18 C
Athens
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ρεκόρ συμμετοχών στον 9ο κύκλο του egg – enter•grow•go της Eurobank

Σαράντα πέντε startup επιχειρήσεις θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν το 2021 – 2022 στο egg – enter•grοw•go, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασία ένταξής τους στον 9ο κύκλο του Προγράμματος.

Οι 45 startups αναδείχθηκαν μετά την υποβολή των επιχειρηματικών τους σχεδίων, για συμμετοχή στον 9ο κύκλο της Πλατφόρμας egg Start-Up του Προγράμματος egg – enter•grοw•go, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank, σε συνεργασία με τo Corallia, από το 2013. Οι startups θα φιλοξενηθούν και θα υποστηριχθούν για 12 μήνες, με στόχο την επιχειρηματική τους ανάπτυξη.

Στη διαδικασία, φέτος, κυριάρχησαν ισχυρά ποσοτικά και ποιοτικά θετικά χαρακτηριστικά με αύξηση των συμμετεχόντων, ενισχυμένο ανταγωνισμό, υψηλό επίπεδο ωριμότητας σχεδίων και ικανοποιητική διασπορά, σύμφωνα με κλαδικά και ηλικιακά κριτήρια.

Διευκόλυνση προσέλκυσης της κατάλληλης χρηματοδότησης

Τα αποτελέσματα δικαιώνουν και τον στρατηγικό σχεδιασμό του 9ου κύκλου της Πλατφόρμας egg Start-Up, με κεντρικές κατευθύνσεις την ενθάρρυνση πολυπληθών επιχειρηματικών ομάδων σε κλάδους αιχμής που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό καινοτομίας. Κύρια επιδίωξη του Προγράμματος είναι η διευκόλυνση προσέλκυσης της κατάλληλης χρηματοδότησης στους συμμετέχοντες καθώς και η υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας που αποτελούν κεντρικό στόχο κάθε νέας επιχείρησης.

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής egg, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, δήλωσε: «Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας ισχυροποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα, ενδυναμώνεται η σύγκλιση της επιστήμης και της γνώσης με την επιχειρηματικότητα.

Στην Eurobank είμαστε υπερήφανοι που η στρατηγική μας τοποθέτηση στην υποστήριξη των νέων καινοτόμων πρωτοβουλιών επιβεβαιώνεται, καθώς και εφέτος, ένα μεγάλο πλήθος επιχειρηματικών ομάδων αιτήθηκαν να συμμετάσχουν στην Πλατφόρμα egg Start-Up. Καλωσορίζουμε τους 132 νέους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στις 45 startups του νέου κύκλου, με την υπόσχεση να αναβαθμίζουμε συνεχώς την προστιθέμενη αξία που παρέχει ο επιχειρηματικός επιταχυντής egg – enter•grοw•go σε όλες τις πρωτοβουλίες του, τώρα και στο μέλλον».

Θύλακας στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας 

Ο συνιδρυτής και Chief Development & Operations Officer της μονάδας Corallia του Ε.Κ. Αθηνά και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής egg, Δρ. Νικόλαος Βογιατζής, τόνισε: «Εν μέσω πρωτόγνωρων προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία λόγω της συνεχιζόμενης δοκιμασίας των επιχειρήσεων -και ειδικά των startups- από την πανδημία, το Πρόγραμμα egg αποδεικνύει ότι παραμένει ο σημαντικότερος θύλακας στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να υποστηρίζουμε ως Corallia μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία, η οποία έχει αποδείξει την προστιθέμενη αξία της στη συστηματική βελτίωση πολλαπλών δεικτών καινοτομίας του ελληνικού επιχειρείν.

Είμαστε βέβαιοι ότι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχαμε, φέτος, στη διαδικασία εισόδου (enter) του egg, προμηνύουν έναν εξίσου εντυπωσιακό κύκλο ανάπτυξης (grow) στους επόμενους μήνες, κατά τον οποίο θα σταθούμε αρωγοί, με όλες μας τις δυνάμεις, δίπλα στους νέους επιχειρηματίες, προκειμένου να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους».

