14.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Στρατηγική συνεργασία Eurobank – Epsilon Net για την μετάβαση των επιχειρήσεων στο MyDATA

Η Eurobank στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και τη διαδικασία διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα MyDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), που καθίσταται υποχρεωτική από την 1η Ιουλίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεργασία με τον Όμιλο της Epsilon Net, για τη διασύνδεση επιχειρήσεων με το MyDATA της ΑΑΔΕ, μέσω των προϊόντων ηλεκτρονικής τιμολόγησης της σειράς Epsilon Smart, τα οποία οι επιχειρήσεις – πελάτες της Eurobank θα μπορούν να προμηθεύονται με προνομιακή επιδότηση και όρους, τους οποίους παρέχει η Τράπεζα, μέσω της θυγατρικής της, Business Exchanges.

Η συμφωνία εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, δυνατότητα on line επικοινωνίας με το λογιστικό γραφείο που υποστηρίζει (ή συνεργάζεται με) την επιχείρηση και πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης σε θέματα νομοθετικής συμμόρφωσης & τεχνολογικής καινοτομίας. Τα οφέλη και οι δυνατότητες που μπορούν να αποκομίσουν οι επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν, σήμερα, σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «MyDATA & Ηλεκτρονική Τιμολόγηση» την οποία διοργάνωσε η Eurobank.

Επιλογές των επιχειρήσεων

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου, ενώ, χαιρετισμό απηύθυναν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, κ. Ιωάννης Μίχος και ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής.

Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις, ο κ. Απόστολος Μπούτος, Σύμβουλος Διοικητή στην ΑΑΔΕ, παρουσίασε το MyDATA και τις επιλογές και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης ενώ, στη στρατηγική της Τράπεζας για τη στήριξη των ΜμΕ, αναφέρθηκαν επίσης οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & επικεφαλής Small Business Banking Segment και ο Πάνος Θεοδώρου, Διευθυντής Τομέα Στρατηγικής & Εμπορικής Ανάπτυξης Small Business Banking Segment.

Στην τοποθέτησή του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, ανέφερε: «Η Eurobank στηρίζει μια πραγματικά μεγάλη μεταρρύθμιση και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να διευκολύνει τον επιχειρηματικό κόσμο να μεταβεί γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια, στα ηλεκτρονικά βιβλία.

Η επανάσταση των δεδομένων

Η επανάσταση των δεδομένων και της χρήσης τους στην καθημερινότητά μας είναι πλέον εδώ, στο επίκεντρο της λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, και σε αυτή την πραγματικότητα χωρούν όλες οι επιχειρήσεις Με την πρωτοβουλία μας επιδιώκουμε να βοηθήσουμε, ειδικά, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη και την απασχόληση της χώρας, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, να μειώσουν το διοικητικό κόστος και να ολοκληρώσουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Στηρίζουμε τη διάχυση πληροφορίας και δεδομένων, την προσπάθεια για μεγαλύτερη διαφάνεια, αξιοπιστία και λειτουργικότητα στις συναλλαγές και επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της Πολιτείας για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού επιχειρείν και της σχέσης του με τη φορολογική διοίκηση».

Νέα γενιά Web εφαρμογών SMART

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος του Ομίλου Πληροφορικής EPSILON NET, είπε: «Με άξονα τη συμμετοχή μας στη στρατηγική πρωτοβουλία της Eurobank για την ολοκληρωμένη ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων, συμβάλλουμε ενεργά με την αξιοποίηση της νέας γενιάς Web εφαρμογών SMART, στην πλήρη συμμόρφωση των επιχειρήσεων & των ελεύθερων επαγγελματιών με τις απαιτήσεις για την αυτοματοποιημένη διασύνδεσή τους με το MyDATA της ΑΑΔΕ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Η διαφαινόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ενισχύει την αισιοδοξία όλων μας για το αύριο. Θέλουμε, ειλικρινά, να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της Eurobank για την εμπιστοσύνη της & τη συνεργασία μας, και τη σταθερή της προσήλωση σε ανάλογες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.».

O Γενικός Διευθυντής Retail Banking της Eurobank, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, δήλωσε: «Η Eurobank, αντιμετωπίζοντας με σφαιρικό τρόπο τις ανάγκες των επιχειρήσεων συνάπτει στρατηγική συνεργασία με την Epsilon Net, από τους πλέον αναπτυσσόμενους ομίλους στους τομείς της πληροφορικής. Εξασφαλίζοντας προνομιακές τιμολογήσεις βοηθούμε τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επιτυχώς στην πρόκληση αυτής της σημαντικής φορολογικής μεταρρύθμισης, που θα επηρεάσει τη λειτουργία τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, και επενδύουμε στην προσαρμογή του μοντέλου εξυπηρέτησης, με διαρκή στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας κατά την μετάβασή της στη νέα εποχή.».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...