Πρώτο βραβείο για την cosmoONE στα 2022 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards

- Advertisement -

Η εταιρεία του Ομίλου SOFTONE απέσπασε την κορυφαία διεθνή διάκριση για την εφαρμογή διαχείρισης αιτήσεων παραγωγής από ΑΠΕ

Το πρώτο βραβείο στα 2022 WITSA Global Innovation & Technology Excellence Awards στην κατηγορία Sustainable Growth / Circular Economy (Private Sector/NGO), απέσπασε η cosmoONE για το «Σύστημα Υποβολής και Διαχείρισης Αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας από ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ΣΗΘΥΑ (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού-Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης)».

Πρόκειται για τη 2η διεθνή διάκριση της cosmoONE – μέσα σε λίγα χρόνια, στον κορυφαίο τεχνολογικό θεσμό που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών (WITSA), καθώς έχει προηγηθεί η βράβευσή της το 2017 στην ίδια κατηγορία για το σύστημα Δημοπρασιών Ενεργειακών Προϊόντων.

Σύστημα Υποβολής και Διαχείρισης Αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ

Το «Σύστημα Υποβολής και Διαχείρισης Αιτήσεων για Βεβαίωση Παραγωγού Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ», σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε το 2020 για τις ανάγκες της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), με σκοπό την αποτελεσματική αντιμετώπιση του συσσωρευμένου πλήθους αλλά και της πολυπλοκότητας διαχείρισης των αιτήσεων παραγωγής από ΑΠΕ.

Η υλοποίησή του πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, ενσωματώνοντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, από την υποβολή του αρχικού αιτήματος έως την αυτόματη δημιουργία και ανάρτηση αποφάσεων στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Το σύστημα υποστηρίζει δώδεκα (12) ακόμη διαδικασίες τροποποιήσεων εντός και εκτός κύκλου, όπως αλλαγή εγκαταστημένης ισχύος, αλλαγή ορίων πολυγώνου, κατατμήσεις και συνενώσεις, μεταβιβάσεις, ανανεώσεις και ανακλήσεις, αλλαγές έδρας, νόμιμου εκπροσώπου, κλπ.

Παράλληλα, εισήγαγε πλήθος καινοτομιών για πρώτη φορά στη ΡΑΕ, συμπεριλαμβανομένων των διασυνδέσεων με τα συστήματα TAXIS, ΔΙΑΣ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ και ΔΑΠΕΕΠ, καθώς και με το σύστημα GIS της ΡΑΕ.

Δύο βραβεία μέσα σε λίγα χρόνια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της cosmoONE, κος Θανάσης Πετμεζάς, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του 26th World Congress on Innovation & Technology (Πενάνγκ, Μαλαισία, 13-15 Σεπτεμβρίου) , δήλωσε σχετικά: «Η αναγνώριση της εταιρείας και των λύσεων που αναπτύσσει και προσφέρει στον τομέα της ενέργειας, από ανεξάρτητους φορείς του εξωτερικού, είναι μεγάλη τιμή για εμάς, πόσο μάλλον όταν αυτή η αναγνώριση εκφράζεται με δύο βραβεία μέσα σε λίγα χρόνια.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για τη συμβολή μας, μέσω των συστημάτων και των εφαρμογών μας, στην προώθηση των έργων ΑΠΕ και την επίτευξη των στόχων του ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα), διευκολύνοντας την υλοποίηση επενδύσεων για αδειοδοτήσεις έργων συνολικής ισχύος 40+ GW.».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΕΗ: Σε τελική ευθεία το mega data center στη Δυτική Μακεδονία-Ωριμάζουν οι συζητήσεις με...

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το σχέδιο της ΔΕΗ για...

Το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων Wordle στα Ελληνικά από τον Διομήδη Σπινέλλη

Πολλοί γνωρίζουν και παίζουν - κάποιοι μετά μανίας -...

Citrix Executive Leadership Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη, η κυβερνοασφάλεια και η ψηφιακή κυριαρχία στο...

Τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η νέα...

Πρόγραμμα Υποτροφιών Πιλότων από την Aegean

Συνεχίζοντας το επιτυχημένο πρόγραμμα υποτροφιών υποψήφιων πιλότων που ξεκίνησε...

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ανόδου στα προγράμματα Vodafone Full Fiber 300, 500 Mbps και 1...

Από 08/12/24 αυξάνονται αυτόματα και δωρεάν οι ονομαστικές ταχύτητες ανόδου (upload) σε όλες τις...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ηθική και διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο επίκεντρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετασχηματίζει ήδη την οικονομία, τη δημόσια...

Οι καταναλωτές «κλειδώνουν» την τιμή του ρεύματος

Τα νοικοκυριά έχουν πάψει εδώ και καιρό να επιλέγουν...

Η Ιαπωνία εντάσσεται στο Horizon Europe των 93,5 δισ. ευρώ

Η Ιαπωνία αποτελεί πλέον επίσημα το 23ο συνδεδεμένο κράτος...

O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη στο πλευρό της ΑΝΙΜΑ για τη διάσωση άγριων ζώων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, σταθερός και υπερήφανος υποστηρικτής του...