19.6 C
Athens
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των παθητικών υποδομών από την VICTUS Networks στην Vantage Towers Greece

Η Vantage Towers αναγγέλλει μια νέα εποχή για το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας, καθώς ο CEO της Vantage Towers, Vivek Badrinath και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers Greece, Αθανάσιος Έξαρχος, ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα τη μεταφορά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των στελεχών που σχετίζονται με τη λειτουργία παθητικών υποδομών από την VICTUS Networks S.A. στην Vantage Towers Greece.

Η VICTUS Networks είχε συσταθεί παλαιότερα κατόπιν συνεργασίας της Vodafone Ελλάδας και της Wind Ελλάδας με αντικείμενο την κοινή χρήση του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών. Η VICTUS Networks παραμένει στρατηγικός συνεργάτης της Vantage Towers Greece. Η ενσωμάτωση της λειτουργίας των παθητικών υποδομών από τη VICTUS Networks προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια, εμπειρία και δυναμική για την περαιτέρω βελτίωση της προσφοράς του χαρτοφυλακίου της Vantage Towers Greece.

Η επίσκεψη του CEO Vivek Badrinath στην Αθήνα υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευση της εταιρείας στην Ελληνική αγορά.

Πύργοι τηλεπικοινωνιών

Η Vantage Towers αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και γεωγραφικά ποικιλόμορφες εταιρείες πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, με περισσότερα από 82.000 σημεία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρεία αγοράζει και κατασκευάζει πύργους τηλεπικοινωνιών ενώ προσφέρει υπηρεσίες, οι οποίες διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα, ενεργώντας ως ανεξάρτητος παίκτης, ο οποίος είναι σε θέση να ικανοποιήσει εξίσου τις απαιτήσεις όλων των πελατών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Το όραμα της εταιρείας είναι να ισχυροποιήσει την ψηφιακή μετάβαση της Ευρώπης μέσω βιώσιμων συνδέσεων, οι οποίες επιφέρουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη για όλους.

Με μετοχικό κεφάλαιο που αγγίζει τα €815 εκατομμύρια και υγιή κερδοφορία, η Vantage Towers Greece κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην Ελληνική αγορά. Συνεισφέρει επίσης στην Ελληνική οικονομία με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε τοπικές δαπάνες και υποστηρίζει εκατοντάδες έμμεσες θέσεις εργασίας.

70 έμπειρα στελέχη υψηλής ειδίκευσης εισχωρούν στο εργατικό δυναμικό της Vantage Towers Greece

Ευρεία συνδεσιμότητα

Η πολυετής συνεργασία με δύο από τους μεγαλύτερους μισθωτές, την Vodafone Ελλάδας και τη Wind Hellas, καθώς και η συνεργασία με άλλους σημαντικούς παίκτες της αγοράς ενισχύει τις δυνατότητες του τοπικού οικοσυστήματος παθητικών υποδομών στην παροχή ευρείας συνδεσιμότητας και προηγμένων, φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών.

Ο CEO του Ομίλου, Vivek Badrinath, επισκέφθηκε την Vantage Towers Greece και καλωσόρισε τα νέα στελέχη ενώ συνάντησε κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημόσιες αρχές και βασικούς ενδιαφερομένους της αγοράς για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. «Ο ρόλος της Vantage Towers Greece στον Όμιλο είναι πολύ σημαντικός. Η Ελλάδα είναι η 3η πιο σημαντική αγορά για εμάς όσον αφορά το μέγεθος. Το όραμα της εταιρείας μας είναι να ενισχύσουμε ψηφιακά τις αστικές και τις αγροτικές κοινότητες μέσω λύσεων συνδεσιμότητας, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Η επένδυσή μας στην Vantage Towers Greece αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας», ανέφερε σχετικά.

Ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Vantage Towers Greece δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τους νέους συναδέλφους από την VICTUS Networks.

Οι ιδιαίτερες δεξιότητες και η εμπειρία τους θα μας βοηθήσουν να πρωτοστατήσουμε και να συνεισφέρουμε στα στρατηγικά σχέδια του Ομίλου σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά ιδρύεται μια εταιρεία πύργων τηλεπικοινωνιών, η οποία  διαθέτει ένα ειδικό και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο καθώς και εσωτερικούς πόρους, τεχνογνωσία και υψηλή εξειδίκευση.

Σκοπός μας είναι να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο στις βασικές προτεραιότητες της αγοράς, όπως είναι η προώθηση της συνεγκατάστασης, η ανάπτυξη της καινοτομίας και η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Στρατηγική συνεργασία της Lancom με την EXA Infrastructure, για μία νέα εποχή συνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη

Η Lancom, η ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες cloud, data center και τηλεπικοινωνιών, και η EXA Infrastructure, η εταιρεία με τη...

Σε τροχιά υλοποίησης το έργο BigData – ΕY, OTE, REAL CONSULTING οι ανάδοχοι

Γράφει η Μαρία Μόσχου Την ανάθεση στην ένωση εταιρειών «ΕY – OTE – REAL CONSULTING» της 1ης Εκτελεστικής Σύμβασης για την υλοποίηση μέρους της...

Η «έξυπνη» διαχείριση κυκλοφορίας θα αποφέρει έσοδα 10,6 δισ. δολάρια το 2023  

    γράφει η Νατάσα Φραγκούλη   Αυξανόμενες βαίνουν οι παγκόσμιες επενδύσεις σε smart cities, με τον τομέα της «έξυπνης» διαχείρισης της κυκλοφορίας να απορροφά σημαντικό τμήμα...

Αναβαθμίζεται ψηφιακά το Πυροσβεστικό Σώμα για την καλύτερη διαχείριση κρίσεων

Τα τελευταία χρόνια κρίνεται αναγκαία η χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για μια σύγχρονη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων των φυσικών καταστροφών τόσο...

Κατά 7% θα μειωθεί το Capex των τηλεπικοινωνιακών παρόχων έως το 2025

 Τάση επιβράδυνσης καταγράφουν οι επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων διεθνώς, με την Ελλάδα να κινείται, πάντως, σε αντίθετη τροχιά από τη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με...