22.6 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

STAR ALLIANCE: Εφικτά πλέον τα ταξίδια ανά τον κόσμο με δύο μόνο στάσεις

Επιλέγοντας τους Round-The-World (RTW) Ναύλους, οι επιβάτες των εταιρειών – μελών της Star Alliance έχουν πλέον τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ταξίδια ανά τον κόσμο, σταματώντας σε μόνο δύο προορισμούς για τουλάχιστον 24 ώρες.

Μέχρι σήμερα, απαιτούνταν τουλάχιστον τρεις στάσεις για όλους τους ναύλους Round The World. Αυτή η αλλαγή αυξάνει τον αριθμό των δρομολογίων στο δίκτυο της Star Alliance που είναι  διαθέσιμα για ταξίδια μέσω του προϊόντος RTW.

Η Janice Antonson, Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Επικοινωνιών της Star Alliance, δήλωσε:  «Ενεργοποιώντας  το Round Τhe World ταξίδι με μόνο δύο στάσεις, θα αυξηθεί η ελκυστικότητα των ναύλων RTW  της Star Alliance. Συνεπώς, θα είναι πλέον πολύ ευκολότερο για τους ταξιδιώτες να διαμορφώσουν την προσωποποιημένη τους διαδρομή μέσα από την τεράστια γκάμα επιλογών που προσφέρεται από τις 28 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της Συμμαχίας, με περισσότερες από 18.400 καθημερινές πτήσεις, συνδέοντας 1.300 προορισμούς σε 191 χώρες».

Η εφαρμογή «Star Alliance Book & Fly» είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, στα Γερμανικά και στα Ιαπωνικά, και επιτρέπει στους επιβάτες να σχεδιάσουν το Round The World ταξίδι τους από την άνεση του σπιτιού τους, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Όσοι επιθυμούν να μοιραστούν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια μπορούν να το κάνουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας κοινωνικών μέσων. Μετά την κράτηση όλων των πτήσεων, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μπορούν να εκδοθούν εύκολα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία-μέλος του δικτύου Star Alliance ή ταξιδιωτικό πράκτορα, για την αγορά εισιτηρίου RTW.

Οι ναύλοι Round the World αποτελούν γενικά μια οικονομικότερη λύση σε σχέση με την αγορά μεμονωμένων εισιτηρίων απλής μετάβασης από ξεχωριστές αεροπορικές εταιρείες για την κάλυψη του ίδιου δρομολογίου. Η συνολική τιμή ενός RTW εισιτηρίου εξαρτάται από την κατηγορία του ταξιδίου, το ακριβές δρομολόγιο, τη χιλιομετρική απόσταση και τη διαδρομή που έχει επιλεχθεί  καθώς και τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Όσον αφορά την απόσταση, οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν ένα προσωπικό δρομολόγιο που καλύπτει έως και 26.000, 29.000, 34.000 ή 39.000 μίλια. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις συγκεκριμένες αποστάσεις, αναφέρουμε ότι η περιφέρεια της Γης στο ύψος του Ισημερινού είναι 24.901 μίλια.

Οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους διαδρομές εντός του μέγιστου αριθμού μιλιών, όπως αυτός καθορίζεται από την επιλεγμένη κατηγορία ναύλων. Το κάθε ταξίδι θα πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει στην ίδια χώρα και να γίνεται προς μία κατεύθυνση (Ανατολικά ή Δυτικά), αν και κάποιες μικρές παρεκκλίσεις εντός της ίδιας ηπείρου επιτρέπονται. Τόσο ο Ατλαντικός, όσο και ο Ειρηνικός Ωκεανός πρέπει να διασχίζονται μία φορά. Εκτός από τη δημιουργία διαδρομής από το μηδέν, οι επιβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μία σειρά θεματικών ταξιδιών RTW, τα οποία περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες: World Food, World Wonders, Architecture Hotspots, Nature Trail, Aquatic Wonders, Connecting Cultures, Natural Wonders, Sports Hotspots, Wine Tasting, Romantic Journey και Luxury Lifestyle. Σε αυτή την περίπτωση, η εφαρμογή φορτώνει αυτόματα μία προτεινόμενη διαδρομή, την οποία ο επιβάτης μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ενδιάμεσες στάσεις διάρκειας τουλάχιστον 24 ωρών θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε τουλάχιστον δύο πόλεις, και η συνολική διαδρομή μπορεί να περιλαμβάνει έως και 15 στάσεις. Στο πλαίσιο διάθεσης περισσότερων επιλογών στους RTW ταξιδιώτες, διατίθενται επίσης ειδικοί ναύλοι RTW με χαμηλότερες τιμές, οι οποίοι απαιτούν τουλάχιστον τρεις στάσεις και επιτρέπουν μέγιστο αριθμό στάσεων από πέντε έως 12.

Οι ναύλοι RTW της Star Alliance είναι διαθέσιμοι για τις κατηγορίες First, Business, Premium Economy ή Economy Class, και ισχύουν για 12 μήνες.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τους ναύλους Star Alliance RTW μπορούν να συγκεντρώνουν μίλια* σε οποιαδήποτε από τα Προγράμματα Τακτικών Επιβατών FFP (Frequent Flyers Program) των αεροπορικών εταιρειών-μελών της Star Alliance. Τα συλλεχθέντα μίλια μπορούν να ισχύουν για την απόκτηση Star Alliance Gold ή Silver status και θα μπορούν να εξαργυρωθούν, μεταξύ άλλων, σε δωρεάν πτήσεις, αναβαθμίσεις ή διαμονές σε ξενοδοχεία. (Η συγκέντρωση μιλίων υπόκειται στους όρους και προϋποθέσεις κάθε μεμονωμένου προγράμματος τακτικών επιβατών.)

Περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες RTW επιλέγουν την Business Class, πάνω από το ένα τρίτο την Economy Class και περίπου οχτώ τοις εκατό την First Class.

 

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

UNISON: Ολοκληρωμένες λύσεις για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων

Μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων  Η UNISON που εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών Facility Management, απαντά στις αυξανόμενες ανάγκες των επιχειρήσεων για μείωση του...

Το HUAWEI P60 Pro, το Watch Ultimate και η επόμενη γενιά προϊόντων αιχμής θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη σύντομα

Η Huawei δεν σταματάει να καινοτομεί! Ο τεχνολογικός «γίγαντας» παρουσίασε στις 23 Μαρτίου στην Κίνα τη νέα σειρά προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, από smartphones και...

ΕΒΕΑ: Έρχεται νέα πρόσκληση για αμιγώς γυναικεία startups σε επενδυτικά κεφάλαια

Στο τέλος του μήνα πρόκειται να δημοσιευθεί μία νέα πανελλαδική πρόσκληση για πρόσβαση αμιγώς γυναικείων startup εταιρειών σε επενδυτικά κεφάλαια στο πλαίσιο της θερμοκοιτίδας...

Xiaomi 13: Τα Public υποδέχονται τη νέα κορυφαία σειρά smartphones

Τα Public, #1 προορισμός τεχνολογίας, φέρνουν την ολοκαίνουργια σειρά smartphones Xiaomi 13 και το γιορτάζουν μαζί με το brand, που προσφέρει ξεχωριστά δώρα, συμπληρώνοντας...

Το Ταμείο «Φαιστός» επενδύει στην καινοτόμα τεχνολογική εταιρεία SafeSize

Η 5G Ventures ανακοινώνει ότι το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός» συμμετείχε μαζί με διεθνείς επενδυτές, κυρίως  από την Ευρώπη, στον νέο γύρο χρηματοδότησης (Series A+)...