Σταδιακά εντάσσονται στο στόλο της ΟΣΥ τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

- Advertisement -
  • Της Μαρίας Μόσχου

Σταδιακά γίνεται η ένταξη των λεωφορείων των ΚΤΕΛ στις περιφερειακές γραμμές την ΟΣΥ, υλοποιώντας την σχετική συμφωνία ένα μήνα πριν από την αρχική ημερομηνία που είχε προαναγγελθεί.

Ήδη βρίσκονται στους δρόμους της Αττικής περίπου 30 λεωφορεία ΚΤΕΛ που υλοποιούν περιφερειακές γραμμές.

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου βγήκαν στους δρόμους 1070 λεωφορεία της ΟΣΥ κατά τις ώρες αιχμής και 30 λεωφορεία των ΚΤΕΛ αστικού τύπου, δηλαδή συνολικά 1.100 λεωφορεία.

Σήμερα τα ΚΤΕΛ ξεκινούν τις γραμμές 122 Ελληνικό – Σαρωνίδα  και 171 Ελληνικό – Βάρκιζα, ενώ αποδεσμεύονται ταυτόχρονα λεωφορεία τα οποία ενισχύουν τις γραμμές του κέντρου που παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση.

Στόχος είναι η μείωση του συνωστισμού στις στάσεις, αλλά και μέσα στα λεωφορεία τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως σημεία αυξημένης μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Οι νέες γραμμές

Σταδιακά τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ -που προέρχονται από διάφορες πόλεις της Ελλάδας , ακόμα και από την Κρήτη, και στη συνέχεια από τα ΚΤΕΛ Ν. Αττικής- θα αναλάβουν τις γραμμές:

  • 123 (Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Παλαιά Φώκαια),,
  • 323 (Αγ. Νικόλαος – Αγ. Κυριακή – Βραυρώνα),
  • 326 (Στ. Κάντζας – Σπάτα – Αρτεμις),
  • 310 (Μαραθώνας – Νέα Μάκρη – Ραφήνα) και
  • 330 (Κορωπί – Αγ. Μαρίνα).

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αποδοθεί στα ΚΤΕΛ οι γραμμές 504 (Ολυμπιακό Χωριό – ΣΚΑ – Αχαρναί – Αγ. Αννα) και 740 (Θρακομακεδόνες – Δεκελείας – Κηφισιά).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις νέες γραμμές σταδιακά θα δρομολογηθούν λεωφορεία με συστήματα χρήσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και τηλεματικής.

Για τις γραμμές που παραχωρούνται στα ΚΤΕΛ και μέχρι την εγκατάσταση των οθονών και των ακυρωτικών μηχανημάτων, δεν θα είναι διαθέσιμη, προσωρινά, η real-time πληροφόρηση. Ωστόσο οι  επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τυχόν μεταβολές από το Πληροφοριακό Κέντρο (11185) και την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oasa.gr.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον ΟΑΣΑ και οι συνολικά 60 γραμμές που θα παραχωρηθούν στα ΚΤΕΛ.

 

Δημόσια τα ΜΜΜ

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι ζητούν από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ έχει προσωρινό χαρακτήρα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ ΟΣΥ και ΚΤΕΛ γίνεται για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών λόγω της πανδημίας και πως οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...

ΔΕΗ: Βάζει φωτοβολταϊκά χωρίς αρχική επένδυση – Το νέο μοντέλο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Με τα νέα προγράμματα ΔΕΗ myEnergy SolarSmart για κατοικίες και ΔΕΗ myEnergy SolarSmart Pro για επιχειρήσεις,...

Πόσο ασφαλής είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) σήμερα; Και τι πρέπει να γνωρίζετε το 2026

Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT και το...