24.6 C
Athens
Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

PeopleCert: Επόμενος στόχος πενταετίας να γίνει decacorn

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα για την πενταετία έχει σχεδιάσει ο ιδρυτής της PeopleCert και CEO, Βύρωνας Νικολαϊδης, βασιζόμενος στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 40% που παρουσιάζει η εταιρεία τα τελευταία 10 χρόνια.

Με αποτίμηση που ξεπερνά τα 2,9 δισ. ευρώ και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η PeopleCert από unicorn, στοχεύει πλέον – έχοντας διανύσει το 1/3 της απόστασης- να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία decacorn (σ.σ. εταιρείες με αποτίμηση άνω των 10 δισ. δολάρια)

Στα σχέδια του Βύρωνα Νικολαϊδη, όπως ανέφερε σε παρουσίαση της εταιρείας στο Λονδίνο, περιλαμβάνονται εξαγορές πολύ σημαντικών στην παγκόσμια αγορά της πιστοποίησης οργανισμών.

«Δυνατό» εννεάμηνο 2022

Διαγράφοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης -με  ετήσιο ρυθμό περίπου 40% την τελευταία δεκαετία – η εταιρεία σημείωσε ιστορικά επίπεδα αύξησης όλων των μεγεθών της.

Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2022 αυξήθηκε 40,7%, τα Κέρδη προ Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφωθήκαν στα 71 εκατ. στρερλίνες, ενώ  το εννεάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης τα θεμέλια για δυναμική ανάπτυξη μπήκαν το 2012 όταν άρχισε να δραστηριοποιείται διεθνώς η εταιρεία, δημιουργώντας in house την πρωτοποριακή τεχνολογία  online proctoring και άλλες ψηφιακές εφαρμογές

«Με την επιτυχημένη εξαγορά  της βρετανικής εταιρείας Axelos τον Ιούλιο του 2021, εξαγορά η οποία την εδραίωσε ως το πρώτο ελληνικό unicorn, η PeopleCert υλοποιεί με ταχύτητα και συνέπεια τους στόχους της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξετάσεις από απόσταση με τηλεπιτήρηση

«Η τεχνολογία αυτή  που επιτρέπει τις online εξετάσεις είναι δημιούργημα της PeopleCert. Επιστήμονες Πληροφορικής, ελληνικά μυαλά, που εργάζονται μέσα στην εταιρεία  (πάνω από 80 άτομα στο R&D ) ανέπτυξαν, συστήματα τηλε-εξετάσεων και τηλε-επιτηρήσεων που λειτουργούν 24/7/365 και καλύπτουν 25 γλώσσες με εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεων ετησίως» ανέφερε ο CEO της εταιρείας.

Με το λανσάρισμα του OLP αρχές του 2012, η PeopleCert ακολουθεί τη ενδεδειγμένη διαδρομή ανάπτυξης μιας εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας και λίγο πριν τη δεκαετία, γίνεται ο πρώτος Ελληνικός μονόκερος, μετά την αξιολόγησή της τον Ιούλιο του 2021 και την εισαγωγή του FTV Capital fund στη μετοχική της σύνθεση.

Η FTV Capital αποτελεί ένα fund που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και διαχειρίζεται περίπου 7Β aum (assets under management). Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα 25 μεγαλύτερα funds με σημαντικές επενδύσεις σε κεφάλαια ανάπτυξης κάθε χρόνο.

Βέλτιστες πρακτικές πιστοποιήσεων 

«Εάν θέλουμε ένα κράτος να λειτουργεί άρτια (on time και on budget) να λύσει τις χρόνιες παθογένειες, να εκσυγχρονιστεί πρέπει να υιοθετήσει τα παγκόσμια πλαίσια βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση έργων, προγραμμάτων και χαρτοφυλακίου (Prince2 & MSP) τα οποία έχουν:

  1. Αναπτυχθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μια περίοδο 30 ετών
  2. Έχουν εγκριθεί από πολλές κορυφαίες κυβερνήσεις και 800 κρατικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.
  3. Έχουν υιοθετηθεί από τον ιδιωτικό τομέα και περισσότερες από 50.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Sunday Premiere: Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία «The Woman King» στη Nova

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Οι συνδρομητές της Nova...

Η προσβασιμότητα συναντά τον τουρισμό: Η Evenly στην 31η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ

H Evenly, ως υποστηρικτής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, προσέφερε υπηρεσίες διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα και αυτόματου υποτιτλισμού, σε όλη τη διάρκεια της...

Η Nova αποτίει φόρο τιμής στη Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll, Tina Turner

Η Nova, μέλος της United Group του κορυφαίου παρόχου και τηλεπικοινωνιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτίει φόρο τιμής στη θρυλική εικόνα του Rock n Roll,...

Απλά Ψηφιακά 98: Η Grandmama (Βίκυ Κλήμη) που συνδυάζει επιχειρηματικότητα και κοινωνική προσφορά, οι ψηφιακές πληρωμές και οι εξαγορές στην πληροφορική

Τον επιτυχημένο συνδυασμό της επιχειρηματικότητας με την κοινωνική προσφορά, αλλά και τα επόμενα βήματα του Grandmama ανέλυσε στον Δημήτρη Μαλλά και τη Νίκη Παπάζογλου...

Οι Έλληνες ανακαλύπτουν το ψηφιακό πορτοφόλι: 1 στους 3 πληρώνει με digital wallet

Γράφει η Νατάσα Φραγκούλη Τα ψηφιακά πορτοφόλια έχουν μπει πλέον στην καθημερινότητα των Ελλήνων, με έναν στους τρεις πολίτες να χρησιμοποιεί το smartphone...