14.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

ReGeneration Academy 4Women in Tech: Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 28 Φεβρουαρίου 2021

Το ReGeneration Academy 4Women in Tech | Project Management powered by Microsoft είναι η πρώτη Ακαδημία για νέες γυναίκες που συνδέει την hands-on εκπαίδευση σε tech-related project management με θέσεις εργασίας σε περιζήτητους κλάδους τεχνολογίας!

Αποτελεί την 3η Ακαδημία του ReGeneration σε συνεργασία με τη Microsoft, στο πλαίσιο του DiGiYouth Initiative και έχει στόχο να ενδυναμώσει την νέα γενιά γυναικών επαγγελματιών της τεχνολογίας και να τις εφοδιάσει με τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο που μέχρι σήμερα υπο-εκπροσωπείται από το γυναικείο φύλο.

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα θεωρητικής και πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σε Project Management και Agile Methodologies. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, με training partner την Code.Hub και έχει διάρκεια 120 διδακτικές ώρες. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει προκαταρκτική εκπαίδευση με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft (self-paced, 30 ώρες), στη συνέχεια 60 διδακτικές ώρες με εκπαιδευτές εντός ψηφιακής τάξης και τέλος post-training εξειδίκευση (self-paced, 30 ώρες), με χρήση διαδικτυακού υλικού από τη Microsoft.

H μεθοδολογία Agile

Οι συμμετέχουσες θα διδαχθούν πως να σχεδιάζουν, να παρακολουθούν και να καθοδηγούν projects που βασίζονται στην φιλοσοφία που ενέχει η μεθοδολογία Agile. Με την χρήση των εργαλείων της Microsoft (όπως το Azure Board), οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία πάνω σε Project και Product Μanagement και θα μελετήσουν real-life case studies. Η εκπαίδευση στοχεύει στην δημιουργία επαγγελματιών, οι οποίες ανταποκρίνονται στην ρευστότητα των αναγκών αντίστοιχων projects (Agile Projects) και κατανοούν τις βασικές Agile μεθοδολογίες, Scrum και Kanban.

Η εκπαίδευση αυτή στηρίζεται στην Τεχνολογία, στις έννοιες και την ανάγκη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των εταιρειών (Digital Transformation), στο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον την εποχή της Ψηφιακής Οικονομίας (Digital Economy), ενώ ταυτόχρονα οι συμμετέχουσες εξοικειώνονται με τις πιο σύγχρονες λύσεις και εργαλεία διοίκησης.

Η εκπαίδευση ξεκινάει στις 22 Μαρτίου

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για απόφοιτες Πολυτεχνικών Σχολών, Σχολών Πληροφορικής / Μηχανικών Yπολογιστών / Προγραμματισμού, Σχολών Μαθηματικών & Στατιστικής, Οικονομικών Σχολών και Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και νέες επαγγελματίες που, παρόλο που συνήθως έχουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, δεν διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία πάνω στο νέο Agile εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται.
Ιδανικές υποψήφιες για την παρακολούθηση του προγράμματος θα είναι οι λάτρεις των νέων τεχνολογιών που αξιοποιούν οι σύγχρονες, καινοτόμες επιχειρήσεις, και επιθυμούν να εξερευνήσουν και να μάθουν τις αμέτρητες δυνατότητες των τεχνολογιών αυτών.
Το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες να αποκτήσουν μια μοναδική πρακτική εμπειρία χρησιμοποιώντας προηγμένες υπηρεσίες, τεχνολογίες και πλατφόρμες αποκτώντας απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν hands-on γνώση στους ανωτέρω τομείς.To Project Management έχει μεγάλο εύρος σε επαγγελματικές ευκαιρίες και εργασιακή αποκατάσταση, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης στην αγορά εργασίας για επαγγελματίες με προσόντα που συνδυάζουν γνώσεις ICT και Management με πρακτική εφαρμογή στο σύγχρονο, κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...