10.9 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023

PeopleCert: Το πρώτο ελληνικό unicorn στοχεύει σε εξαγορές μέσα στο 2022

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Η PeopleCert, το πρώτο ελληνικό unicorn, σχεδιάζει μέσα στο 2022 εξαγορές εταιρειών στον τομέα της πιστοποίησης, της τεχνολογίας. είτε που κατέχουν ένα framework. Η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση μεγεθών 40% το πρώτο τρίμηνο του 2022, κάτι που αναμένεται να ισχύσει για όλο το έτος. Ο κύκλος εργασιών της κυμαίνεται από 150 έως 200 εκατ. ευρω.

Σημαντική αύξηση μεγεθών που αγγίζει το 40% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2021 η PeopleCert, με την διοίκηση της εταιρείας να σχεδιάζει εξαγορές άλλων εταιρειών έχοντας ένα χαρτοφυλάκιο κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο  Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης, προς το παρόν η εταιρεία εγκαταλείπει το σχέδιο της εισόδου στο Χρηματιστήριο, λόγω των χαμηλών αποτιμήσεων και στοχεύει σε εξαγορές άλλων εταιρειών. «Για το λόγο αυτό έχουμε επιλέξει συμβούλους για τα επόμενα βήματα της PeopleCert στις εξαγορές».

Βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις

Όπως επεσήμανε ο κ. Νικολαΐδης η PeopleCert βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εταιρείες οι οποίες θα μπορούσαν να της προσφέρουν είτε τεχνολογικό προβάδισμα στον τομέα του αντικειμένου της (πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας και διαχείριση έργων και διαδικασιών), είτε που κατέχουν ένα framework, δηλαδή ένα πλαίσιο διαδικασιών βέλτιστων πρακτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων και η υλοποίηση της εξαγοράς – ή των εξαγορών – αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.

Στόχος , όπως αποκάλυψε, είναι σε έξι με εφτά χρόνια η εταιρεία να αποτιμάται πάνω από 10 δις. ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την αποτίμηση αυτή της στιγμής είπε ότι η υψηλότερη που έχει γίνει αγγίζει τα 7 εκατ. δολάρια.

Η εξαγορά το 2021

Η μεγαλύτερη εξαγορά από ελληνική εταιρεία των τελευταίων 15 χρόνων έναντι 450 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο του 2021 εκτίναξε την αποτίμηση της PeopleCert σε πάνω από 1 δισ. ευρώ καθιστώντας την ως τον πρώτο ελληνικό μονόκερο.

Η επιχειρηματική συμφωνία της εξαγοράς της βρετανικής Axelos από την PeopleCert αναδείχθηκε από την Bank of America και τα Global Banking &Finance Awards ως το καλύτερο Deal of the Year Greece 2022, επιβεβαιώνοντας , όπως τόνισε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης ότι η εταιρεία κινείται στρατηγικά στη σωστή κατεύθυνση απαντώντας στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

«Στόχος μας είναι  η PeopleCert να συμβάλλει στη φήμη της Ελλάδας ως κεντρικού επενδυτικού προορισμού και παγκόσμιου τεχνολογικού hub βέλτιστων πρακτικών για την ανάπτυξη και αναβάθμιση δεξιοτήτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.

Μπορούμε να μετατρέψουμε, επισήμανε ο CEO του Ομίλου, την Ελλάδα σ΄ένα παγκόσμιο παράδειγμα προς μίμηση. Με τη βοήθεια της PeopleCert οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι κρατικοί οργανισμοί μπορούν να βελτιστοποιήσουν την απόδοση και τη λειτουργικότητά τους, όπως άλλωστε κάνει το 82% των Fortune 500 εταιρειών που έχει υιοθετήσει το ITIL παγκοσμίως.

Σήμερα ο Όμιλος διαχειρίζεται και αναπτύσσει ένα χαρτοφυλάκιο μεθοδολογιών βέλτιστων πρακτικών παγκοσμίως στη διαχείριση έργου (PRINCE2) καθώς και στη διαχείριση IT και ψηφιακών υπηρεσιών (ITIL) και διενεργεί εκατομμύρια εξετάσεις σε περισσότερες από 200 χώρες αξιολογώντας επαγγελματικές και γλωσσικές δεξιότητες .

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Global Banking & Finance Awards αντικατοπτρίζουν την καινοτομία, την επίτευξη στόχων, τη στρατηγική στην παγκόσμια χρηματοοικονομική κοινότητα αναγνωρίζοντας εταιρείες που κατέχουν εξέχουσα θέση σε συγκεκριμένους τομείς εξειδίκευσης και αριστείας.

Η στρατηγική του Ομίλου

Για τη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Διατήρηση μεγάλων ρυθμών ανάπτυξης (growth) και κερδοφορίας: «Συνεχίζοντας με ρυθμό ανάπτυξης 40% στοχεύουμε σε ενίσχυση του δικτύου μας με στρατηγικές συνεργασίες, εξαγορά εταιρειών, είσοδο σε νέες αγορές αλλά και αυτοματοποίηση και αποδοτική λειτουργία των operations μας» τόνισε ο κ. Νικολαϊδης.
  • Ανάπτυξη  και ενίσχυση όλων των  προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία, ώστε να απαντούν στις πιο σύγχρονες τεχνολογικές ανάγκες . Διεξαγωγή απρόσκοπτων εξετάσεων παγκοσμίως και υιοθέτηση modules που σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις αντιμετωπίζουν καίρια ζητήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, όπως πχ το sustainability.
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός. «Με βασικό κανάλι προώθησης και διακίνησης προϊόντων το ψηφιακό, δημιουργούμε ένα σύγχρονο technology hub στην Ελλάδα με ΙΤ professionals και experts» υποστήριξε.
  • Έμφαση στους ανθρώπους. «Οι 1000+ εργαζόμενοι είναι η πιο  σημαντική μας επένδυση και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξή τους σε ένα iπεριβάλλον ίσων ευκαιριών για όλους» είπε ο κ. Νικολαϊδης.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στρατηγική συμφωνία του Όμιλου ANTENNA και της Fairfax για το 15% του ΑΝΤ1+

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ προχώρησε σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση και με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι η Fairfax Financial Holdings Limited (Fairfax), ένα από τα...

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με τη Grimaldi

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής...

5G Ventures: Μνημόνιο συνεργασίας με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» για τη διερεύνηση της προοπτικής...

H Εθνική Ελλάδας και όλοι οι αγώνες για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024 στο Novasports!

Ο δρόμος της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και όλων των ευρωπαϊκών χωρών μελών της UEFA για την τελική φάση του Euro 2024 περνάει από...

Νέα σειρά στη NOVA: Το ψυχολογικό θρίλερ «Without Sin» έρχεται να καθηλώσει

Οι Πέμπτες στη NOVA αποκτούν αγωνία, δράση και μυστήριο με τη νέα σειρά «Without Sin»! Από την Πέμπτη 23 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στις...