Ολυμπία Οδός: «Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας» στο σύμπλεγμα των Σηράγγων Κακιάς Σκάλας  

- Advertisement -

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου η Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας στη σήραγγα «Αίθρα» στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε επέμβαση στη σήραγγα μετά από τροχαίο ατύχημα και εκδήλωση πυρκαγιάς. Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

«Η άσκηση ετοιμότητας, πέρα από το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουμε τον εξοπλισμό των σηράγγων σε πραγματικές συνθήκες και να προετοιμάσουμε το προσωπικό για παρόμοια συμβάντα», τόνισε ο κ. Θανάσης Πρόκος, Διευθυντής του Τομέα Ελευσίνα-Ξυλόκαστρο, παρουσία του Διοικητή της Π.Υ. Μεγάρων, Αντιπύραρχου Δημήτρη Καϊάφα και του Διοικητή Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, Γιώργου Γιασεράνη.

Κάθε τέσσερα (4) χρόνια

Οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε σήραγγες διοργανώνονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην Ολυμπία Οδό, η ασφάλεια των οδηγών και του προσωπικού της εταιρείας είναι πρωταρχική προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι στον εξοπλισμό του αυτοκινητόδρομου και το προσωπικό εκπαιδεύεται διαρκώς ώστε να παρέχει στους οδηγούς  υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται καμπάνιες ενημέρωσης τόσο για την ασφαλή οδήγηση με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», όσο και για την ασφάλεια στην εργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ).

Παρακολουθείστε εδώ το video από την Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας: https://www.youtube.com/watch?v=XbKVLb1PUsA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Physical AI: 400.000 εγκαταστάσεις έως το 2030 σε βιομηχανία και logistics

Σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης εισέρχεται η αγορά της Φυσικής...

Γνωστική AI: Η νέα μάχη για τη νοητική ιδιωτικότητα – Οι τέσσερις απειλές

Μια νέα γενιά κινδύνων για την ιδιωτικότητα, την ανθρώπινη...