14.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Καρτ-ποστάλ των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Αθήνα, σουβέρ της μπύρας Heineken και γραμματόσημα από τη διοργάνωση στην Αθήνα το 2004 είναι τα πιο… καυτά αναμνηστικά σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνεςπου αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay.

Οι οπαδοί του αθλητισμού παγκοσμίως δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αντικείμενα που σχετίζονται με δημοφιλή σπορ, καθώς και με διεθνή αθλητικά γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σύμφωνα με στοιχεία της eBay, στο πρώτο μισό του 2021, το ενδιαφέρον των αγοραστών της πλατφόρμας σε Ελλάδα και εξωτερικό αυξήθηκε, συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν πολλά για τους Έλληνες

Για τους Έλληνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ξεχωριστή σημασία, καθώς το δημοφιλές αθλητικό γεγονός ξεκίνησε από την Αρχαία Ελλάδα και έπειτα επεκτάθηκε παντού με τη φήμη και τον αντίκτυπο του να διεισδύει στη ζωή των πολιτών, εμπνέοντας μικρούς και μεγάλους.

Σύμφωνα με στοιχεία της eBay που αφορούν στην Ελλάδα, οι δημοφιλέστερες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων βάσει των αγορών που πραγματοποίησαν οι Έλληνες από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Ιουνίου 2021 αφορούν:

  • στη θερινή διοργάνωση της Αθήνας το 2004
  • το 1896
  • και της Ατλάντας των ΗΠΑ το 1996.

Αυξημένο φαίνεται, επίσης, το ενδιαφέρον των Ελλήνων για εμπορικά και αναμνηστικά είδη που αφορούν σε συγκεκριμένες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου, συγκριτικά με το περασμένο έτος, είδη σχετικά με τη θερινή διοργάνωση της Ατλάντα, ΗΠΑ το 1996 είχαν αύξηση 240%. Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε για είδη σχετικά με τη θερινή διοργάνωση στην Αθήνας το 2004 (+218%) και τη θερινή διοργάνωση στο Σίντεϊ το 2000 (+133%). Διαπιστώνεται ότι οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν τις θερινές παρά τις χειμερινές διοργανώσεις, με τις αγορές μέσω της eBay που αφορούν στις θερινές διοργανώσεις να καταγράφουν αύξηση 67% το τελευταίο εξάμηνο, συγκριτικά με το 2020.

Τα δημοφιλέστερα αντικείμενα για τους Έλληνες

Επιπλέον, τα δημοφιλέστερα αντικείμενα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους Έλληνες αγοραστές το 2020 αφορούν σε καρτ-ποστάλ των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Αθήνα, σε σουβέρ της μπύρας Heineken και ελληνικά γραμματόσημα σχετικά με τη διοργάνωση της Αθήνας το 2004.

Τα πιο ακριβά αντικείμενα σχετικά με τον δημοφιλή αθλητικό θεσμό που έχουν πωληθεί ποτέ σε Έλληνες αγοραστές αφορούν:

  • στην Ολυμπιακή Δάδα από τη θερινή διοργάνωση στην Ατλάντα το 1996, με τιμή αγοράς ~1.500 ευρώ,
  • σε ένα σπάνιο ασημί δικαστικό έμβλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνου το 1908 από τους Vaughtons του Μπέρμιγχαμ, με τιμή αγοράς ~1.250€ και
  • στην Ολυμπιακή Δάδα από τη θερινή διοργάνωση στην Σεούλ το 1988, με τιμή αγοράς ~1.000 €.

Ο Ilya Kretov, Γενικός Διευθυντής της eBay για τις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές υπογραμμίζει ότι «με τους πολυαναμενόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο να έχουν μόλις ξεκινήσει, έχουμε παρατηρήσει ένα ανοδικό ενδιαφέρον στα – σχετικά με τη διοργάνωση -αναμνηστικά είδη, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Φαίνεται πως οι καταναλωτές σήμερα τείνουν να αγοράζουν περισσότερα δώρα, όπως κάρτες συναλλαγών, καρτ-ποστάλ, γραμματόσημα, εμπορικά είδη για τους οπαδούς, τα οποία τους θυμίζουν τις εμβληματικές διοργανώσεις που θα μπορούσαν να είχαν επισκεφτεί και τις νίκες που θα μπορούσαν να είχαν γιορτάσει».

Βίντεοπαιχνίδι Mario & Sonic στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εκτιμάται πως οι αγορές αντικειμένων σχετικών με το βόλεϊ αυξήθηκαν κατά περίπου 67%, οι αγορές σχετικά με το τένις αυξήθηκαν κατά 30%, με τις παγκόσμιες πωλήσεις μέσω της eBay να φτάνουν τα 74.000 αντικείμενα ενώ οι αγορές που αφορούν στο μπάσκετ αυξήθηκαν κατά 17% και στο κολύμπι κατά 16%.

Έπειτα, οι λάτρεις των Ολυμπιακών Αγώνων ανά τον κόσμο δείχνουν το ενδιαφέρουν τους προς τον εμβληματικό αθλητικό θεσμό και μέσα από τις καταναλωτικές τους προτιμήσεις, με τη δημοφιλέστερη αγορά, εντός του 2020, να αφορά στο βίντεοπαιχνίδι Mario & Sonic στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε ποικίλες εκδοχές: Λονδίνο 2012, Τόκυο 2020, Ρίο 2016 και Σότσι 2014.

Το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι και συγκεκριμένα η εκδοχή Τόκυο 2020 αποτελεί, επίσης,  το ακριβότερο αντικείμενο σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει πωληθεί ποτέ μέσα από την eBay, με την τιμή πώλησης να αγγίζει τα 23.500 €. Το σπάνιο ιστορικό ρολόι τσέπης Patek Philippe, που αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1963, ακολουθεί, με την τιμή πώλησης να αγγίζει τα 23.000€.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...