Σε … «δόσεις» η εφαρμογή του Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

- Advertisement -

Σταδιακά, ανά περιοχές από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίγει, το ηλεκτρονικό σύστημα για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον, που «κράσαρε»  χθες λόγω της μεγάλης συμμετοχής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, αποφάσισε να «παγώσει» από χθες το απόγευμα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και να ενεργοποιηθεί εκ νέου, ως εξής:

-Δευτέρα, 19 Μαρτίου για Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα.

-Δευτέρα, 26 Μαρτίου για Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη.

-Μ. Δευτέρα, 2 Απριλίου για Αττική και Νότιο Αιγαίο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ημερομηνίες αυτές αφορούν στην έναρξη του «ανοίγματος» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία και θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή αιτήσεων μέχρι την εξάντληση των κεφαλαίων του προγράμματος ανά Περιφέρεια και έως τις 31.12.2021, όπως προβλέπεται.

Η επιλογή των περιοχών έγινε με βάση την κατανομή των πόρων του προγράμματος στις Περιφέρειες αλλά και τον βαθμό του ενδιαφέροντος για ένταξη, κάτι που φαίνεται άλλωστε από τον παραπάνω σχεδιασμό με την πολυπληθέστερη Αττική να “ανοίγει” τελευταία.

Από το υπουργείο ανακοινώθηκε χθες ότι θα υπάρξουν διαθέσιμα επιπλέον κονδύλια, στην περίπτωση που η ζήτηση υπερβεί την προσφορά, μια πρακτική που ακολουθείται σε πολλά προγράμματα του ΕΣΠΑ, από το οποίο χρηματοδοτείται και το Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ.

Βάσει των στοιχείων του ΥΠΕΝ, έως χθες το απόγευμα 17.000 νοικοκυριά διέθεταν το προαπαιτούμενο, για υπαγωγή στο πρόγραμμα, Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), όποτε οι διαθέσιμοι πόροι θεωρούνται υπέρ-αρκετοί. Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% της χρηματοδότησης, που συνολικά ανέρχεται σε 250 εκατ και υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στην επιδότηση τουλάχιστον 30.000 νοικοκυριών.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχονται νέες εξαγορές για τη ΔΕΗ – Προχωρούν οι συζητήσεις για το mega Data Center έως 1 GW

Με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, επιβεβαίωση των στόχων για το...

1 στους 2 CEOs βάζει την ΑΙ στις κορυφαίες στρατηγικές προτεραιότητες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη παύει να αποτελεί ένα ακόμη έργο...

270.000 κυβερνοεπιθέσεις με «δόλωμα» ταξιδιωτικά brands σε έναν χρόνο

Ένα ολοένα και πιο ελκυστικό πεδίο δράσης για τους...

Η αύξηση του κόστους μνήμης δημιουργεί «δύο ταχύτητες» στα smartphones

Η άνοδος του κόστους των τσιπ μνήμης αναδιαμορφώνει τη...

Στα 6,37 τρισ. δολ. οι παγκόσμιες δαπάνες IT το 2026 με «καύσιμο» την AI

Η ανάγκη δημιουργίας της υπολογιστικής ισχύος που απαιτεί η...