13.8 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

PeopleCert: Στόχος να γίνει η Amazon της εκπαίδευσης – Εξαγορά εταιρείας AI

Είσοδο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης κάνει η PeopleCert, το πρώτο ελληνικό unicorn και η εταιρεία που άλλαξε τον χώρο των εκπαιδευτικών πιστοποιήσεων, καθώς προχώρησε στην εξαγορά διεθνούς εταιρείας AI και έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα που σχεδιάζει ήδη την ανάπτυξη εφαρμογών της στην εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο πρόσφατης δημοσιογραφικής επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης μοιράστηκε το όραμα και τα σχέδιά του για την επόμενη ημέρα της εταιρείας, τονίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη, πάνω στην οποία δουλεύουν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, θα βοηθήσει να γίνει η επόμενη «Amazon» στον χώρο της εκπαίδευσης.

«Δουλεύουμε εδώ και ένα χρόνο σκληρά σε αυτό. Αυτό που προσδοκώ είναι να γίνουμε η επόμενη Amazon στη χώρα μας. Η Amazon σήμερα είναι μια εταιρεία που πουλάει τα πάντα. Πριν από 13 χρόνια δεν υπήρχε το ηλεκτρονικό εμπόριο. Έφτιαξαν αυτή την εφαρμογή που μεγάλωσε και κατέκτησε τον κόσμο. Το ερώτημα είναι κατά πόσο η τεχνητή νοημοσύνη δίνει το δικαίωμα να γίνει το ίδιο στην εκπαίδευση», είπε ο κ. Νικολαΐδης

«Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δίνει και αμυντικές και επιθετικές ικανότητες. Γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί και άρα κερδοφόροι. Είμαστε πολύ κερδοφόροι και θα γίνουμε περισσότερο. Από τεχνική πλευρά δίνει τέτοιες δυνατότητες που είναι τουλάχιστον εκατονταπλάσιου μεγέθους από το σήμερα. Μας ανοίγει τεράστιους δρόμους και σε αυτό δουλεύουμε. Γι’ αυτό φτιάξαμε και ομάδα τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει και στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που φτάνει τα 5 εκατ. σελίδες, δημιουργώντας παράλληλα το δικό της τυπογραφείο.

Εξαγορές και είσοδος στο Χρηματιστήριο

«Πάντα είμαστε έτοιμοι για εξαγορές. Έχω μία ομάδα στην εταιρεία που μονίμως ελέγχει την αγορά και όταν ωριμάζει, προχωράμε», είπε ο κ. Νικολαΐδης αποκαλύπτοντας και την πρόσφατη εξαγορά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει καμία λεπτομέρεια, επικαλούμενος τον ανταγωνισμό. Ανέφερε ωστόσο, ότι πρόκειται για διεθνή εταιρεία και επισήμανε ότι αυτή η εξαγορά θα βοηθήσει την PeopleCert στο επόμενο βήμα της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την είσοδο στο Χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης, είπε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση, ωστόσο θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή. «Πάντοτε είμαστε έτοιμοι για εξαγωγή στο Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη και ίσως και στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή δεν είναι εποχή να γίνει κάτι τέτοιο. Περιμένουμε να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Μετά την πανδημία προστέθηκε και ο πόλεμος με το Ισραήλ. Ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα, αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις», είπε ο κ. Νικολαΐδης.

Επενδύσεις στο ελληνικό οικοσύστημα startups

Τη συμμετοχή του στο Unifund II, του δεύτερου fund του Unifund, ύψους 50 εκατ. για επενδύσεις σε startups και spin-offs, αποκάλυψε ο κ. Νικολαΐδης. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Unifund είναι να επενδύσει σε περίπου 20 εταιρείες τεχνολογίας, startups και spin-offs, από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ακολουθώντας τη στρατηγική του Uni.Fund Ι, επενδύοντας δηλαδή σε στάδια pre-seed, seed και late-seed/series A.

Στους επενδυτές του Uni.Fund II συμπεριλαμβάνονται επίσης η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) και μεγάλος αριθμός εταιρειών και ιδιωτών επενδυτών, με στρατηγικούς ρόλους στο ελληνικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και υποστηρικτές του Uni.Fund I.

Ο κ. Νικολαΐδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Επενδύσαμε στο Unifund II. Έχουμε μεγάλα ελληνικά μυαλά. Έτσι επενδύσαμε στην ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα. Είναι σημαντικό να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα μυαλά».

Tο όραμα για την Κωνσταντινούπολη

Να ενισχυθεί η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης είναι το μεγάλο όραμα του κ. Νικολαΐδη, ο οποίος είναι Έλληνας της Πόλης και ήδη έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για τη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου και της κληρονομιάς στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και πήγε σχολείο.

