Συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους επενδυτών

- Advertisement -

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών που έχουν επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας στην Ελλάδα είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη Srini Gopalan και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ. Στο επίκεντρο της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, βρέθηκε το επενδυτικό σχέδιο του ομίλου ΟΤΕ και εξετάστηκε η δυνητική συνεισφορά της DT στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρωθυπουργό.

Γνωστοποιήθηκε ακόμη η πρόθεση του ομίλου να λάβει μέρος στην Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα με στόχο τη διάθεση εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων Internet μέσω δικτύου οπτικών ινών αλλά και η πρόθεση του ομίλου να επενδύσει στην ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G).

Οι εκπρόσωποι της Deutsche Telekom και του ομίλου ΟΤΕ ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας εντός της επόμενης διετίας.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Dr. Schmitz, CEO και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της RWE, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας παγκοσμίως. Στη συζήτηση εστίασαν στην τομέα της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας Enel Green Power, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή στην επένδυση για το αιολικό πάρκο στον Καφηρέα Ευβοίας, που ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει αύριο Τρίτη.

Το έργο θα καλύψει την ηλεκτροδότηση 130.000 νοικοκυριών, μειώνοντας τις λιγνιτικές καύσεις της χώρας μας κατά 450.000 τόνους και το ενεργειακό αποτύπωμά της κατά σχεδόν μισό εκατομμύριο τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Το έργο θα συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για απεξάρτηση της Ελλάδας από τον λιγνίτη έως το 2028 και στον σχεδιασμό που προβλέπει πως οι ανανεώσιμες πηγές θα παράγουν ως το 2030 το 60% της ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...