28.1 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τα πλάνα και οι αλλαγές που φέρνει η συμφωνία για την εξαγορά της Wind από τη United Group

Η δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην Ελλάδα αποτελεί τον στόχο της United Group μέσω της εξαγοράς της Wind Ελλάς, η οποία, όπως είναι προφανές, πρόκειται να συγχωνευθεί με τη Nova (πρώην Forthnet).

Το τίμημα για το 100% της Wind Ελλάς δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες του Moved.gr, εκτιμάται ότι κινείται σε επίπεδα λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας τη συμφωνία μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καθώς η United Group είχε κάνει στο παρελθόν έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Wind Ελλάς οπότε τώρα η αντίστοιχη διαδικασία μπορούσε να γίνει αρκετά πιο γρήγορα. Επιπλέον, πληροφορίες φέρουν να υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί αρκετά η σχετική διαδικασία.

Ολοκλήρωση σε 6-8 μήνες 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, τέτοιου είδους συμφωνίες απαιτούν ένα χρονικό διάστημα της τάξεως των 6-8 μηνών.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να συγχωνευθούν η Nova και η Wind Ελλάς, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πάροχος που θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία και τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις αλλά και όσον αφορά στη συνδρομητική τηλεόραση.

Ενίσχυση στην κινητή 

Ένας από τους πρώτους στόχους θα είναι, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές των δύο εταιρειών, η ενίσχυση του μεριδίου της Wind στην κινητή τηλεφωνία, προκειμένου το νέο σχήμα, το οποίο ξεκινά έχοντας συνολικές πωλήσεις της τάξεως άνω των 750 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το νέο σχήμα θα είναι εξαιρετικά δυνατό, φυσικά, και στον τομέα του περιεχομένου όπου η Nova κινείται πολύ δυναμικά και είναι ένας χώρος με έντονη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες. Στα πλάνα περιλαμβάνεται ακόμη και η ενίσχυση της παρουσίας της νέας εταιρείας στον χώρο των έργων ψηφιακών τεχνολογιών (ICT) για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και την πορεία των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Nova και της Vodafone Ελλάδος αφενός για την είσοδο της πρώτης στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (MVNO) όσο και για την ενσωμάτωση των καναλιών Novasports στο «μπουκέτο» της Vodafone TV.

Η ένταξη της Wind Ελλάς στη United Group αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ομίλου στην νοτιοανατολική Ευρώπη καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο, καθώς εκτιμάται ότι από τη χώρα μας θα προέρχεται πάνω από το 30% των εσόδων της UG. Σημειώνεται ότι η UG δραστηριοποιείται σε 8 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, έχοντας ήδη περίπου 11 εκατ. πελάτες, περίπου 14.500 υπαλλήλους και ετήσια έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Η απόκτηση της Wind Ελλάς θα ενισχύσει τόσο την πελατειακή βάση όσο και τα έσοδα της UG καθώς η πρώτη έχει πάνω από 4,2 εκατ. πελάτες και έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...

Στην Εθνική το 7,5% της Epsilon Net

Σε συνέχεια της από 4.5.2023 ανακοίνωσης για την υπογραφή συμφωνίας με τον κ. Ιωάννη Μίχο για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην EPSILON NET, η Εθνική...