19.8 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Τα σχέδια της Quest για επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ το 2021

Μία σειρά από επενδυτικές κινήσεις με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη του ομίλου, οι οποίες φθάνουν τα 70 εκατ. ευρώ, σχεδιάζει η Quest Συμμετοχών για το 2021.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Απόστολος Γεωργαντζής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην Cardlink.

H Cardlink δραστηριοποιείται στο χώρο των ψηφιακών πληρωμών και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο POS στην Ελλάδα, με το πλάνο, πάντως, να περιλαμβάνει και επενδύσεις για την εν λόγω θυγατρική. Η Cardlink αναμένεται να απορροφήσει 8 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αλλαγή τερματικών POS αλλά και για την επέκταση σε νέες δραστηριότητες, ενώ

Το επενδυτικό πλάνο της Quest Συμμετοχών για τη φετινή χρονιά ανέρχεται συνολικά στα 70 εκατ. ευρώ (από 26 εκατ. ευρώ το 2020), με τη διοίκηση του ομίλου, πάντως, να δηλώνει ότι το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί. Ένας λόγος για μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να είναι κάποια εξαγορά σε τομέα που θέλει να επεκταθεί ο όμιλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Quest, Απόστολος Γεωργαντζής

Αναλύοντας το επενδυτικό πλάνο, τα στελέχη της Quest Συμμετοχών επεσήμαναν ότι το μεγαλύτερο ποσό (25 εκατ. ευρώ) αφορά την υλοποίησης της συμφωνίας για την απόκτηση του ελέγχου και του μάνατζμεντ της Γ.Ε. Δημητρίου. Η συμφωνία αυτή, η οποία απαιτεί την επικύρωση της από το δικαστήριο, καθώς πρόκειται για σχέδιο εξυγίανσης, θα ενισχύσει σημαντική τη θέση της Quest στο χώρο των οικιακών συσκευών και ειδικά του κλιματισμού, όπου, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντζή, υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και τα περιθώρια κέρδους είναι μεγαλύτερα από εκείνα των προϊόντων πληροφορικής. Η Quest εισήλθε πέρσι στην αγορά των κλιματιστικών με τη δημιουργία της ClimaQuest, η οποία είναι διανομέας της Gree, ενώ η Γ.Ε. Δημητρίου είναι, μεταξύ άλλων, διανομέας της Toyotomi.

Τα πλάνα για την ACS

Σημαντικό κομμάτι του επενδυτικού πλάνου (18 εκατ. ευρώ) αφορά και την ACS, η οποία αναμένει μέσα στο 2021 να έχει ολοκληρώσει το νέο μεγάλο logistics κέντρο της στην Αττική. Στο επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνονται και επενδύσεις ύψους 6 εκατ. ευρώ για το χώρο της ενέργειας σε περίπτωση που υπάρξουν ευκαιρίες για την απόκτηση νέων πάρκων.

Ακόμη, 8 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν για την ανάπτυξη κάθετων λύσεων στο χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών. Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, με δεδομένη την κινητικότητα που υπάρχει στον κλάδο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Quest Συμμετοχών να προχωρήσει και σε κάποια εξαγορά εταιρείας που να διαθέτει μία τέτοια κάθετη λύση.

Ισχυρή ρευστότητα

Σημειωτέον πως, όπως επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η ρευστότητα του ομίλου παραμένει ισχυρή, με συνολικά διαθέσιμα και γραμμές χρηματοδότησης ύψους 170 εκατ. περίπου, από τις οποίες μπορούν να αντληθούν κεφάλαια για την υλοποίηση της επενδυτικής στρατηγικής.

Επίσης, τονίσθηκε ότι το σημαντικά μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού πλάνου αφορά κινήσεις που αναμένεται να δημιουργήσουν νέες πηγές εσόδων για τον όμιλο.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...