11.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

ΟΣΥ: «Φουσκώνουν» πρόστιμα της ΑΑΔΕ προς την εταιρεία λόγω καθυστέρησης στην πληρωμή

  • Της Μαρίας Μόσχου

Πρόστιμα ύψους περίπου 500 χιλ. ευρώ κλήθηκε να πληρώσει η ΟΣΥ μέσα στο 2018 μετά από ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τα έτη 2012 και 2013.  Τα πρόστιμα, σύμφωνα με την επιστολή της ΑΔΑΕ, θα μπορούσαν να μειωθεί μέχρι και 60% αν πληρωθούν μέσα σε 30 ημέρες.

Ωστόσο μέχρι τον Ιούλιο του 2019 η πληρωμή των προστίμων δεν έγινε με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να παίρνουν προσαυξήσεις και η εταιρεία να κινδυνεύει με κατάρρευση.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά έγγραφα που έχει στην κατοχή του το moved.gr πραγματοποιήθηκαν δύο έλεγχοι στους ισολοφισμούς που είχε καταθέσει η εταιρεία.

Ο πρώτος έλεγχος αφορούσε την χρήση 2013 όπου διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν υπέβαλε δηλώσεις παρακρατούμενων φόρων με συνέπεια να μην έχουν δηλωθεί φόροι συνολικού ποσού 136.736,32 ευρώ. Οι φόροι αυτοί αντιστοιχούν σε φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών που δεν παρακρατήθηκε επί αμοιβών  που δόθηκαν σε εργαζόμενου για βρεφονηπιακούς σταθμούς σε χρηματική αξία.

Παράλληλα η εταιρεία για την ίδια χρήση δεν υπέβαλε δηλώσεις απόδοσης τελών χαρτοσήμου επί αμοιβών που δόθηκαν ως προκαταβολές σε υπαλλήλους της εταιρείας και δεν συμψηφίστηκαν εφ΄ άπαξ με το μισθό, με συνέπια να μην έχουν δηλωθεί, τέλη χαρτοσήμου συνολικού ύψους 69.069,65 ευρώ.

Στο τέλος του εγγράφου της ΑΑΔΕ καλούσε την διοίκηση της ΟΣΥ εντός 20 ημερών να διατυπώσει εγγράφως τις απόψεις της για το πρόστιμο.

Οσον αφορά το 2012 το έγγραο της ΑΑΔΕ αναφ΄ςρει ότι η ΟΣΥ δεν υπέβαλε  δηλώσεις παρακαρατούμενων φόρων με συνέπεια να μην έχουν δηλωθεί φόροι συνολικού ποσού 231.378, 23 ευρώ. Οι φόροι αυτοί αντιστοιχούν σε φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών που δεν παρακρατήθηκε επί αμοιβών  που δόθηκαν σε εργαζόμενου για βρεφονηπιακούς σταθμούς και παροχή γάλακτος σε χρηματική αξία.

Παράλληλα η εταιρεία για το 2012 δεν υπέβαλε δηλώσεις απόδοσης τελών χαρτοσήμου επί αμοιβών που δόθηκαν ως προκαταβολές σε υπαλλήλους της εταιρείας και δεν συμψηφίστηκαν εφ΄ άπαξ με το μισθό, με συνέπια να μην έχουν δηλωθεί, τέλη χαρτοσήμου συνολικού ύψους 69.069,65 ευρώ.

Τα έγγραφα έχουν ημερομηνία Δεκέμβριος του 2018. Ωστόσο η διοίκηση της ΟΣΥ επανέρχεται επτά μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2019 και ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των προστίμων με την διεύθυνση οικονομικών να απαντά ότι υπεύθυνος για την διευθέτηση του θέματος είναι η ΔΟΥ και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας!!

Και τα πρόστιμα …. φουσκώνουν!

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Ο Απρίλιος καθηλώνει στα Novacinema με τις μεγάλες πρεμιέρες

Ο Απρίλιος έρχεται συναρπαστικός, Οσκαρικός, καθηλωτικός και άκρα παιδικός εν όψει Πάσχα στο σαλόνι ή όπου και αν βρίσκονται οι σινεφίλ συνδρομητές των Novacinema...

SKY express: Εμπλουτίζει δυναμικά το θερινό της πρόγραμμα σε εσωτερικό και εξωτερικού 

Η SKY express εμπλουτίζει δυναμικά το θερινό πτητικό της πρόγραμμα με απευθείας πτήσεις σε 12 χώρες, 29 προορισμούς του εξωτερικού, ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας για...

Το TikTok Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας της Eurovision 2023

το TikTok ανακοινώνει ότι έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση ως ο Επίσημος Συνεργάτης Ψυχαγωγίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για δεύτερη...

BOX NOW: 400.000 παραδόσεις, 200.000 πελάτες και συνεργασία με περισσότερα από 600 eshops

Στο επίκεντρο οι ανάγκες του πελάτη, με περισσότερους από 200.000 να την έχουν εμπιστευτεί Με τεχνολογία αιχμής και με τις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη στο...

Δύο δημόσιες διαβουλεύσεις από την ΕΕΤΤ για το ραδιοφάσμα

Δύο δημόσιες διαβουλεύσεις έχει βγάλει στον αέρα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σχετικά με το ραδιοφάσμα. Η πρώτη αφορά στην αναθεώρηση του Κανονισμού...