18 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

SAS – Microsoft: στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στην αξιοποίηση των data analytics για τις επιχειρήσεις

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της στρατηγικής συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Microsoft και SAS ενώνουν τις δυνάμεις τους και στην Ελλάδα με σκοπό την επιτάχυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την Go-to-Market στρατηγική των επιχειρήσεων και στην ελληνική αγορά.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις λύσεις της SAS, θα μπορέσουν να επιταχύνουν την υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής τους και να γίνουν πιο αποτελεσματικές λαμβάνοντας γρήγορα τις κατάλληλες αποφάσεις με τη χρήση των SAS analytics στο Azure.

Επίσης θα μειώσουν τα επιχειρησιακά κόστη τους και το timetomarket μέσω της καλύτερης διαχείρισης των πόρων τους,  θα γίνουν πιο εξωστρεφείς και πελατοκεντρικές αξιοποιώντας στο μέγιστο με αυτό το τρόπο  το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Παροχή ολοκληρωμένων καθετοποιημένων επιχειρησιακών λύσεων

Με αυτή τη συνεργασία, SAS και Microsoft θα βοηθήσουν τους πελάτες που χρησιμοποιούν τις λύσεις της SAS  -σε διαφορετικούς κλάδους- μέσω της παροχής ολοκληρωμένων καθετοποιημένων επιχειρησιακών λύσεων – να απλοποιήσουν τη διαχείρηση των δεδομένων, να αυτοματοποιήσουν τη δημιουργία insights και να τα καταστασήσουν κατανοητά από όλα τα στελέχη του εκάστοτε οργανισμού.

Με αυτό το τρόπο, βελτιώνεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη να επικεντρωθούν ακόμα πιο στοχευμένα στην ανάπτυξη του business.

Από την πλευρά της SAS ο κ. Γιάννης Παπατσίρος, Region Leader για τις Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Μέση Ανατολή και Αφρική δήλωσε σχετικά:  «Σε ένα ταχέως μετακινούμενο και μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στο ταξίδι μεταμόρφωσής τους, κινούμαστε με αυτοπεποίθηση βάσει γρήγορων ακριβών αποφάσεων και ταυτόχρονα μειώνουμε το κόστος μέσω πραγματικού αυτοματισμού.

Η συνεργασία με τη Microsoft βοηθά τους πελάτες μας να πετύχουν τα αποτελέσματα τους ταχύτερα, να διασφαλίσουν τη δυνατότητα κλιμάκωσης και να μειώσουν σημαντικά το διάστημα μετάβασης στην αγορά, καθιστώντας τους πελάτες μας έτοιμους για το μέλλον, σήμερα!»

Να επιταχύνουν την επιθυμητή ανάπτυξη και να βρουν νέους τρόπους για να οδηγήσουν την καινοτομία

Ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, General Manager της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, πρόσθεσε: «Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Microsoft και η SAS θα βοηθήσουν τους πελάτες που χρησιμοποιούν πλατφόρμες της SAS να επιταχύνουν την επιθυμητή ανάπτυξη και να βρουν νέους τρόπους για να οδηγήσουν την καινοτομία με ένα ευρύ φάσμα προσφορών SAS Analytics στο Microsoft Azure. Μαζί θα βοηθήσουμε τους πελάτες σε όλους τους κλάδους να αντιμετωπίσουν τις πιο κρίσιμες και πολύπλοκες αναλυτικές προκλήσεις τους.»

Η συνεργασία των δυο  εταιριών έρχεται να συνδυάσει τη 45ετή τεχνογνωσία της SAS στο Intelligent Decision Making,  με τη δύναμη της πλατφόρμας του Azure, εξασφαλίζοντας τόσο την ανθεκτικότητα όσο και την δυνατότητα για ανάπτυξη που είναι απαραίτητες για την επιχειρησιακή συνέχεια.

Η συνεργασία βασίζεται στην ενοποίηση των λύσεων της SAS και της πλατφόρμας SAS Viya σε λύσεις cloud της Microsoft και προσφέρει στις επιχειρήσεις μία συνεκτική εμπειρία στο cloud με γρηγορότερη, πιο ισχυρή και εύκολη πρόσβαση στις λύσεις της SAS.  Ήδη σημαντικές εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους έχουν αρχίσει να βλέπουν τα στρατηγικά οφέλη αυτής της σύμπραξης.

