36 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Στρατηγική συνεργασία Eurobank – Epsilon Net για την μετάβαση των επιχειρήσεων στο MyDATA

Η Eurobank στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και τη διαδικασία διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα MyDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία με τον Όμιλο της Epsilon Net, για τη διασύνδεση επιχειρήσεων με το MyDATA της ΑΑΔΕ, μέσω των προϊόντων ηλεκτρονικής τιμολόγησης της σειράς Epsilon Smart, τα οποία οι επιχειρήσεις – πελάτες της Eurobank θα μπορούν να προμηθεύονται με προνομιακή επιδότηση και όρους, τους οποίους παρέχει η Τράπεζα, μέσω της θυγατρικής της, Business Exchanges.

Η συμφωνία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα on line επικοινωνίας με το λογιστικό γραφείο που υποστηρίζει (ή συνεργάζεται με) την επιχείρηση και πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα νομοθετικής συμμόρφωσης & τεχνολογικής καινοτομίας. Τα οφέλη και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν, σήμερα, σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «MyDATA & Ηλεκτρονική Τιμολόγηση» την οποία διοργάνωσε η Eurobank.

Επιλογές των επιχειρήσεων

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου, ενώ, χαιρετισμό απηύθυναν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, κ. Ιωάννης Μίχος και ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.

Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, ο κ. Απόστολος Μπούτος, Σύμβουλος Διοικητή στην ΑΑΔΕ, παρουσίασε το MyDATA και τις επιλογές και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ, στη στρατηγική της Τράπεζας για τη στήριξη των ΜμΕ, αναφέρθηκαν επίσης οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & επικεφαλής Small Business Banking Segment και ο Πάνος Θεοδώρου, Διευθυντής Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης Small Business Banking Segment.

Στην τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Η Eurobank στηρίζει μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τον επιχειρηματικό κόσμο να μεταβεί γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Η επανάσταση των δεδομένων

Η επανάσταση των δεδομένων και της χρήσης τους στην καθημερινότητά μας είναι πλέον εδώ, στο επίκεντρο της λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, και σε αυτή την πραγματικότητα χωρούν όλες οι επιχειρήσεις Με την πρωτοβουλία μας επιδιώκουμε να βοηθήσουμε, ειδικά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να μειώσουν το διοικητικό κόστος και να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Στηρίζουμε τη διάχυση πληροφορίας και δεδομένων, την προσπάθεια για μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και λειτουργικότητα στις συναλλαγές και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού επιχειρείν και της σχέσης του με τη φορολογική διοίκηση».

Νέα γενιά Web εφαρμογών SMART

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, είπε: «Με άξονα τη συμμετοχή μας στη στρατηγική πρωτοβουλία της Eurobank για την ολοκληρωμένη ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλουμε ενεργά με την αξιοποίηση της νέας γενιάς Web εφαρμογών SMART, στην πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων & των ελεύθερων επαγγελματιών με τις απαιτήσεις για την αυτοματοποιημένη διασύνδεσή τους με το MyDATA της ΑΑΔΕ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Η διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενισχύει την αισιοδοξία όλων μας για το αύριο. Θέλουμε, ειλικρινά, να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της Eurobank για την εμπιστοσύνη της & τη συνεργασία μας, και τη σταθερή της προσήλωση σε ανάλογες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.».

O Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε: «Η Eurobank, αντιμετωπίζοντας με σφαιρικό τρόπο τις ανάγκες των επιχειρήσεων συνάπτει στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net, από τους πλέον αναπτυσσόμενους ομίλους στους τομείς της πληροφορικής. Εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμολογήσεις βοηθούμε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επιτυχώς στην πρόκληση αυτής της σημαντικής φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα επηρεάσει τη λειτουργία τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και επενδύουμε στην προσαρμογή του μοντέλου εξυπηρέτησης, με διαρκή στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κατά την μετάβασή της στη νέα εποχή.».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Κυβερνοεπίθεση στο Κτηματολόγιο: “Εκλάπησαν αρχεία, όχι στοιχεία πολιτών”, λέει το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Εκλάπησαν αρχεία από το Κτηματολόγιο κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης, αλλά όχι προσωπικά δεδομένα πολιτών, δηλώνει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε ενημέρωσή του για...

Παγκόσμια κατάρρευση στα συστήματα πληροφορικής σε τράπεζες, αερομεταφορές και media

Τεράστια τεχνικά προβλήματα που επηρεάζουν αεροδρόμια, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, Μέσα ενημέρωσης και τράπεζες καταγράφονται από τις πρωινές ώρες σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με...

Ίδρυμα Vodafone: Το πρώτο υπερσύγχρονο υποβρύχιο παρατηρητήριο για τον υποθαλάσσιο πνεύμονα της Μεσογείου

Στην πόντιση, για πρώτη φορά, υποθαλάσσιου παρατηρητηρίου Ποσειδωνίας προχώρησε η ερευνητική ομάδα του προγράμματος Vodafone Posidonia στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (ΕΘΠΖ), στον κόλπο...

Απλά Ψηφιακά 143: Τα σχέδια της Lenovo (Π. Μακρυνιώτης), η συμφωνία Cosmote – Nova και το Gov.gr

Την πορεία της Lenovo στην ελληνική αγορά αλλά και τις νέες υπηρεσίες υποστήριξης για επιχειρήσεις και καταναλωτές που σχεδιάζει να προσφέρει το τρέχον έτος...

«Παίρνει μπροστά» η κυβερνοασφάλεια του δημόσιου τομέα

Με τους χρόνους να πιέζουν πλέον ασφυκτικά για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας,  η Κοινωνία της Πληροφορίας βάζει μπροστά την κυβερνοασφάλεια του...