5.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Ryanair: Αναλαμβάνει οκτώ τακτικές αεροπορικές γραμμές από Ελλάδα προς Ουκρανία

  • της Μαρίας Μόσχου

Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair αναλαμβάνει την εκτέλεση οκτώ συνολικά τακτικών δρομολογίων από την Ελλάδα προς τέσσερις πόλεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η RYANAIR DAC επελέγη από το υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών ως ανάδοχο της υπ’ αριθμ. Δ1/Β/ 48090/28-11-2019 «Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατανομή μεταφορικών δικαιωμάτων σε κοινοτικούς αερομεταφορείς για εκτέλεση τακτικών αεροπορικών γραμμών προς/από χώρες εκτός Ε.Ε.».

Είχε προηγηθεί έγγραφο αίτημα της εταιρείας στις 17-12-2019, συνοδευόμενο από σχετικούς φακέλους,  για διορισμό της σε γραμμές εκτός Ε.Ε..

Όπως αναφέρεται στην απόφαση,  σύμφωνα με τις διατάξεις της Διμερούς Αεροπορικής Συμφωνίας, που αναφέρεται στο υπ’ αριθμ. 11 στοιχείο του σκεπτικού της παρούσας, την αεροπορική εταιρεία Ryanair DAC για εκτέλεση τακτικών αεροπορικών δρομολογίων στις κάτωθι αναφερόμενες διαδρομές:

 Αθήνα – Λβιβ με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 30-03-2020.

 Θεσσαλονίκη – Λβιβ με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 30-03-2020.

 Αθήνα – Χάρκοβο με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 30-03-2020.

 Θεσσαλονίκη – Χάρκοβο με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 30-03-2020.

 Αθήνα – Χερσώνα με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 04-04-2020.

 Θεσσαλονίκη – Χερσώνα με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 31-03-2020.

 Αθήνα – Οδησσός με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 30-03-2020.

 Θεσσαλονίκη – Οδησσός με δύο (2) εβδομαδιαία δρομολόγια με αεροσκάφη Β737/800 και έναρξη δρομολογίων 30-03-2020.

Σύμφωνα με την απόφαση:

  • Η αεροπορική εταιρεία που διορίζεται οφείλει κατά την παροχή των υπηρεσιών στα ανωτέρω δρομολόγια να τηρεί πιστά τις διατάξεις της εθνικής, κοινοτικής και διεθνούς νομοθεσίας για την εκτέλεση διεθνών αεροπορικών μεταφορών και να συμμορφώνεται με τις διαδικασίες και οδηγίες, που έχουν καθοριστεί από τις αεροπορικές αρχές της χώρας στην οποία διορίζονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της οικείας Διμερούς Αεροπορικής Συμφωνίας. Η μη τήρηση των ανωτέρω διατάξεων αποτελούν λόγο ανάκλησης του διορισμού της.
  • Η διοριζόμενη αεροπορική εταιρεία οφείλει, μετά την λήψη των απαιτουμένων εγκρίσεων από τις αρχές της χώρας στην οποία διορίζεται, να προχωρήσει – το αργότερο εντός έξι (6) μηνών – στην έναρξη εκτέλεσης τακτικών δρομολογίων στις διαδρομές που διορίζεται.
  • Μεταβίβαση των δικαιωμάτων κίνησης εκ μέρους της διορισμένης αεροπορικής εταιρείας σε άλλη αεροπορική εταιρεία δεν επιτρέπεται.
  • Σε περίπτωση ουσιώδους μεταβολής των επιχειρησιακών, εμπορικών, οικονομικών και λοιπών δεδομένων, βάσει των οποίων έχουν γίνει οι παρόντες διορισμοί, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δύναται να προβεί στην επαναξιολόγηση της αεροπορικής εταιρείας, είτε για την τροποποίηση της πράξης διορισμού, είτε για την ανάκλησή της.
  • Η αδυναμία χρήσης των προαναφερθέντων δικαιωμάτων κίνησης ή διακοπή εκτέλεσης των δρομολογίων για χρονικό διάστημα πέραν των έξι (6) μηνών αποτελεί λόγο ανάκλησης των ανωτέρω διορισμών.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

«Γκάζι» για την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων με ΙοΤ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Με στόχο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας να μετατραπούν σε έξυπνες εξασφαλίζοντας το ψηφιακό αύριο της Ελλάδας η χώρα αποκτά...

Στα 23,3 δισ. ευρώ η ευρωπαϊκή αγορά βιντεοπαιχνιδιών

 Της Νατάσας Φραγκούλη Να δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργώντας, παράλληλα, ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους παίκτες, επιδιώκει η Ευρώπη. Η αγορά...

Εταιρείες τηλεπικοινωνιών: Κορυφαίοι κίνδυνοι το αυξημένο κόστος ζωής και οι απειλές κυβερνοασφάλειας

Η ανταπόκριση στο κΟστος ζωής βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης κινδύνων για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών Η αύξηση του κόστους ζωής έχει οδηγήσει τους καταναλωτές...

Τα πιο δημοφιλή και τα πιο… απεχθή crypto του 2023

Νέα έρευνα από το SmartBettingGuide.com αποκάλυψε τα κρυπτονομίσματα για τα οποία οι χρήστες του διαδικτύου μιλάνε θετικά online τους τελευταίους μήνες (Οκτώβριος 2022-Ιανουάριος 2023). Η μελέτη ανέλυσε πάνω από...

Διαγωνισμός LaLiga Clash: H Nova και η LaLiga στέλνουν 1 μεγάλο τυχερό συνδρομητή στην Ισπανία σε αγώνα της LaLiga Santander!

Η Nova, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η LaLiga, το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που απολαμβάνουν...