21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

ΟΤΕ: Έρχεται η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών μέσα στο 2021

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου

Με δεδομένο ότι τα έσοδα μειώνονται ή έστω δεν αναπτύσσονται με τους ίδιους ρυθμούς από τις παραδοσιακές δραστηριότητες (φωνή, sms), ο ΟΤΕ έχει εισέλθει, τα τελευταία χρόνια, σε νέες αγορές, δρομολογώντας το αμέσως προσεχές διάστημα άλλη μία νέα δραστηριότητα.

Πρόκειται για την υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Cosmote Payments που έρχεται να προστεθεί στην online πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού ΒΟΧ και του Cosmote Insurance, τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Στόχος του Ομίλου είναι η νέα δραστηριότητα να ξεκινήσει μέσα στο 2021, ουσιαστικά ολοκληρώνοντας μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2018 με την ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι τον  Ιούλιο του 2020 η θυγατρική έλαβε αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ).

Ο σχεδιασμός του ΟΤΕ

Στο σχεδιασμό του ΟΤΕ είναι η πιστοποίηση του εκτεταμένου δικτύου καταστημάτων Cosmote και Γερμανός ως αντιπροσώπους της Cosmote Payments, με την θυγατρική να προσφέρει υπηρεσίες τόσο μέσω φυσικών σημείων παρουσίας όσο και πλήρως ηλεκτρονικά, καθώς επίσης και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ομίλου ΟΤΕ (Gateway). Το Gateway θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα φιλοξενίας εμπόρων από όπου το ευρύ κοινό θα μπορεί να επιλέγει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, καθώς και προϊόντα του Ομίλου OTE.

Η Cosmote Payments θα προσφέρει ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι (digital wallet) μέσω του οποίου θα διενεργούνται πληρωμές, ενώ αναμένεται να υπάρξουν και συνέργειες με την εφαρμογή της Cosmote.

«Οι προοπτικές της εταιρείας διαγράφονται ισχυρές, λαμβάνοντας υπόψη πως έχει διαμορφωθεί η ελληνική αγορά μετά τον περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων (Capital Controls) των μη εγχρήματων συναλλαγών, δηλαδή, των συναλλαγών, που εκτελούνται με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες (credit and debit cards), ηλεκτρονικό χρήμα (e-money), απευθείας χρεώσεις (direct debit), μεταφορές χρημάτων (credit transfer) κ.τλ., οι οποίες παρουσιάζουν σημαντική ετήσια σταθμική αύξηση (CAGR), καθώς και το δίκτυο πελατών του ΟΤΕ», σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Ομίλου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΤΕ, καθήκοντα CEO στην COSMOTE Payments ανέλαβε ο Χρήστος Φουσκούδης, μετακινούμενος από την Cosmote Technical Services. Είχε διατελέσει Executive Director Technical Service & Implementation στον ΟΤΕ και ήταν επικεφαλής σε νέες επιχειρηματικές δράσεις που είχε εκπονήσει ο Όμιλος.

Η πορεία του ΒΟΧ

To BOX, η υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού της Cosmote, ξεπέρασε τα 9.000 καταστήματα σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Τα νούμερα αυτά ανακοίνωσε χθες, η εταιρεία η οποία αναπτύχθηκε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η πλατφόρμα BOX του ομίλου ΟΤΕ που αποτελεί τον νεαρότερο παίκτη της αγοράς εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρύνει την παρουσία της, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες παράδοσης προϊόντων σούπερ μάρκετ αλλά και ζαχαροπλαστείων, ή αρτοποιείων.

Eνα από τα πλεονεκτήματα είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί εκπτώσεις μέσα από την κινητή τηλεφωνία. Έτσι σε κάθε παραγγελία ή και χρήση του app  ο χρήστης μπορεί να συλλέξει πόντους και να τους εξαργυρώσει σε εκπτώσεις ή πακέτα GB από την Cosmote.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

22YM HONDA ADV350: Ένα νέο scooter κάνει την είσοδό του στην οικογένεια της Honda

Το ADV350 συνδυάζει το adventure στυλ του X-ADV με τα χαρακτηριστικά αντοχής που προσφέρουν το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, το ανεστραμμένο πιρούνι (USD) 37mm και...

Ένα κινητό γραφείο συσκέψεων από την Nissan, κάνει τον χρόνο του ταξιδιού πιο άνετο και αποτελεσματικό

Το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, ο τρόπος που εργαζόμαστε έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά. Καθώς η εξ αποστάσεως εργασία γίνεται πιο...

Smartwatches: Το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Στις smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται οι καταναλωτές, για  τη σωματική και  και ψυχική τους ανάκαμψη  μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες με...

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε το νέο εργοστάσιο τσιπ στο Τέξας

Η μεγαλύτερη επένδυση της Samsung στις ΗΠΑ θα ενισχύσει την παραγωγή τσιπ προηγμένης τεχνολογίαςΗ Samsung Electronics Co., Ltd., ανακοίνωσε σήμερα την κατασκευή μιας νέας...

Just Go Zero Coffee: Polygreen και everest κάνουν μαζί πράξη την κυκλική οικονομία

 Δεύτερη ζωή για τον καφέ εξασφαλίζουν οι 2 εταιρίες μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας για την πλήρη αξιοποίηση των υπολειμμάτων τουΗ...