Σταθερή αύξηση στην αεροπορική κίνηση των αεροδρομίων της χώρας

- Advertisement -

 

Της Μαρίας Μόσχου

mariam@asfaleies-zolder.gr

Σταθερή αύξηση παρουσιάζει η αεροπορική κίνηση της χώρας μας σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  για την κίνηση των αεροδρομίων το πρώτο δίμηνο του 2018.

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το δίμηνο του 2018 έφθασε τα 3.842.797 παρουσιάζοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 3.724.309 επιβάτες.

Συγκεκριμένα οι διακινούμενοι επιβάτες είναι αυτό το δίμηνο  περισσότεροι κατά 118.488 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 38.615 (από τις οποίες 22.301 εσωτερικού και 16.314 εξωτερικού) παρουσιάζοντας άνοδο 0,3 %, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 38.513 πτήσεις.

Αύξηση 2,7% το  Φεβρουάριο

Εκτοξεύθηκε τον Φεβρουάριο η αύξηση στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού φτάνοντας το 15,1%!

Συγκεκριμένα από τα στατιστικά στοιχεία Φεβρουαρίου 2018 προκύπτουν τα εξής :

  • Διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 1.865.075 επιβάτες, η άνοδος έφτασε μεσοσταθμικά το 2,7%.
  • Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 18.260 παρουσιάζοντας αύξηση 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 18.190 πτήσεις.
  • Όσον αφορά τις αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού (διακίνηση εξωτερικού Φεβρουαρίου ΄18) είχαμε αύξηση 15,8 % που αναλογεί σε 972.537 επιβάτες σε σχέση με πέρυσι που οι αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού ήταν 839.768.
  • Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τις 489.006 παρουσιάζοντας άνοδο 15,1% σε σχέση με το 2017.

Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Χανίων σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το μήνα Φεβρουάριο.

Στην Αθήνα διακινήθηκαν 1.191.627 επιβάτες, στην Θεσσαλονίκη 295.481, στο Ηράκλειο 105.050 επιβάτες, στη Ρόδο 53.329 και στα Χανιά 39.798 επιβάτες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει επίσης ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το δίμηνο ( Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου ΄18 ), το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι το αεροδρόμιο Καβάλας με άνοδο 489,1%, ( διακίνησε 58.252 επιβάτες το δίμηνο του ΄18 έναντι 9.888 το αντίστοιχο διάστημα του ΄17).

Το αεροδρόμιο Νάξου κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 194,8%, ( διακίνησε 3.458 επιβάτες έναντι 1.173 το περσινό διάστημα).

Αύξηση +57,1% επιβατών είχε το αεροδρόμιο Σητείας καθώς διακίνησε 2.482 επιβάτες το δίμηνο του 2018, έναντι 1.580 επιβατών που είχε διακινήσει το δίμηνο του 2017.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...

Φρένο στην πτωτική πορεία των πωλήσεων smartphones στην Ευρώπη

Σημάδια ανάκαμψης εμφάνισε η ευρωπαϊκή αγορά smartphones την τελευταία...

AI, cloud υπηρεσίες και γνωστά brands στο επίκεντρο των επιθέσεων phishing

Οι επιθέσεις phishing που στοχεύουν επιχειρήσεις γίνονται ολοένα πιο...