32.8 C
Athens
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επανέρχονται ψηφιακά στις 16 και 17 Ιουλίου

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επιστρέφουν για δεύτερη φορά ως μια ακόμα πρωτοβουλία ενημέρωσης και ενδυνάμωσης του νεανικού κοινού, με την “υπογραφή” του διακεκριμένου θεσμού «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας».

Η διημερίδα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό και παρουσία περισσότερων από 130 διακεκριμένων ομιλητών.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.monopatia-stadiodromias.org.

Η διήμερη ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται με την επιμέλεια της οργανωτικής ομάδας του θεσμού και υπό την καθοδήγηση του κου Ιορδάνη Λαδόπουλου, π. Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ιδρυτή του Πανοράματος.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Φέτος τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επεκτείνουν την δράση τους, στοχεύοντας τόσο να ενημερώσουν και καθοδηγήσουν φοιτητές και απόφοιτους ως προς την αναζήτηση των επόμενων βημάτων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, όσο και να υποστηρίξουν τους μαθητές Λυκείου που καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, με συμβουλές για τις δυνατότητες κατευθύνσεων που τους προσφέρονται από μια πληθώρα σημαντικών Ακαδημαικών κλάδων.

Στόχος είναι η ενημέρωση των νέων για τις επιλογές καριέρας, ανάλογα με την σχολή τους ή την σχολή που θα επιλέξουν. Θα καλυφθούν 17 πανεπιστημιακά τμήματα από διάφορα Πανεπιστήμια όπως: Στατιστικής, Μαθηματικών, Marketing, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Χημείας, Φαρμακευτικής, Πληροφορικής, Χρηματοοικονομικών, Φυσικής, Γεωπονικών σπουδών, Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, Διοίκησης επιχειρήσεων και Ναυτιλιακών σπουδών.

Διαδικτυακά πάνελ

Μέσω διαδικτυακών πάνελ, τα οποία θα αποτελούνται από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πτυχές και προοπτικές για την επιλογή της ακαδημαϊκής τους κατεύθυνσης και την εξέλιξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Οι εισηγητές κάθε ξεχωριστού πάνελ θα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το δικό τους επαγγελματικό «μονοπάτι»,  ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθεί ανοικτή συζήτηση. Μια ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ψηφιακής ημερίδας είναι ότι οι περισσότεροι εισηγητές έχουν κι οι ίδιοι σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο/θεματική του πάνελ.

Εκπαιδευτική εμπειρία

Με τον τόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, να απολαύσουν μία μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία, προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές.

Χρυσοί Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung,η Pharmathen και η Chipita. Η V+O Communication αποτελεί, σταθερά, τον Σύμβουλο Επικοινωνίας της διοργάνωσης, ενώ η Unlimited Creativity επιμελήθηκε και φέτος το συνολικό δημιουργικό σχεδιασμό της ταυτότητας του θεσμού και των επιμέρους ψηφιακών εκδηλώσεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Να υπάρξει άμεση και πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων

Η προστασία του απορρήτου της επικοινωνίας είναι θεμελιώδης συνθήκη μιας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας, επισημαίνει σε γραπτή δήλωση - παρέμβασή της σχετικά με την...

ΑΔΑΕ: Σε εξέλιξη ο έλεγχος για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα...

Προτεραιότητα το 5G για τις επιχειρήσεις

Νέα δεδομένα και απαιτήσεις φέρνει το 5G στο παγκόσμιο επιχειρείν, πυροδοτώντας επενδύσεις σε εφαρμογές και λύσεις στην μετά COVID-19 εποχή. Ωστόσο, παραμένει μια δυσπιστία...

Η Fraport Greece και η Air France στηρίζουν τη δράση του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Ζάκυνθο

H Fraport Greece και η Air France με αφορμή το νέο δρομολόγιο Παρίσι-Ζάκυνθος που «εγκαινιάστηκε» στις αρχές Ιουλίου, προχωρούν στην ενεργή στήριξη του μη κερδοσκοπικού σωματείου...

Νέα LG UltraGear gaming οθόνη: Το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να γίνει πολύ πιο διασκεδαστικό

Η πρώτη OLED gaming οθόνη της LG UltraGear Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) παρουσιάζει την νέα gaming UltraGear™ οθόνη (μοντέλο 48GQ900),...