21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΣΤΑΣΥ: Με ζημιές πάνω από 3,6 εκατ. ευρώ το 2020

  • Της Μαρίας Μόσχου

Συνεχίζει  να «γεννά» ελλείμματα η ΣΤΑΣΥ η οποία αν και είχε καταφέρει να έχει για κάποια χρόνια ισοσκελισμένο ισολογισμό  εδώ και περίπου πέντε χρόνια παρουσιάζει ζημιές.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών – Μεταφορών Κ. Καραμανλή και τον υφυπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη ο προϋπολογισμός της ΣΤΑΣΥ  για φέτος είναι και πάλι ελλειμματικός.

Τα έσοδα για το 2020 θα διαμορφωθούν τα  137.085.722,00 ευρώ ενώ οι δαπάνες θα αγγίξουν  τα 140.751.521,00 ευρώ, δημιουργώντας αρνητικό αποτέλεσμα (ζημιά) 3.665.799,00 ευρώ.

Οι πωλήσεις θα ανέλθουν σε 118.214.405 ευρώ ενώ οι επιχορηγήσεις  θα αγγίξουν τα 10 εκατ.  ευρώ.

Οι Αμοιβές και Έξοδα Προσωπικού αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό των δαπανών και αγγίζουν τα 78.646.650 ευρώ

Όπως αναφέρεται στην απόφαση το  ύψος των μη μισθολογικών παροχών θα οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στις  διατάξεις του άρθρου 43 του ν. 4484/2017, τις οδηγίες της αριθμ. 2/92306/ΔΕΠ/18.

Σημειώνεται ότι στα έσοδα των συγκοινωνιακών εταιρειών της Αθήνας έχει δημιουργηθεί  «τρύπα» ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τον υπολογισμό της επιδότησης, για την τετραετία 2014-2018. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου, το έσοδο –εξαιρουμένης της επιδότησης– έπεσε στα 150 εκατομμύρια το 2018 από τα 250 εκατομμύρια το 2014.

20 χρόνια μετρό

Τα εικοστά του «γενέθλια» γιόρτασε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020  το Μετρό της Αθήνας, που με την λειτουργία του άλλαξε το συγκοινωνιακό χάρτη της Αττικής και ανέβασε το επίπεδο των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2000, λειτούργησαν για πρώτη φορά τα δυο πρώτα τμήματα των γραμμών του Μετρό. Επρόκειτο για το τμήμα των επτά σταθμών Σεπόλια – Σύνταγμα, και η διαδρομή Σύνταγμα – Εθνική Άμυνα, επίσης επτά σταθμών.

Η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και το ΥΠΕΧΩΔΕ (υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων), με υπουργό τον Κώστα Λαλιώτη, επέτρεψαν τη δωρεάν μετακίνηση των Αθηναίων με το Μετρό για εκείνη την ημέρα, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίσουν το νέο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά την πρεμιέρα του Μετρό με τις δωρεάν μετακινήσεις, περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες επισκέφθηκαν τους νέους σταθμούς. Ενδεικτικό της κοσμοσυρροής είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι της Αττική Μετρό, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν ατυχήματα, αναγκάστηκαν να ανοιγοκλείνουν τις εισόδους των σταθμών του Μετρό.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το HUAWEI Mate X3 ανοίγει το δρόμο για τη νέα εποχή στα foldable smartphones

Η Huawei λάνσαρε στην Ελλάδα το νέο HUAWEI Mate X3 - το εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτό, quad-curve, αναδιπλούμενο smartphone με μεγάλη οθόνη. Το HUAWEI Mate...

Το e-shop.gr συνεργάζεται με τη BOX NOW

Η ταχύτατη εξυπηρέτηση του καταναλωτή είναι προτεραιότητα για το e-shop.gr που αναζητά συνεχώς τρόπους να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής! Η συνεργασία του με...

Απλά Ψηφιακά 97: Οι Πλειάδες και η ελληνική καινοτομία στο IoT (Σπ. Μαζαράκης), οι ψηφιακές εκλογές και τα νέα 5G projects

Τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα του IoT, καθώς και την φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του cluster καινοτομίας Πλειάδες του ομίλου Quest...

Public και MediaMarkt μαζί στο «Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή 2023»

Public και MediaMarkt, μαζί στέκονται στο πλευρό των καταναλωτών και προσφέρουν χρήσιμες ecoliving συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Συμμετέχουν ΜΑΖΙ στον 3ο κύκλο...

Η Startup Pathways ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Η Startup Pathways και το πρόγραμμα Real Time Graduates του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα Startups in Shipping το Σάββατο, 27 Μαΐου...