Στο τελικό στάδιο κατασκευής τα αυτόνομα λεωφορεία που θα κινούνται με ευκολία στις μεγάλες πόλεις

- Advertisement -

Τρεις εταιρίες-προμηθευτές αυτοκινητοβιομηχανιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο για να αναπτύξουν αυτόνομα λεωφορεία τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν με ευκολία ανθρώπους που κατοικούν σε μεγάλες πόλεις.

Η Robert Bosch, η Continental και η ZF Friedrichshafen παρουσίασαν τα συγκεκριμένα λεωφορεία πόλης, τα οποία σε πρώτη φάση θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 15 επιβάτες. Τα λεωφορεία θα μπορούν να ικανοποιήσουν στο μέλλον μεγάλες εταιρείες κούριερ ή e-shop για διανομές εντός πόλης.

Θεωρητικά, αυτά τα οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν σε συνεχή λειτουργία πολλές ώρες ημερησίως για να αποσβέσουν το κόστος κτήσης τους, τους υπολογιστές και την συντήρησή τους. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι τρεις μεγάλοι γερμανικοί οίκοι είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με άλλες υποστηριχτικές εταιρείες προκειμένου να λύσουν κάθε εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία τους.

Κάθε προμηθευτής-κατασκευαστής αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία και ακολουθεί παρόμοιες στρατηγικές ανάπτυξης. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μια ομάδα ατόμων που θα στηρίζει το εγχείρημα και θα είναι «χρεωμένη» για μια γεωγραφική περιοχή.

Σήμερα πολυτελή σήματα όπως η Mercedes-Benz, η Cadillac και η BMW εισάγουν οχήματα με αυτοματισμό επιπέδου 3. Σύμφωνα με αυτό το επίπεδο μπορούν να κινούνται σε έναν αυτοκινητόδρομο, να επιταχύνουν και να φρενάρουν. Όμως η υποστήριξη τέτοιων οχημάτων είναι ακόμη αρκετά δαπανηρή. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των συμβατικών μοντέλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Ασφάλεια σιδηροδρόμων: Ολοκληρώθηκε η διερευνητική αποστολή του ΕΚ στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε για...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmos Business Systems: Η επόμενη ημέρα μετά το RRF περνά από AI, data centers και cybersecurity

Σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με μεγαλύτερη έμφαση στην...

Telekom: Νέα εποχή με δωρεάν απεριόριστα data για 7 ημέρες

Η νέα εποχή Telekom ξεκινά, προσφέροντας δωρεάν απεριόριστα data...

Κ. Πιερρακάκης: «Κανένα κράτος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να διαχειριστεί μόνο του την τεχνητή νοημοσύνη»

Την ανάγκη οι κυβερνήσεις να προσαρμοστούν με πολύ μεγαλύτερη...

Η Samsung ανακοινώνει τη διάθεση του One UI 9 σε περισσότερες Galaxy συσκευές

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει τη διάθεση του...

Η CAPA ανακοινώνει τη θέσπιση Κώδικα Δεοντολογίας για τις Εταιρικές Υποθέσεις

Ο Κώδικας αποτυπώνει τη σύγχρονη πραγματικότητα και βασίζεται στην αλήθεια...