26.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Πέντε σημαντικές αλλαγές για τον κλάδο των ταξί

Για 5 σημαντικά κέρδη για τον κλάδο των ταξί κάνει λόγο η νέα διοίκηση του ΣΑΤΑ ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον πρώην πρόεδρο για την εμπλοκή του κλάδου σε κομματικές επιλογές που. όπως αναφέρουν. είχαν μετατρέψει τα ταξί σε «εκλογικά κέντρα».

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αυτοκινητιστές ταξί, στους πρόσφατους νόμους που ψηφίστηκαν, αποτυπώνονται οι αλλαγές:

1. Με το Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τελειώνει η ταλαιπωρία για τις χρονοβόρες δεσμεύσεις των Ε.Δ.Χ. Ταξί. Με μια απλή αίτηση στον Εισαγγελέα ή στον ανακριτή το ταξί είναι ελεύθερο προς εκμετάλλευση και κυκλοφορία, εντός λίγων ημερών.

2. Το ιδανικό μερίδιο. Σε περίπτωση απώλειας ή ανάκλησης της άδειας το 50% πηγαίνει στον συνιδιοκτήτη του άλλου 50%.

3. Ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από το πρόστιμο των 2.000 ευρώ, στην περίπτωση που ο οδηγός έχει πλαστή ειδική άδεια. Εξασφαλίστηκε η ειδική άδεια, με επανέλεγχο και αντικατάσταση σε μορφή διπλώματος.

4. Δόθηκε παράταση στα Ε.Δ.Χ. που έχουν ημερομηνία λήξης από 01/01/2020. Παρατείνεται το όριο ηλικίας έως τέλος του 2022.

Έρχονται τα 7θέσια ή 9θέσια ταξί

5. Άνοιξε ο δρόμος, που σύντομα θα γίνει λεωφόρος, για την αντικατάσταση των 5θέσιων Ε.Δ.Χ. με 7θέσια ή 9θέσια ταξί. «Ένας στόχος χρόνων, γίνεται πράξη. Η αρχή γίνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την χώρα, όπως δεσμεύτηκε δημοσίως το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Από την ερχόμενη άνοιξη -και ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου, η οποία όπως δείχνουν οι προκρατήσεις θα είναι «σεζόν ρεκόρ»- σε όλη τη χώρα, οι συνάδελφοι θα έχουν ένα νέο όπλο στα χέρια τους: Τα 7θέσια – 9θέσια Ε.Δ.Χ.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το προεδρείο του ΣΑΤΑ πλέον έχει όραμα και σχέδιο, έχει φωνή, έχει επιχειρήματα, έχει και το κύρος, ώστε να επηρεάζει με θετικό τρόπο τις αποφάσεις, που αφορούν τον κλάδο μας.
Τώρα ήρθε η ώρα για την “νέα εποχή του ταξί“. Μια εποχή εναρμονισμένη με τις σύγχρονες ανάγκες, που υπόσχεται ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον ταξιτζή και την οικογένεια του. Όσα πετύχαμε με πείσμα και αγωνιστικότητα, αλλά όχι με “αντάρτικο”, είναι μόνο η αρχή. Γιατί, το προεδρείο του ΣΑΤΑ έχει όραμα και σχέδιο που υπηρετεί την ανάπτυξη όλου του κλάδου και του κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως».

Ερχονται νέες προτάσεις που θα τεθούν σε διαβούλευση

Ο ΣΑΤΑ αναφέρει ότι επιτεύχθηκαν 5 σημαντικοί στόχοι, ωστόσο, έχει έτοιμες και νέες προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν σε διαβούλευση στον κλάδο. Στόχος τους είναι η διαρκής βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του κλάδου των ταξί.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση πελατειακής βάσης με ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων

Σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή και των εσόδων από υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας το περασμένο...

Αύριο στο Ζάππειο το 5G Conference SΕ Europe 2022

Το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας που αφορά στα κινητά δίκτυα 5ης γενιάς, το 5G Conference Southeastern Europe, διοργανώνεται την Τετάρτη, 18 Μαΐου στο...

Lenovo: Συνδυάζει εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις μέσα από τα νέα gaming laptops της σειράς Legion 7

  H νέα γενιά των Lenovo Legion Slim 7i και 7 είναι τα πλέον ευέλικτα gaming laptops 16 ιντσών σε ολόκληρο τον κόσμο H...

Τι πρέπει να κάνετε για την προστασία των παιδιών από κάθε «blackout challenge»

Πριν μερικά χρόνια ήταν η «μπλε φάλαινα» ή οι «νεράϊδες της φωτιάς», παιχνίδια αυτοκτονίας στο Διαδίκτυο με θύματα παιδιά και νέους σε όλο τον...

Έρχονται ανατροπές στην οδική ασφάλεια: Νέες δράσεις και τεχνολογία με στόχο μηδέν νεκρούς το 2050

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σημαντικές αλλαγές στο νέο νόμο για την οδική ασφάλεια, αλλά και στον νέο ΚΟΚ φέρνουν οι δεσμεύσεις της χώρας μας...