20.7 C
Athens
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

SafeSize: Νέο προϊόν «γεννήθηκε» στο Κέντρο Καινοτομίας της Αθήνας και κατακτά τον κόσμο

Γράφει η Μαρία Μόσχου

Με μία νέα υπηρεσία, η οποία πήρε «σάρκα και οστά» στο κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας στην Αθήνα ανοίγει νέους δρόμους στο τρόπο που επιλέγουμε παπούτσια. Πρόκειται για το Digital Sales Assistant της SafeSize, που είναι ένας «έξυπνος» Αυτόνομος Ηλεκτρονικός Πωλητής ,που έρχεται να δώσει λύση στις προκλήσεις της εποχής, όπως η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού αλλά και η ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση.

Η ελληνική startup SafeSize φέρνει την επανάσταση στον κλάδο της υπόδησης για ακόμη μία φορά, δημιουργώντας ένα καινοτόμο προϊόν που ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Digital Sales Assistant

Ο Digital Sales Assistant, ο «έξυπνος» Αυτόνομος Ηλεκτρονικός Πωλητής είναι το νέο προϊόν της SafeSize, της εταιρείας τεχνολογίας που βοηθάει τους καταναλωτές να επιλέξουν παπούτσια με τέλεια εφαρμογή σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα και που πρόσφατα «έκλεισε» γύρο χρηματοδότησης ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, ο Αυτόματος Ηλεκτρονικός Πωλητής της SafeSize έχει λανσαριστεί πιλοτικά σε δύο μεγάλες αλυσίδες αθλητικών ειδών στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα σε καταστήματα στην Ολλανδία και Ιρλανδία. Είναι μια παγκόσμια καινοτομία και το πρώτο προϊόν σε αυτή την κατηγορία, με πολύ μεγάλη προοπτική ανάπτυξης .

Κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας στην Αθήνα

Όπως χαρακτηριστικά  είπε ο Άγγελος Σταυράκης, ιδρυτής και CEO της SafeSize στόχος του νέου προϊόντος δεν είναι ανα αντικαταστήσει τους πωλητές μειώνοντας τις θέσεις εργασίας αλλά συνδυαστικά με τη φυσική παρουσία να μειώσεις τις απώλειες σε πωλήσεις λόγω μεγάλης κίνησης.

Ο Αυτόματος Ηλεκτρονικός Πωλητής, βασισμένος σε Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι σχεδιασμένος να προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις παπουτσιών στους καταναλωτές συνδυάζοντας τα δεδομένα του ποδιού τους (3D Foot Scan) και τις προσωπικές τους προτιμήσεις με το διαθέσιμο στοκ παπουτσιών του εκάστοτε καταστήματος. Αυτή η καινοτομία αναμένεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στην εμπειρία του καταναλωτή, δίνοντάς του πλέον τον απόλυτο έλεγχο σε όλο το αγοραστικό ταξίδι, και στα λειτουργικά κόστη των καταστημάτων αφού θα μπορούν να προτείνουν και να πωλούν παπούτσια χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία εξειδικευμένου πωλητή.

Με το λανσάρισμα του Digital Sales Assistant, η SafeSize φέρνει για άλλη μια φορά με απώτερο σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που τα παπούτσια κατασκευάζονται, πωλούνται και απορρίπτονται, συμβάλλοντας θετικά προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Η παγκόσμια αγορά παπουτσιών

«Η παγκόσμια αγορά παπουτσιών, που ξεπερνάει τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιμετωπίζει ένα βασικό πρόβλημα: Ποιο είναι το σωστό μέγεθος παπουτσιού; Αυτό το ερώτημα οδηγεί σε απώλεια πωλήσεων δεκάδων δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο, σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα και σε επιστροφές παπουτσιών που αυξάνουν σημαντικά το κόστος των λιανεμπορικών επιχειρήσεων, δημιουργούν αρνητική εμπειρία στους καταναλωτές και επιβαρύνουν το περιβάλλον μέσω της άσκοπης παραγωγής και διακίνησης παπουτσιών», ανέφερε ο Άγγελος Σταυράκης, ιδρυτής και CEO της SafeSize.

