού το 2012 μέχρι και τη μεταβίβαση της Ελληνικό Α.Ε. Η σημερινή υπογραφή σφραγίζει την υλοποίηση μιας εμβληματικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας επένδυσης, η οποία προσεγγίζει τα 8 δισ. ευρώ και δημιουργεί την προοπτική χιλιάδων θέσεων εργασίας με πολλασιαστικά οικονομικά οφέλη για το ελληνικό δημόσιο, την τοπική και ευρύτερη οικονομία και κοινωνία. Η Αττική τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσει το μεγαλύτερο αστικό πάρκο σε όλη την Ευρώπη. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για την άοκνη προσπάθεια και αφοσίωση που επέδειξαν, τους νομικούς και τεχνικοοικονομικούς συμβούλους μας, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό έργο».

Από αριστερά: ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, κ. Οδυσσέας Αθανασίου και ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...