30.5 C
Athens
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

«Σπάνε ταμεία» οι πωλήσεις 5G smartphones: Αύξηση 1.300% το 2020

Μόνο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν περισσότερα 5G smartphones από όσα όλο το 2019.

Ιλιγγιώδης είναι η αύξηση των πωλήσεων 5G smartphones στην παγκόσμια αγορά. Μπορεί η τεχνολογία του 5G να αντιμετώπισε σοβαρές προκλήσεις στη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, ωστόσο, γίνεται πλέον περισσότερο από σαφές ότι είναι το «next big thing» στις συσκευές.

Φέτος, αναμένεται να διατεθούν στην παγκόσμια αγορά 250 εκατ. συσκευές, που συνιστά ένα ορόσημο για την προϊοντική κατηγορία, αφού πέρσι πωλήθηκαν διεθνώς μόλις 18,2 εκατ. 5G smartphones.

Η επίδοση αυτή συνιστά εκτόξευση της αγοράς κατά 1.300% σε έναν χρόνο. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους πωλήθηκαν περισσότερα 5G smartphones από όσα όλο το 2019.

Πρωτιές

Πρόκειται για το ταχύτερο αναπτυσσόμενο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς smartphones, η οποία φέτος αναμένεται να υποχωρήσει συνολικά κατά 9% σε σχέση με πέρσι. Σε γεωγραφική βάση, οι πιο δυναμικές αγορές για τις συσκευές, που υποστηρίζουν την τεχνολογία 5G, είναι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Κίνα, άλλωστε, θα έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην αναμενόμενη για το 2020 εκτόξευση των πωλήσεων 5G smartphones. Η Ευρώπη θα παραμείνει για το 2020 η τρίτη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως όσον αφορά τις πωλήσεις 5G smartphones.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενος στοιχεία της Strategy Analytics, η Apple, η Huawei και η Samsung θα είναι τα τρία κορυφαία brands για την αγορά του 5G το 2020. Από κοινού, οι τρεις εταιρείες θα αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα όλων των πωλήσεων 5G smartphones παγκοσμίως φέτος.

Global 5G Smartphone Sales in 2020

2019

2020

Millions of units

18.2

251.0

Year to year growth

1282%

Source: Strategy Analytics

 

Οι συσκευές της δεκαετίας

Σύμφωνα με έρευνα της Strategy Analytics, το 5G είναι η κύρια μηχανή ανάπτυξης της αγοράς των smartphones τόσο σήμερα όσο και για την επόμενη δεκαετία. Πάντως, παρά τη ραγδαία ανάπτυξη της βιομηχανίας 5G smartphones, οι προκλήσεις παραμένουν.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, πολλά μοντέλα smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία δικτύων κινητών επικοινωνιών πέμπτης γενιάς, παραμένουν πολύ ακριβά. Στο μεταξύ, τα περισσότερα 5G δίκτυα είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

 

COVID-19 και 5G

Επιπρόσθετα, οι αναλυτές τονίζουν ότι τα συνεχή κύματα του νέου κορωνοϊού πλήττουν τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών σε «ώριμες» ψηφιακά αγορές, όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, περιορίζοντας την αγοραστική τους δυνατότητα. Η αγοραστική αυτή κόπωση μπορεί να μην αποτυπωθεί στις πωλήσεις 5G smartphones, αλλά θα ρίξει βαριά τη σκιά της συνολικά στην αγορά των «έξυπνων» κινητών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, οι πωλήσεις LTE (4G) smartphones επίσης θα μειωθούν φέτος ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για συσκευές 5G. Πάντως, οι συσκευές που υποστηρίζουν τις προηγούμενες τεχνολογίες κινητών επικοινωνιών, 2G, 3G και 4G, θα έχουν ακόμη ισχυρές πωλήσεις στην Αφρική.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το realme c51 έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσκολους χρήστες

  γράφει η Νατάσα Φραγκούλη    Το στοίχημα που έχει βάλει να επαναπροσδιορίζει τα standard της entry-level κατηγορίας smartphones, φαίνεται ότι κερδίζει, για άλλη μια φορά, η...

realme C51: Ένα πρωτοποριακό smartphone με τέσσερα κορυφαία χαρακτηριστικά

  Το realme C51, το πρωτοποριακό entry-level κινητό της, λανσάρει στην αγορά η realme, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand smartphone στον κόσμο. Ως συνέχεια της σειράς...

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις… καλύτεροι πελάτες για τους κυβερνοεγκληματίες

Αυξανόμενος είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (SMBs) στο σημερινό τοπίο ψηφιακών απειλών. Καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν ένα αξιοσημείωτο...

Στο κόκκινο το 2023 η αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων

Σε στενωπό βρίσκεται η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς η πίεση που ασκεί ο πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα...

Πώς να απολαύσετε το Threads διατηρώντας υψηλά επίπεδα απορρήτου και ασφάλειας

Το Threads κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα Web εκδοχή του που επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν περιεχόμενο και να χρησιμοποιούν άλλες λειτουργίες από οποιαδήποτε desktop συσκευή...