13.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Orderit: H ελληνική startup που αλλάζει τα δεδομένα στον χώρο της εστίασης

  • της Νατάσας Φραγκούλη

Εάν υπάρχει ένας κλάδος που επλήγη σκληρά από την πανδημία, αυτός είναι η εστίαση. Η υγειονομική κρίση -όπως και νωρίτερα η οικονομική- αμφισβήτησε ευθέως τη βιωσιμότητα των 50.000 επιχειρήσεων εστίασης στην Ελλάδα, κάνοντας τη μείωση του κόστους «ιερό δισκοπότηρο», ειδικά στη σημερινή συγκυρία των έντονων πληθωριστικών πιέσεων.

Αυτό τον δυσεπίλυτο γρίφο, της εξοικονόμησης κόστους για τις εταιρείες εστίασης, ήρθε να λύσει το Orderit, η startup που ίδρυσαν το 2021, στην «καρδιά» της πανδημίας, ο Αλέξανδρος Κούμπας και ο Γιώργος Σολωμός.

Η νεοφυής εταιρεία φιλοδοξεί να φέρει την επόμενη μέρα στον κλάδο, ψηφιοποιώντας πλήρως ένα από τα πιο κομβικά κομμάτια της καθημερινότητας των επαγγελματιών, τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας.

Η καινοτόμος εφαρμογή, που δημιούργησαν οι developers του Orderit, ενοποιεί τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας μεταξύ καταστημάτων εστίασης και προμηθευτών, επιτρέποντας στους επαγγελματίες του χώρου να κάνουν τις προμήθειες των καταστημάτων τους πλήρως ηλεκτρονικά.

Η υπηρεσία του Orderit λειτουργεί ως ψηφιακός βοηθός των επαγγελματιών του κλάδου, ελαχιστοποιώντας τα καθημερινά λάθη, που γίνονται στον χώρο της κουζίνας, λόγω των γρήγορων ρυθμών δουλειάς, και προσφέροντας συστηματική εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει, εκτός από την Ελλάδα, παρουσία και στην Κύπρο, ενώ περισσότεροι από 430 chefs, πάνω από 150 προμηθευτές εμπιστεύονται στο Orderit τη διαδικασία της παραγγελιοληψίας, με τη startup να μετρά ήδη 1.000 παραγγελίες τον μήνα.

Τέλος στον εφιάλτη της κουζίνας

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο ένας εκ των δύο ιδρυτών και διευθύνων σύμβουλος της Orderit, κ. Αλέξανδρος Κούμπας, το ενδιαφέρον από επιχειρήσεις του κλάδου κυρίως στην Αττική και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και από εταιρείες εστίασης σε ελληνικά νησιά, όπως η Πάρος, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Άνδρος, έχει αρχίσει να γίνεται έντονο.

Πρακτικά, με τη χρήση του app ή της web based πλατφόρμας, ο chef ενός εστιατορίου ή ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ μπορεί να ολοκληρώσει online και μέσα σε ελάχιστα λεπτά τις απαραίτητες παραγγελίες από τους προμηθευτές που έχει επιλέξει και έχει «ανεβάσει» στο Orderit.

Παράλληλα, η πλατφόρμα προσφέρει  τη δυνατότητα ελέγχου της διαθεσιμότητας των αποθεμάτων και των παραγγελιών, ενώ ο επαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να ζητήσει παράδοση μία συγκεκριμένη μέρα και να παρακολουθεί συνεχώς την πορεία της παραγγελίας.

Ο συνιδρυτής της Orderit, Γιώργος Σολωμός

Σύμφωνα με τους χρήστες της, η πλατφόρμα αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα των συνεργατών και ελαττώνει τα πιθανά λάθη στην όλη διαδικασία κατά 80%. Παράλληλα, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου της τάξης των 5 έως 8 ωρών την εβδομάδα -ανάλογα με τον αριθμό των παραγγελιών και το μέγεθος του καταστήματος.

Μάλιστα, το Orderit έχει δημιουργήσει ένα υπολογιστικό εργαλείο, που βοηθάει τα καταστήματα να εκτιμήσουν από πριν τον χρόνο και το κόστος που θα εξοικονομήσουν με τη χρήση της πλατφόρμας.

Επέκταση στην Ευρώπη

Το 2022 θα είναι έτος εδραίωσης της παρουσίας του Orderit στην Ελλάδα: «δυνητικοί πελάτες μας στην Ελλάδα είναι οι 10.000-20.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις εστίασης, οι οποίες αντιλαμβάνονται ήδη ότι το Orderit οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και πόρων», σχολίασε ο CEO της startup.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, η ελληνική startup έχει έντονα πλάνα εξωστρέφειας για το 2023 και ήδη ιχνηλατήσει την Ευρώπη, εντοπίζοντας πρόσφορο έδαφος για την υπηρεσία του σε αγορές όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία.

«Η ευρωπαϊκή αγορά είναι ‘παρθένα’ όσον αφορά την ψηφιοποίηση της διαδικασίας παραγγελιοληψίας στην εστίαση. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά βρίσκεται στην αρχή του και το Orderit  μπορεί να τον υποστηρίξει» σχολίασε ο κ. Κούμπας.

Προς νέα χρηματοδότηση

Αυτήν την καινοτομία της Orderit – Elevate Greece- φαίνεται ότι διαβάζουν και οι επενδυτές, με την εταιρεία να έχει ολοκληρώσει σχεδόν τη γεννέσει της έναν γύρο χρηματοδότησης από Έλληνες επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ένα family office.

Πλέον βρίσκεται ενώπιον ενός νέου κύκλου χρηματοδότησης, που θα «τρέξει» μέσα στο καλοκαίρι, έχοντας σε εξέλιξη επαφές με ελληνικά και διεθνή VCs, αλλά και με ιδιώτες επενδυτές.
Σύμφωνα με τον κ. Κούμπα τα νέα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν τα πλάνα της startup για εδραίωση της θέσης της στην ελληνική αγορά και την εκτός συνόρων ανάπτυξή της, καθώς και θα στηρίξει τη διεύρυνση της ομάδας προκειμένου την περαιτέρω εξέλιξη της υπηρεσίας.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στρατηγική συμφωνία του Όμιλου ANTENNA και της Fairfax για το 15% του ΑΝΤ1+

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ προχώρησε σε μια σημαντική επιχειρηματική κίνηση και με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι η Fairfax Financial Holdings Limited (Fairfax), ένα από τα...

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας με τη Grimaldi

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι σήμερα, Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών για την απόκτηση πλειοψηφικής...

5G Ventures: Μνημόνιο συνεργασίας με το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» για τη διερεύνηση της προοπτικής...

H Εθνική Ελλάδας και όλοι οι αγώνες για τα προκριματικά του UEFA Euro 2024 στο Novasports!

Ο δρόμος της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και όλων των ευρωπαϊκών χωρών μελών της UEFA για την τελική φάση του Euro 2024 περνάει από...

Νέα σειρά στη NOVA: Το ψυχολογικό θρίλερ «Without Sin» έρχεται να καθηλώσει

Οι Πέμπτες στη NOVA αποκτούν αγωνία, δράση και μυστήριο με τη νέα σειρά «Without Sin»! Από την Πέμπτη 23 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στις...