Άγγελος Σταυράκης, Διευθύνων Σύμβουλος SafeSize

Παράλληλα επισημαίνει ότι οι έμποροι λιανικής υποδημάτων σε φυσικά καταστήματα, αντιμετωπίζουν επιπλέον προκλήσεις όπως:

  • Έλλειψη εργατικού δυναμικού και συνεχώς αυξανόμενο κόστος προσωπικού
  • Συχνές αλλαγές στο προσωπικό του καταστήματος που δημιουργούν ασυνέπειες στην προσέγγιση των πωλήσεων και συνεχή ανάγκη για εκ νέου κατάρτιση
  • Πολυπλοκότητα των θεμάτων τεχνολογίας παπουτσιών που απαιτεί πολλές γνώσεις και έχει ως αποτέλεσμα την ανάγκη για συνεχή επανεκπαίδευση του προσωπικού για την οικοδόμηση της απαιτούμενης τεχνογνωσίας, των προϊόντων και της επωνυμίας
  • Οι σύγχρονοι καταναλωτές προτιμούν όλο και περισσότερο τεχνολογικές λύσεις και ηλεκτρονικές εμπειρίες μέσα στα φυσικά καταστήματα
  • Τα λειτουργικά κόστη των φυσικών καταστημάτων ολοένα και αυξάνονται
  • Η διατήρηση του στοκ επιβαρύνει τους εμπόρους σε διάφορα επίπεδα

Χρηματοδότηση

Υπενθυμίζεται ότι η SafeSize, άντλησε πρόσφατα 14 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης στον οποίο συμμετείχε το Ταμείο Φαιστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον γύρο χρηματοδότησης συμμετείχε και ένας μεγάλος παίκτης του λιανεμπορίου στον κλάδο της υπόδησης ο οποίος εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο ως στρατηγικός επενδυτής. Παράλληλα, στον γύρο συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές του εξωτερικού, όπως το ολλανδικό Convent Capital και η 3TS Capital Partners.

Η SafeSize έχει αναπτύξει το σύστημα 3D foot scanner, μέσω του οποίου δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν παπούτσια στα…μέτρα τους βοηθώντας παράλληλα τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου να περιορίσουν τα κόστη από τις επιστροφές υποδημάτων, σε περίπτωση που οι καταναλωτές δεν είναι ικανοποιημένοι με τις αγορές τους. Με το εγχείρημά της, η εταιρεία φιλοδοξεί να δώσει μία λύση σε ένα πρόβλημα που δημιουργεί “τρύπα” στα έσοδα των επιχειρήσεων, ενισχύοντας την παγκόσμια αγορά υπόδησης το μέγεθος της οποίας αποτιμάται στα 400 δισ. ευρώ.

2.500 φυσικά καταστήματα σε 50 χώρες

Το σύστημα ήδη είναι εγκατεστημένο σε 2.500 φυσικά καταστήματα σε 50 χώρες παγκοσμίως (Intersport, Decathlon, Sports Direct, Super Sports Xebio κ.α) με την εταιρεία να αναπτύσσει παράλληλα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο καταναλωτής μπορεί να σκανάρει το πόδι του με το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να βρει το σωστό μέγεθος παπουτσιού, στο πλαίσιο των ηλεκτρονικών του αγορών.

Η εταιρεία δεν έχει εικόνα μόνο από το ψηφιακό αποτύπωμα του ποδιού των καταναλωτών, αφού διαθέτει και ένα σύστημα το οποίο σκανάρει το εσωτερικό όλων των παπουτσιών για κάθε μοντέλο και brand «δημιουργώντας 3D απεικονίσεις με τις ακριβείς διαστάσεις όλων των παπουτσιών». Κάθε χρόνο σκανάρονται πάνω από 2 εκατομμύρια παπούτσια, από αθλητικά μέχρι γόβες, σε μία από τις 9 εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα τηλεοπτικής πειρατείας με 13.000 πελάτες και κέρδη 25 εκατ. ευρώ

Εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη...

Novacinema: Μεγάλες πρεμιέρες τον Οκτώβριο με «Hitman’s Bodyguard 2», «Plane» και νέες σειρές

O Οκτώβριος έρχεται να σε cineπάρει στα Novacinema, τον απόλυτο κινηματογραφικό προορισμό, καθώς και στο Novalifε, το αγαπημένο κανάλι ψυχαγωγίας! Μεγάλες πρεμιέρες, συναρπαστικές νέες...

MyRoomie: Νέα υπηρεσία B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα στη μετεγκατάσταση υπαλλήλων

Η MyRoomie, η κορυφαία εφαρμογή για συγκατοίκηση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας B2B για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειριστούν...

Απλά Ψηφιακά 111: Τα σχέδια του Public Group (Ρόμπυ Μπουρλάς) και οι εξελίξεις στα 5G δίκτυα

Τον μετασχηματισμό μετά και την απορρόφηση των Media Markt, καθώς και τα σχέδια για την συνέχεια των καταστημάτων Public και γενικότερα της εταιρείας ανέλυσε...

Κατενάτσιο στο fintech παίζουν οι επενδυτές

Σημαντική μείωση στην παγκόσμια χρηματοδότηση του τομέα του fintech σημειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η συνολική χρηματοδότηση και ο αριθμός των συναλλαγών πέριξ...