31.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές startups: 110 εκατ. ευρώ στη Spotawheel

  • της Νατάσας Φραγκούλη

Τα βλέμματα Ελλήνων και ξένων επενδυτών συνεχίζουν να συγκεντρώνουν οι ελληνικές startups, προσελκύοντας σταθερά τη χρηματοδοτική ψήφο εμπιστοσύνης τους. Στη λίστα των εγχώριων νεοφυών εταιρειών, που από τις αρχές του χρόνου γίνονται αποδέκτες σημαντικών χρηματοδοτήσεων, προστέθηκε η Spotawheel, η οποία «σήκωσε» 110 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2016 από τους Χάρη Αρβανίτη, Κυριάκο Αγαδάκο και Χρήστο Ζη, και έχει ως αντικείμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαδικασίας αγοράς και ενοικίασης μεταχειρισμένων οχημάτων, θα αξιοποιήσει τα φρέσκα κεφάλαια για την περαιτέρω επέκτασή της σε Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Επιπλέον, η ελληνική startup θα διευρύνει το απασχολούμενο προσωπικό στα 700 άτομα τους επόμενους μήνες από 250 σήμερα, ενώ θα λανσάρει νέες ψηφιακές υπηρεσίες με ορίζοντας τριετίας.

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε το ελληνικό fund, VentureFriends, από κοινού με τις Adevinta Ventures, Uniqa Ventures, Rockaway Ventures, Velocity Partners, FJ Labs, Collective Spark. Στο νέο γύρο συμμετείχαν επίσης μεμονωμένοι επενδυτές, αλλά και ένα μείγμα από κορυφαία ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα, κίνηση που επιβεβαιώνει τη δυναμική της Ελλάδας να γράψει το δικό της success story στον χώρο των startups.

Η ψήφος εμπιστοσύνης προς την ελληνική startup, που στην αγορά είναι γνωστή ως «Amazon των μεταχειρισμένων» έρχεται ως επιστέγασμα μιας σταδιακά ανοδικής πορείας, η οποία προοιωνίζεται εξίσου ανοδική. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, μέχρι το 2025, η Spotawheel, που ήδη έχει παρουσία σε Ελλάδα, Πολωνία και Γερμανία, σκοπεύει να επεκταθεί σε τουλάχιστον πέντε νέες αγορές.

Παράλληλα, σχεδιάζει τη δημιουργία πανευρωπαϊκής πλατφόρμας, που θα της επιτρέψει να αξιοποιήσει την τεράστια αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αξίας $540 δισ.

Τρέχει με 1000

Η Spotawheel, που ξεκίνησε ως μια μικρή ομάδα μηχανικών αυτοκινήτων με το όνομα Spotmechanic και πλέον αποτελεί μια πρωτοποριακή εταιρεία στον κλάδο των μεταχειρισμένων οχημάτων, κατέχει μια θέση στη λίστα «FT​ ​1000: Europe’s Fastest Growing Companies» για το 2021 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης εσόδων 660% και αθροιστικό ρυθμό τετραετίας 97%.

Για το 2022 η εταιρεία προβλέπει ότι τα έσοδά της θα ξεπεράσουν το ορόσημο των 200 εκατ. ευρώ, ενώ ο στόλος της, που σήμερα αριθμεί 800 οχήματα, αναμένεται να τετραπλασιαστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη το 2021 η ψηφιακή πλατφόρμα εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, της Spotawheel δέχθηκε περισσότερες από 25 εκατ. επισκέψεις.

Η εταιρεία δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να επιλέξει από την πλατφόρμα το αυτοκίνητο που θέλει να δοκιμάσει και αναλαμβάνει να του το παραδώσει για δοκιμή σε όποιο σημείο της χώρας επιλέξει. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων εντός 7 ημερών από την αγορά του αυτοκινήτου αλλά και εγγύηση 5 ετών – τη μεγαλύτερη εγγύηση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη.

Η εταιρεία παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες όπως γραπτό τεχνικό έλεγχο 200+ σημείων, δωρεάν test drive, έως 5 χρόνια εγγύηση, ενώ το καινοτόμο μοντέλο της προσφέρει τη δυνατότητα ανέπαφης αγοράς, μέσω του touchless shopping, με το 60% των πελατών της να αξιοποιεί αυτή την υπηρεσία.

«Επιταχύνουμε το ταξίδι μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με την υποστήριξη των πελατών μας, των ανθρώπων μας και των συνεργατών μας» σχολιάζει ο Χάρης Αρβανίτης, Ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG OLED evo C2: Πιο καθαρά γραφικά χωρίς καθυστερήσεις για ατελείωτο παιχνίδι

Είσαι gamer και ψάχνεις την ιδανική τηλεόραση που θα ανεβάσει τις επιδόσεις σου κατακόρυφα; Είσαι από αυτούς που αναζητούν την απόλυτη εμπειρία παιχνιδιού και...

Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών αναφορικά με απαγορεύσεις πτήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό τις νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (NOTAM) αναφορικά με απαγορεύσεις και περιορισμούς πτήσεων λόγω του...

Η Ελλάδα αποκτά «Νέο Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας Δημόσιων Υπηρεσιών»

Το «Νέο Εθνικό Πλαίσιο Διαλειτουργικότητας Δημόσιων Υπηρεσιών», ένα εμβληματικό έργο της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού, παρουσιάστηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022...

Νέα προϊόντα, Νέα εποχή από την Huawei σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Μια ποικιλία νέων προϊόντων με καινοτομίες και τεχνολογία αιχμής, παρουσίασε η Huawei στις 23 Ιουνίου 2022, σε ειδική φαντασμαγορική εκδήλωση  στην Κωνσταντινούπολη. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν το...

Η Emirates διακρίθηκε για το καλύτερο Wi-Fi και τις καλύτερες γαστρονομικές υπηρεσίες εν πτήσει

Επιβάτες από όλον τον κόσμο ξεχώρισαν την Emirates για το καλύτερο Wi-Fi και τις καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες φαγητού και ποτού στη Μέση Ανατολή. Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία απέσπασε...