28.8 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Πλώρη για ανάκαμψη βάζει η αγορά e-ticketing, αλλά από το 2022

Ο όγκος της έκδοσης online εισιτηρίων θα αυξηθεί από τα επίπεδα των 12,7 δισ. το 2020 στα 32 δισ. το 2022.

Αναθέρμανση της αγοράς ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, αλλά όχι νωρίτερα από το 2022, αναμένουν οι αναλυτές. Καθώς οι πολίτες θα αρχίσουν σταδιακά να ταξιδεύουν εκ νέου, να παρακολουθούν συναυλίες και να πηγαίνουν σινεμά, η βιομηχανία του e-ticketing θα ανακάμπτει σταδιακά.

Μάλιστα, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρείας Juniper Research, ο όγκος της έκδοσης online εισιτηρίων θα αυξηθεί κατά 150% το 2022, από τα επίπεδα των 12,7 δισ. το 2020 στα 32 δισ. το 2022. Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η αγορά των ηλεκτρονικών εισιτηρίων υπέστη λόγω COVID-19 μια πραγματική καθίζηση το 2020, καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 18 δισ. εισιτήρια το τρέχον έτος.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα συμβαδίσει με την επιστροφή των πολιτών στην κανονικότητα των ταξιδιών και των μετακινήσεων. «Η συνεχιζόμενη χαλάρωση των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών θα οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων για κινητές συσκευές στους τομείς των σιδηροδρομικών μεταφορών, του μετρό και των λεωφορείων, καθώς οι μετακινούμενοι επιστρέφουν σταδιακά στην εργασία τους», αναφέρει η Juniper Research στη μελέτη “Digital Ticketing: Industry Trends, Opportunities and Market Forecasts 2020-2025”, την οποία φιλοξενεί ο ΣΕΠΕ στην ιστοσελίδα του.

 

Ανέπαφη έκδοση 

Η έρευνα αναμένει ότι η συνέχιση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης θα προκαλέσει μόνιμη στροφή της συμπεριφοράς των καταναλωτών στην υιοθέτηση των πληρωμών χωρίς επαφή. Οι συντάκτες της έρευνας παροτρύνουν τις αρμόδιες Αρχές μεταφορών να εφαρμόσουν ταχείες στρατηγικές μετασχηματισμού της διαδικασίας έκδοσης εισιτηρίων, ώστε να ικανοποιήσουν τις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών για έκδοση εισιτηρίων χωρίς επαφή και πληρωμή τους χωρίς χρήση μετρητών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η υιοθέτηση της online έκδοσης εισιτηρίων μέσω κινητών συσκευών είναι μια τάση, που πρέπει να ενισχυθεί την περίοδο μετά από την πανδημία. Οι συνολικοί όγκοι συναλλαγών για έκδοση εισιτηρίων χωρίς επαφή θα αυξηθούν από 1,7 δισ. το 2020 σε 13 δισ. έως το 2022, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 200%.

 

Τα αεροπορικά εισιτήρια

Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πωλήσεων ηλεκτρονικών εισιτηρίων για αεροπορικά ταξίδια δεν είναι, πάντως, ιδιαίτερα αισιόδοξες. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της Juniper Research, ο τομέας της online έκδοσης εισιτηρίων για αεροπορικές μεταφορές δεν θα επιστρέψει στα προ της πανδημίας επίπεδα νωρίτερα από το 2024.

Σε απόλυτους αριθμούς, η αγορά του e-ticketing εκτιμάται ότι θα απωλέσει φέτος περίπου $400 δισ. μόνο από την αεροπορική αγορά, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιες αρρυθμίες, καθώς ήδη για πολλές αεροπορικές εταιρείες το στοίχημα της επιβίωσης είναι ανοικτό.

«Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ήδη εξαιρετικά ψηφιακά, με δυνατότητες, όπως το online check-in να είναι καλά εδραιωμένες. Επομένως, ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε αυτόν τον τομέα έχει ήδη σε έναν βαθμό σημειωθεί. Κατά συνέπεια, οι συναλλαγές ψηφιακών αεροπορικών εισιτηρίων δεν προβλέπεται να φτάσουν τα επίπεδα πριν από τον COVID-19, πριν από το 2024», τονίζει η ίδια μελέτη.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

MyRoomie: Ο απόλυτος οδηγός για συγκατοίκηση

Καλώς ήρθατε στον δυναμικό κόσμο του flatsharing, μιας συναρπαστικής και οικονομικής διαβίωσης που κερδίζει σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα....

PwC Ελλάδας: Εγκαινιάζει το νέο Ψηφιακό Κέντρο της στα Ιωάννινα

Το νέο Ψηφιακό της Κέντρο στην πόλη των Ιωαννίνων εγκαινιάζει η PwC, ενισχύοντας την παρουσία της στη χώρα μας με ένα ακόμα γραφείο-δορυφόρο. Το Digital Center...

Η OPPO παρουσιάζει το νέο A98 5G με εκπληκτικές επιδόσεις μπαταρίας

Η OPPO εισάγει στη ελληνική αγορά το OPPO A98 5G, τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια smartphones της σειράς A. Η νέα συσκευή διαθέτει μπαταρία ναυαρχίδας...

Απλά Ψηφιακά 99: Τα drones και οι λύσεις που προσφέρουν (Πλειάδες), τα σχέδια του ΟΤΕ και της Apple

To project που ετοιμάζει η ομάδα του Pleiades IoT cluster, Drones Inspection αλλά και τους στόχους αυτού, ανέλυσαν στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη...

Στην Εθνική το 7,5% της Epsilon Net

Σε συνέχεια της από 4.5.2023 ανακοίνωσης για την υπογραφή συμφωνίας με τον κ. Ιωάννη Μίχο για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην EPSILON NET, η Εθνική...