10.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

PeopleCert: Επόμενος στόχος πενταετίας να γίνει decacorn

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα για την πενταετία έχει σχεδιάσει ο ιδρυτής της PeopleCert και CEO, Βύρωνας Νικολαϊδης, βασιζόμενος στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 40% που παρουσιάζει η εταιρεία τα τελευταία 10 χρόνια.

Με αποτίμηση που ξεπερνά τα 2,9 δισ. ευρώ και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η PeopleCert από unicorn, στοχεύει πλέον – έχοντας διανύσει το 1/3 της απόστασης- να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία decacorn (σ.σ. εταιρείες με αποτίμηση άνω των 10 δισ. δολάρια)

Στα σχέδια του Βύρωνα Νικολαϊδη, όπως ανέφερε σε παρουσίαση της εταιρείας στο Λονδίνο, περιλαμβάνονται εξαγορές πολύ σημαντικών στην παγκόσμια αγορά της πιστοποίησης οργανισμών.

«Δυνατό» εννεάμηνο 2022

Διαγράφοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης -με  ετήσιο ρυθμό περίπου 40% την τελευταία δεκαετία – η εταιρεία σημείωσε ιστορικά επίπεδα αύξησης όλων των μεγεθών της.

Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2022 αυξήθηκε 40,7%, τα Κέρδη προ Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφωθήκαν στα 71 εκατ. στρερλίνες, ενώ  το εννεάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης τα θεμέλια για δυναμική ανάπτυξη μπήκαν το 2012 όταν άρχισε να δραστηριοποιείται διεθνώς η εταιρεία, δημιουργώντας in house την πρωτοποριακή τεχνολογία  online proctoring και άλλες ψηφιακές εφαρμογές

«Με την επιτυχημένη εξαγορά  της βρετανικής εταιρείας Axelos τον Ιούλιο του 2021, εξαγορά η οποία την εδραίωσε ως το πρώτο ελληνικό unicorn, η PeopleCert υλοποιεί με ταχύτητα και συνέπεια τους στόχους της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξετάσεις από απόσταση με τηλεπιτήρηση

«Η τεχνολογία αυτή  που επιτρέπει τις online εξετάσεις είναι δημιούργημα της PeopleCert. Επιστήμονες Πληροφορικής, ελληνικά μυαλά, που εργάζονται μέσα στην εταιρεία  (πάνω από 80 άτομα στο R&D ) ανέπτυξαν, συστήματα τηλε-εξετάσεων και τηλε-επιτηρήσεων που λειτουργούν 24/7/365 και καλύπτουν 25 γλώσσες με εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεων ετησίως» ανέφερε ο CEO της εταιρείας.

Με το λανσάρισμα του OLP αρχές του 2012, η PeopleCert ακολουθεί τη ενδεδειγμένη διαδρομή ανάπτυξης μιας εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας και λίγο πριν τη δεκαετία, γίνεται ο πρώτος Ελληνικός μονόκερος, μετά την αξιολόγησή της τον Ιούλιο του 2021 και την εισαγωγή του FTV Capital fund στη μετοχική της σύνθεση.

Η FTV Capital αποτελεί ένα fund που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και διαχειρίζεται περίπου 7Β aum (assets under management). Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα 25 μεγαλύτερα funds με σημαντικές επενδύσεις σε κεφάλαια ανάπτυξης κάθε χρόνο.

Βέλτιστες πρακτικές πιστοποιήσεων 

«Εάν θέλουμε ένα κράτος να λειτουργεί άρτια (on time και on budget) να λύσει τις χρόνιες παθογένειες, να εκσυγχρονιστεί πρέπει να υιοθετήσει τα παγκόσμια πλαίσια βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση έργων, προγραμμάτων και χαρτοφυλακίου (Prince2 & MSP) τα οποία έχουν:

  1. Αναπτυχθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μια περίοδο 30 ετών
  2. Έχουν εγκριθεί από πολλές κορυφαίες κυβερνήσεις και 800 κρατικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.
  3. Έχουν υιοθετηθεί από τον ιδιωτικό τομέα και περισσότερες από 50.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

“The Last of Us”: Η πολυαναμένομενη σειρά του ΗΒΟ αποκλειστικά διαθέσιμη στο Vodafone TV

Το “The Last of Us”, η πρώτη σειρά παραγωγής ΗΒΟ που βασίζεται στο ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Sony για το Playstation από το 2013, με...

Huawei FreeBuds 5i: Τα καλύτερα TWS ακουστικά, με τιμή κάτω από 100 ευρώ

HUAWEI FreeBuds 5i: Ήχος Hi-Res, άνεση και υψηλή τεχνολογία, όλα σε ένα ζευγάρι ακουστικά Κυκλοφόρησαν 26 Ιανουαρίου από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei Κυκλοφόρησαν στην Ελληνική αγορά...

Απλά Ψηφιακά 85: H eTurn (Δημήτρης Θεοφάνους) και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι phygital καταναλωτές και το ελληνικό γραφείο του Viber

Τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που προσφέρει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, καθώς και το πως ψηφιοποιεί τη Φωνή του Δημότη ώστε να εισακούεται από τις αυτοδιοικητικές...

Αυξάνεται η πίτα των online αγορών-Ρhygital γίνονται οι Έλληνες

  της Νατάσας Φραγκούλη   Αυξάνεται η πίτα του e-commerce στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι καταναλωτές δείχνουν να επιλέγουν το πάντρεμα των online αγορών και...

Σε δημόσια διαβούλευση έργο για την εξ΄ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο, προϋπολογισμού 72,4 εκατ. ευρώ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε η Κοινωνία της Πληροφορίας το  Τεύχους Διακήρυξης που αφορά σε Ηλεκτρονικό Ανοικτό για το έργο «Προμήθεια...