Η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της  Εθνικής Τράπεζας σχολίασε σχετικά :

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε άμεσα ένα στρατηγικό έργο για την τράπεζα με σημαντικό αντίκτυπο για εμάς. Μία παραδοσιακή on premise προσέγγιση θα απαιτούσε σημαντική επένδυση αλλά και αναμονή μηνών. Με τη λύση εγκατάστασης του SAS Viya στο Microsoft Azure Cloud, επιταχύναμε ένα νευραλγικό στρατηγικά για εμάς έργο. Tο SAS Viya on Azure αποτελεί την κεντρική μας πλατφόρμα στα Analytics, και βασικό εργαλείο δημιουργίας Data Insights και λήψης αποφάσεων για όλη την Τράπεζα. Με τη χρήση του, βελτιώσαμε δραστικά τη συνολική μας απόδοση καθώς και το λειτουργικό κόστος. Διαδικασίες που πριν χρειάζονταν ώρες για να ολοκληρωθούν, τώρα είναι θέμα λίγων λεπτών».

Στόχος η ανάπτυξη ασφαλών, αποδοτικών και βιώσιμων ψηφιακών υποδομών και λύσεων

Ο κος. Kωνσταντίνος Φατόλας, Group IT Director της MYTILINEOS τονίζει: «Η MYTILINEOS, έχοντας επενδύσει εδώ και χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, συνεχίζει σε αυτήν την κατεύθυνση, με στόχο την ανάπτυξη ασφαλών, αποδοτικών και βιώσιμων ψηφιακών υποδομών και λύσεων. Έτσι, ακολουθώντας τη στρατηγική μας για αξιοποίηση Cloud υπηρεσιών, επενδύσαμε σε Big Data και Data Warehouse υποδομές της Microsoft στο Azure και τις συνδυάσαμε με τις δυνατότητες της SAS στη διασφάλιση της ποιότητας και της ευρύτερης διακυβέρνησης των δεδομένων μας».

Τέλος, ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής σημειώνει: «Σε συνέχεια της πολυετούς επιτυχημένης συνεργασίας μας, επιλέξαμε τη λύση της SAS για την εφαρμογή του διεθνούς προτύπου χρηματοοικονομικής αναφοράς IFRS17, πολύ περισσότερο όμως για να αξιοποιήσουμε τη νέα πλατφόρμα SAS Viya για την επιτάχυνση του ευρύτερου ψηφιακού μετασχηματισμού των δραστηριοτήτων μας – η σύμπραξη με τη Microsoft υπήρξε ιδανική και επιταχύνει καίρια τη μετάβασή μας στο περιβάλλον Cloud».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Vodafone Business: Ανάληψη έργου για το Υπουργείο Μετανάστευσης

Αναβαθμίζει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας, αλλά και τη διαλειτουργικότητα υπηρεσιών του Υπουργείου προς όφελος των διαχειριστών και των τελικών χρηστών H ένωση εταιρειών Byte-Vodafone Business...

“Digital Transformation Readiness” wizard από τη SoftOne

Οδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, η SoftOne παρουσιάζει το “Digital Transformation Readiness” wizard, ένα πρωτοποριακό...

Απλά Ψηφιακά 119: Ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην τεχνολογία (Ελένη Ακτύπη), τα data centers, η Nova και οι νέες επενδύσεις

Το θέμα της ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης σε αυτό το επεισόδιο του...

Εκπτώσεις vs καταναλωτές: Τελικά, ποιος κερδίζει;

Μια νέα έρευνα της Kaspersky αποκαλύπτει ότι το 90% των αγορών πραγματοποιούνται αυθόρμητα κατά τη διάρκεια της Black Friday και της Cyber Monday. Αποκάλυψε επίσης ότι τα μέσα κοινωνικής...

IBM Ελλάδας: Υψηλός μονοψήφιος ρυθμός ανάπτυξης και «άνοιγμα» σε startups και δημόσια έργα

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Νέα στρατηγική τόσο σε διεθνή επίπεδο όσο και στην χώρα μας χαράσσει η IBM, η οποία βλέπει ευκαιρίες στην αγορά...