Yψηλό ποσοστό υποψηφιοτήτων

Ειδικότερα, κατά τη διαδικασία υποβολής επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 9ο κύκλο του egg:

  • Σε σύνολο 242 ολοκληρωμένων υποβολών αιτήσεων συμμετοχής, 201 υποψηφιότητες, ήτοι το 83%, προκρίθηκαν στην φάση της τελικής αξιολόγησης. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό υποψηφιοτήτων που πέρασαν σε φάση τελικής αξιολόγησης επί του συνόλου ολοκληρωμένων υποβολών που έχει καταγραφεί στην ιστορία όλων των κύκλων του egg.
  • Από τις 201 υποψηφιότητες, 45 επιχειρηματικές ομάδες προκρίθηκαν προς ένταξη στον 9ο κύκλο της Πλατφόρμας egg Start-Up, αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 50% από όλους τους προηγούμενους κύκλους. Αξιοσημείωτο σε αυτόν τον κύκλο είναι το υψηλό επίπεδο ωριμότητας των επιχειρηματικών σχεδίων που κατατέθηκαν.
  • Το 56% των επιχειρηματικών σχεδίων που προκρίθηκαν φέτος διαθέτει ήδη εταιρεία, θετική ένδειξη ωρίμανσης του ελληνικού οικοσυστήματος startup και ποιοτικό χαρακτηριστικό που συνιστά και στρατηγικό στόχο για το egg. Επιπλέον, το 38% επί του συνόλου των επιχειρηματικών σχεδίων που προκρίθηκαν αντιστοιχούσε σε 4μελή και 3μελή σχήματα, ενώ το 16% αντιστοιχούσε σε ωριμότερα, 5μελή και 6μελή σχήματα.
  • Καταγράφηκαν θετικά ποιοτικά στοιχεία διασποράς ως προς την ηλικία και τους κλάδους:
  1. Αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από πιο ώριμες ηλικιακά ομάδες, καθώς το 51% του συνόλου των συμμετεχόντων στις επιχειρηματικές ομάδες έχει ηλικία άνω των 35 ετών.
  2. Το υψηλότερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε στους κλάδους Καινοτόμων Εφαρμογών Τουρισμού (16%), Καινοτόμων Ιατρικών Εφαρμογών & του ευρύτερου κλάδου Επιστημών Υγείας (16%), Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με έμφαση σε Internet of Things (12%), του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (13%), καθώς και Αναδυόμενων Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών FinTech (9%).

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Vodafone Business: Ανάληψη έργου για το Υπουργείο Μετανάστευσης

Αναβαθμίζει το επίπεδο κυβερνοασφάλειας, αλλά και τη διαλειτουργικότητα υπηρεσιών του Υπουργείου προς όφελος των διαχειριστών και των τελικών χρηστών H ένωση εταιρειών Byte-Vodafone Business...

“Digital Transformation Readiness” wizard από τη SoftOne

Οδηγώντας σταθερά τις εξελίξεις που αφορούν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή, η SoftOne παρουσιάζει το “Digital Transformation Readiness” wizard, ένα πρωτοποριακό...

Απλά Ψηφιακά 119: Ενισχύοντας τη θέση των γυναικών στην τεχνολογία (Ελένη Ακτύπη), τα data centers, η Nova και οι νέες επενδύσεις

Το θέμα της ενίσχυσης της παρουσίας των γυναικών στον κλάδο των ψηφιακών τεχνολογιών ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης σε αυτό το επεισόδιο του...

Εκπτώσεις vs καταναλωτές: Τελικά, ποιος κερδίζει;

Μια νέα έρευνα της Kaspersky αποκαλύπτει ότι το 90% των αγορών πραγματοποιούνται αυθόρμητα κατά τη διάρκεια της Black Friday και της Cyber Monday. Αποκάλυψε επίσης ότι τα μέσα κοινωνικής...

IBM Ελλάδας: Υψηλός μονοψήφιος ρυθμός ανάπτυξης και «άνοιγμα» σε startups και δημόσια έργα

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Νέα στρατηγική τόσο σε διεθνή επίπεδο όσο και στην χώρα μας χαράσσει η IBM, η οποία βλέπει ευκαιρίες στην αγορά...