19.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Πέντε σημαντικές αλλαγές για τον κλάδο των ταξί

Για 5 σημαντικά κέρδη για τον κλάδο των ταξί κάνει λόγο η νέα διοίκηση του ΣΑΤΑ ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στον πρώην πρόεδρο για την εμπλοκή του κλάδου σε κομματικές επιλογές που. όπως αναφέρουν. είχαν μετατρέψει τα ταξί σε «εκλογικά κέντρα».

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αυτοκινητιστές ταξί, στους πρόσφατους νόμους που ψηφίστηκαν, αποτυπώνονται οι αλλαγές:

1. Με το Κώδικα Ποινικής Δικονομίας τελειώνει η ταλαιπωρία για τις χρονοβόρες δεσμεύσεις των Ε.Δ.Χ. Ταξί. Με μια απλή αίτηση στον Εισαγγελέα ή στον ανακριτή το ταξί είναι ελεύθερο προς εκμετάλλευση και κυκλοφορία, εντός λίγων ημερών.

2. Το ιδανικό μερίδιο. Σε περίπτωση απώλειας ή ανάκλησης της άδειας το 50% πηγαίνει στον συνιδιοκτήτη του άλλου 50%.

3. Ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από το πρόστιμο των 2.000 ευρώ, στην περίπτωση που ο οδηγός έχει πλαστή ειδική άδεια. Εξασφαλίστηκε η ειδική άδεια, με επανέλεγχο και αντικατάσταση σε μορφή διπλώματος.

4. Δόθηκε παράταση στα Ε.Δ.Χ. που έχουν ημερομηνία λήξης από 01/01/2020. Παρατείνεται το όριο ηλικίας έως τέλος του 2022.

Έρχονται τα 7θέσια ή 9θέσια ταξί

5. Άνοιξε ο δρόμος, που σύντομα θα γίνει λεωφόρος, για την αντικατάσταση των 5θέσιων Ε.Δ.Χ. με 7θέσια ή 9θέσια ταξί. «Ένας στόχος χρόνων, γίνεται πράξη. Η αρχή γίνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη την χώρα, όπως δεσμεύτηκε δημοσίως το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών. Από την ερχόμενη άνοιξη -και ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου, η οποία όπως δείχνουν οι προκρατήσεις θα είναι «σεζόν ρεκόρ»- σε όλη τη χώρα, οι συνάδελφοι θα έχουν ένα νέο όπλο στα χέρια τους: Τα 7θέσια – 9θέσια Ε.Δ.Χ.», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Το προεδρείο του ΣΑΤΑ πλέον έχει όραμα και σχέδιο, έχει φωνή, έχει επιχειρήματα, έχει και το κύρος, ώστε να επηρεάζει με θετικό τρόπο τις αποφάσεις, που αφορούν τον κλάδο μας.
Τώρα ήρθε η ώρα για την “νέα εποχή του ταξί“. Μια εποχή εναρμονισμένη με τις σύγχρονες ανάγκες, που υπόσχεται ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον ταξιτζή και την οικογένεια του. Όσα πετύχαμε με πείσμα και αγωνιστικότητα, αλλά όχι με “αντάρτικο”, είναι μόνο η αρχή. Γιατί, το προεδρείο του ΣΑΤΑ έχει όραμα και σχέδιο που υπηρετεί την ανάπτυξη όλου του κλάδου και του κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται παγκοσμίως».

Ερχονται νέες προτάσεις που θα τεθούν σε διαβούλευση

Ο ΣΑΤΑ αναφέρει ότι επιτεύχθηκαν 5 σημαντικοί στόχοι, ωστόσο, έχει έτοιμες και νέες προτάσεις, οι οποίες θα τεθούν σε διαβούλευση στον κλάδο. Στόχος τους είναι η διαρκής βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του κλάδου των ταξί.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...