13.6 C
Athens
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Πως θα προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια οι επιχειρήσεις αγροδιατροφής

Η δημιουργία ενός καινοτόμου, επώνυμου προϊόντος το κλειδί 

Τα κριτήρια χρηματοδότησης για μια επιχείρηση αγροδιατροφής ανέλυσε στο 5ο Agribusiness Forum 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος του fund GRP Ventures

«Η καλά στελεχωμένη διοικητική ομάδα που διακρίνεται από πάθος και γνωρίζει σε βάθος την αγορά και τον πελάτη στον οποίο απευθύνεται, αποτελούν βασικά κριτήρια επένδυσης.

Το κλειδί ωστόσο για να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια οι επιχειρήσεις αγροδιατροφής, είναι να επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός καινοτόμου, επώνυμου προϊόντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRP Ventures, Ευάγγελος Λύτρας, στο πλαίσιο του 5ου Agribusiness Forum 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2022.

Ανάγκη χαρτογράφησης των κινδύνων και των προκλήσεων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRP Ventures στην τοποθέτηση του στο Forum, υπογράμμισε την ανάγκη χαρτογράφησης των κινδύνων και των προκλήσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία επιχείρηση, καθώς και τρόπων αντιμετώπισής τους με απώτερο σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης.

«Ο εγχώριος αγροδιατροφικός κλάδος έχει να επιδείξει σημαντικό αριθμό ευρεσιτεχνιών. Παράλληλα, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέα καινοτόμα προϊόντα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες καθώς η νέα γενιά έχει πολλές ιδέες, διαθέτει πάθος και αποφασιστικότητα και χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια» σημείωσε ο κ. Λύτρας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ESG κριτήρια, τα οποία αποτελούν σημαντικό κριτήριο επένδυσης.

Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του ελληνικού αγροδιατροφικού κλάδου

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Λύτρας δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του ελληνικού αγροδιατροφικού κλάδου, ο οποίος σταδιακά υιοθετεί την επιχειρηματική λογική και χαρακτηρίζεται από προϊόντας υψηλής ποιότητας.

Ως fund που εξειδικεύεται στον αγροδιατροφικό κλάδο, η GRP Ventures επενδύει στις επιχειρήσεις με στόχο να μεγιστοποιήσει την αξία της προς όφελος όλων των εμπλεκομένων γύρω από τον παραγωγικό κύκλο.

«Επενδύουμε σε επιχειρήσεις του δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας και τις υποστηρίζουμε μέσω σημαντικής οικονομικής χρηματοδότησης αλλά και συμβουλευτικής, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω υλοποιώντας το όραμα τους με τον πιο βέλτιστο τρόπο» τόνισε ο επικεφαλής του fund.

Σημειώνεται ότι η GRP Ventures έχει δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, π. ΤΑΝΕΟ) και άλλων ιδιωτών επενδυτών. Ως fund σχεδιάζει και υλοποιεί στρατηγικές επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, με αρχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

LG UltraGear 48GQ900: η καλύτερη OLED gaming οθόνη για καθηλωτικό παιχνίδι

Συγκλονιστική ταχύτητα και εξαιρετική ευκρίνεια  Το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) παρουσιάζει την νέα gaming UltraGear™ οθόνη (μοντέλο 48GQ900-B), την πρώτη OLED...

Πρώτη πιλοτική εφαρμογή εποπτείας ασφάλειας υδατοδρομίου στην Ελλάδα με την χρήση Drone

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ),  Δρ. Τσίτουρα Χρήστου με παρουσία του κου Διαμαντάκου Κωνσταντίνου, προϊσταμένου...

SoftOne: Το SHOPRANOS είναι η πιο σύγχρονη και οικονομική Β2Β eCommerce λύση

Η SoftOne, ηγέτης στην αγορά επιχειρηματικού λογισμικού και cloud εφαρμογών, παρουσίασε  το SHOPRANOS, την πιο σύγχρονη και οικονομική λύση για τη δημιουργία καταστήματος Β2Β...

Suzuki Clean Ocean Project: Δραστηριότητες εθελοντισμού από την Suzuki Marine για καθαρές θάλασσες και ακτές

Τα τελευταία χρόνια, τα θαλάσσια απορρίμματα πλαστικών αποτελούν  ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ζήτημα, καθώς μια τεράστια ποσότητα τέτοιων αποβλήτων που δεν έχουν συλλεχθεί, εξακολουθούν να...

BOX: Χιλιάδες προσφορές και για «ποδοσφαιρικές» παραγγελίες

Παρέα με το ΒΟΧ μπορούν οι καταναλωτές να παρακολουθήσουν τις μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις, παραγγέλνοντας το αγαπημένο τους φαγητό μέσα από μια...