«Η ελληνική κοινότητα το 1970 ήταν πάνω από 20 χιλ. άτομα ενώ σήμερα έχει μειωθεί σε δυόμισι χιλιάδες». Όπως είπε ο κ. Νικολαΐδης, κατά τη διάρκεια αποστολής στην Κωνσταντινούπολη για τα εγκαίνια ανακαίνισης της εκκλησίας της Παναγίας του Μπαλίνου, του ιστορικού ναού του 16ου, με χορηγία του, ήδη έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει μελέτη που θα γίνει από διεθνή οίκο για την επιστροφή των Ελλήνων της Πόλης.

«Απέναντι στη Χαλκηδόνα τελείωσα το σχολείο. Κάθε χρόνο αποφοιτούσαν τριάντα παιδιά από τα τρία ελληνικά σχολεία και τα τρία παρθεναγωγεία που λειτουργούσαν τότε. Τότε σε γυμνάσιο και λύκειο ήταν 300 παιδιά. Όταν είμαστε 20.000 άτομα, το σύστημα δούλευε. Εμείς πρέπει να ξαναγίνουμε 20.000 άτομα. Το ερώτημα είναι πώς. Σε αυτό το δικό μας όραμα όλων όσων ζούσαμε στην Πόλη περιμένουμε να δώσει απάντηση η μελέτη που θα αναθέσουμε»μ είπε ο κ. Νικολαΐδης και συνέχισε: «Χρειάζονται λεφτά και πολιτική βούληση των δύο κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Τουρκία».

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Πρέπει να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης για τους Έλληνες στην Τουρκία. Χρειάζονται ελκυστικές θέσεις εργασίας. Πρέπει να υπάρξει ένα πρόγραμμα με ισχυρή επιδότηση».

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκίνησε και το πρόγραμμα υποτροφιών στους μαθητές μέχρι και δεύτερης γενιάς στην Κωνσταντινούπολη, τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου παιδότοπου, ενώ σχεδιάζει να αναλάβει πρωτοβουλία να φτιάξει παγκόσμιο πρόγραμμα απευθυνόμενο στις μειονότητες της πόλης να μάθουν ελληνικά».

Για τον κ. Β. Νικολαΐδη, με καταγωγή από την Πόλη και παιδί εκπαιδευτικών, η παιδεία αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για τη διατήρηση και ευημερία του ελληνισμού. Μέσα από την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας, του πολιτισμού και των αξιών, όπως υπογραμμίζει, «οι νέες γενιές διατηρούν τη σύνδεσή τους με την πολιτιστική κληρονομιά».

Στα εγκαίνια του παιδότοπου, παρευρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που τέλεσε τον Αγιασμό με την ευκαιρία της ενάρξεως λειτουργίας του. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και πολλοί άλλοι εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες, καθώς και ο κ. Βύρων Νικολαΐδης, χορηγός του κοινωφελούς έργου.

Υποτροφίες

Ο όμιλος PeopleCert υλοποίησε την πρωτοβουλία «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», στο πλαίσιο της οποίας απένειμε υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο.

Η απονομή έγινε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς και πλήθος ακαδημαϊκών και επιφανών προσωπικοτήτων.

Οι υποτροφίες προσφέρθηκαν στη μνήμη τριών διαπρεπών καθηγητών της Πόλης, των Δημήτριου Φραγκόπουλου, Δημήτριου Νικολαΐδη και Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν πρότυπο για τους μαθητές, ως υπόδειγμα συνέπειας και παιδαγωγικής αφοσίωσης.

Ειδικό βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη στον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανόπουλο για τη σημαντική, διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως.

Η Παναγία του Μπαλίνου στην Πόλη πήρε πάλι ζωή

Ένας ιστορικός ναός της βυζαντινής Κωνσταντινούπολης, η Παναγιά του Μπαλίνου, πήρε πάλι ζωή. Με την ευγενική, αποκλειστική δωρεά του Βύρωνα Νικολαΐδη, επιχειρηματία που κατάγεται από την Πόλη, ιδρυτή και προέδρου της PeopleCert, διασώθηκε με την αποκατάσταση ζημιών και τη διεξαγωγή των αναγκαίων έργων συντήρησης.

Τα «θυρανοίξια» του Ιερού Ναού τελέστηκαν στην Πόλη, με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μηνά. Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Α.Θ.Π Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, παρουσία ιεραρχών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των τοπικών αρχών της Ελληνικής Κοινότητας, του γενικού προξένου και άλλων προσωπικοτήτων από την Πόλη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επαναλειτουργίας του Ιερού Ναού, ο Βύρων Νικολαΐδης παρέθεσε επίσημο δείπνο το ίδιο βράδυ, που «έντυσε»  μοναδικά με τις μουσικές της συνθέσεις η συνθέτρια, γνωστή και για τη μουσική επένδυση της πολυβραβευμένης ταινίας «Πολίτικης Κουζίνας», Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...