17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Τα πλάνα και οι αλλαγές που φέρνει η συμφωνία για την εξαγορά της Wind από τη United Group

Η δημιουργία του δεύτερου μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου στην Ελλάδα αποτελεί τον στόχο της United Group μέσω της εξαγοράς της Wind Ελλάς, η οποία, όπως είναι προφανές, πρόκειται να συγχωνευθεί με τη Nova (πρώην Forthnet).

Το τίμημα για το 100% της Wind Ελλάς δεν ανακοινώθηκε, αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες του Moved.gr, εκτιμάται ότι κινείται σε επίπεδα λίγο πάνω από το 1 δισ. ευρώ, καθιστώντας τη συμφωνία μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, καθώς η United Group είχε κάνει στο παρελθόν έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Wind Ελλάς οπότε τώρα η αντίστοιχη διαδικασία μπορούσε να γίνει αρκετά πιο γρήγορα. Επιπλέον, πληροφορίες φέρουν να υπήρχαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί αρκετά η σχετική διαδικασία.

Ολοκλήρωση σε 6-8 μήνες 

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, τέτοιου είδους συμφωνίες απαιτούν ένα χρονικό διάστημα της τάξεως των 6-8 μηνών.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να συγχωνευθούν η Nova και η Wind Ελλάς, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πάροχος που θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία και τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις αλλά και όσον αφορά στη συνδρομητική τηλεόραση.

Ενίσχυση στην κινητή 

Ένας από τους πρώτους στόχους θα είναι, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές των δύο εταιρειών, η ενίσχυση του μεριδίου της Wind στην κινητή τηλεφωνία, προκειμένου το νέο σχήμα, το οποίο ξεκινά έχοντας συνολικές πωλήσεις της τάξεως άνω των 750 εκατ. ευρώ ετησίως.

Το νέο σχήμα θα είναι εξαιρετικά δυνατό, φυσικά, και στον τομέα του περιεχομένου όπου η Nova κινείται πολύ δυναμικά και είναι ένας χώρος με έντονη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες. Στα πλάνα περιλαμβάνεται ακόμη και η ενίσχυση της παρουσίας της νέας εταιρείας στον χώρο των έργων ψηφιακών τεχνολογιών (ICT) για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και την πορεία των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Nova και της Vodafone Ελλάδος αφενός για την είσοδο της πρώτης στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος (MVNO) όσο και για την ενσωμάτωση των καναλιών Novasports στο «μπουκέτο» της Vodafone TV.

Η ένταξη της Wind Ελλάς στη United Group αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ομίλου στην νοτιοανατολική Ευρώπη καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο, καθώς εκτιμάται ότι από τη χώρα μας θα προέρχεται πάνω από το 30% των εσόδων της UG. Σημειώνεται ότι η UG δραστηριοποιείται σε 8 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, έχοντας ήδη περίπου 11 εκατ. πελάτες, περίπου 14.500 υπαλλήλους και ετήσια έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Η απόκτηση της Wind Ελλάς θα ενισχύσει τόσο την πελατειακή βάση όσο και τα έσοδα της UG καθώς η πρώτη έχει πάνω από 4,2 εκατ. πελάτες και έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

22YM HONDA ADV350: Ένα νέο scooter κάνει την είσοδό του στην οικογένεια της Honda

Το ADV350 συνδυάζει το adventure στυλ του X-ADV με τα χαρακτηριστικά αντοχής που προσφέρουν το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το ανεστραμμένο πιρούνι (USD) 37mm και...

Ένα κινητό γραφείο συσκέψεων από την Nissan, κάνει τον χρόνο του ταξιδιού πιο άνετο και αποτελεσματικό

Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά. Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται πιο...

Smartwatches: Το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Στις smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται οι καταναλωτές, για  τη σωματική και  και ψυχική τους ανάκαμψη  μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες με...

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το νέο εργοστάσιο τσιπ στο Τέξας

Η μεγαλύτερη επένδυση της Samsung στις ΗΠΑ θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπ προηγμένης τεχνολογίαςΗ Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε σήμερα την κατασκευή μιας νέας...

Just Go Zero Coffee: Polygreen και everest κάνουν μαζί πράξη την κυκλική οικονομία

 Δεύτερη ζωή για τον καφέ εξασφαλίζουν οι 2 εταιρίες μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας για την πλήρη αξιοποίηση των υπολειμμάτων τουΗ...