23.8 C
Athens
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επανέρχονται ψηφιακά στις 16 και 17 Ιουλίου

Τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επιστρέφουν για δεύτερη φορά ως μια ακόμα πρωτοβουλία ενημέρωσης και ενδυνάμωσης του νεανικού κοινού, με την “υπογραφή” του διακεκριμένου θεσμού «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας».

Η διημερίδα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, με δωρεάν συμμετοχή για το κοινό και παρουσία περισσότερων από 130 διακεκριμένων ομιλητών.

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.monopatia-stadiodromias.org.

Η διήμερη ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται με την επιμέλεια της οργανωτικής ομάδας του θεσμού και υπό την καθοδήγηση του κου Ιορδάνη Λαδόπουλου, π. Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, ιδρυτή του Πανοράματος.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Φέτος τα «Μονοπάτια Σταδιοδρομίας» επεκτείνουν την δράση τους, στοχεύοντας τόσο να ενημερώσουν και καθοδηγήσουν φοιτητές και απόφοιτους ως προς την αναζήτηση των επόμενων βημάτων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, όσο και να υποστηρίξουν τους μαθητές Λυκείου που καλούνται να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους, με συμβουλές για τις δυνατότητες κατευθύνσεων που τους προσφέρονται από μια πληθώρα σημαντικών Ακαδημαικών κλάδων.

Στόχος είναι η ενημέρωση των νέων για τις επιλογές καριέρας, ανάλογα με την σχολή τους ή την σχολή που θα επιλέξουν. Θα καλυφθούν 17 πανεπιστημιακά τμήματα από διάφορα Πανεπιστήμια όπως: Στατιστικής, Μαθηματικών, Marketing, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Χημείας, Φαρμακευτικής, Πληροφορικής, Χρηματοοικονομικών, Φυσικής, Γεωπονικών σπουδών, Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, Διοίκησης επιχειρήσεων και Ναυτιλιακών σπουδών.

Διαδικτυακά πάνελ

Μέσω διαδικτυακών πάνελ, τα οποία θα αποτελούνται από έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες πτυχές και προοπτικές για την επιλογή της ακαδημαϊκής τους κατεύθυνσης και την εξέλιξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Οι εισηγητές κάθε ξεχωριστού πάνελ θα παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το δικό τους επαγγελματικό «μονοπάτι»,  ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθεί ανοικτή συζήτηση. Μια ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ψηφιακής ημερίδας είναι ότι οι περισσότεροι εισηγητές έχουν κι οι ίδιοι σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο/θεματική του πάνελ.

Εκπαιδευτική εμπειρία

Με τον τόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές, φοιτητές και αποφοίτους Πανεπιστημιακών Σχολών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό, να απολαύσουν μία μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία, προκειμένου να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να ανακαλύψουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές.

Χρυσοί Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung,η Pharmathen και η Chipita. Η V+O Communication αποτελεί, σταθερά, τον Σύμβουλο Επικοινωνίας της διοργάνωσης, ενώ η Unlimited Creativity επιμελήθηκε και φέτος το συνολικό δημιουργικό σχεδιασμό της ταυτότητας του θεσμού και των επιμέρους ψηφιακών εκδηλώσεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και η Google Arts & Culture ψηφιοποιούν το πρόγραμμα «ΜΟΡΙΑΣ ‘21»

200 έργα τέχνης και 5 εκθέματα για τον εορτασμό της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης στην Πελοπόννησο είναι τώρα διαθέσιμα στο artsandculture.google.comΜε την ευκαιρία...

Οι τράπεζες συμβουλεύουν: 6 βήματα για προστατευτείτε από διαδικτυακές απάτες

Όλοι - οι σχεδόν όλοι - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χρησιμοποιούμε τα ψηφιακά κανάλια. Για τον λόγο αυτόν προτεραιότητά μας πρέπει...

Η Honda αποκαλύπτει το νέο Σύστημα Ασφάλειας και Υποστήριξης Οδηγού Honda SENSING 360

Η Honda Motor Co., Ltd. αποκάλυψε το νέο σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING 360 που καταργεί τα τυφλά σημεία γύρω από το...

Γ. Κωνσταντινίδης: «Με την τεχνολογία η χώρα μπορεί να αλλάξει πίστα»

 - Τη σημασία της ταχύτητας στην υλοποίηση των έργων και των στόχων προς την ψηφιακή μετάβαση από όλους τους φορείς της αγοράς, υπογράμμισε ο...

Σε λειτουργία το daktylios.gov.gr για τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα

Ψηφιακά μέσω του daktylios.gov.gr μπορούν οι πολίτες να εκδίδουν το ειδικό σήμα για την ελεύθερη κυκλοφορία στον δακτύλιο της Αθήνας για τα φιλικά προς το περιβάλλον...