Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη gov.gr

- Advertisement -

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του συμφώνου που υπογράφηκε μεταξύ των δύο φορέων μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τον Φεβρουάριο του 2020, ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση των υφιστάμενων Ψηφιακών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ειδικότερα με δεδομένο ότι εκατόν εβδομήντα (170) περίπου Ψηφιακές Υπηρεσίες του «ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» της Περιφέρειας Αττικής – http://pattikis.gr,  είναι διαθέσιμες και μέσα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη http://gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι πολίτες μπορούν πλέον να αναζητούν και να υποβάλλουν τα αιτήματα τους για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και μέσα από την πύλη gov.gr.

Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Η Περιφέρεια αξιοποιώντας την υφιστάμενη τεχνολογική και ψηφιακή υποδομή της, προχώρησε στο επόμενο αναπτυξιακό βήμα, που είναι ο εμπλουτισμός του ψηφιακού οπλοστασίου της. Προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και χτίζουμε νέες συνεργασίες, με στόχο να φέρνουμε με ένα κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή, του κινητού ή του τάμπλετ, την Περιφέρεια Αττικής μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση του κάθε πολίτη».

Tο πρώτο βήμα μιας σειράς δράσεων

Η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  Μ. Κουρή, επισημαίνει ότι η ενσωμάτωση των Ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς δράσεων που προγραμματίζονται μεταξύ των αρμόδιων Υπηρεσιών των δύο φορέων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων Ψηφιακών υπηρεσιών, όπως:

  • Τεχνική αναβάθμιση του τρόπου υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, με σταδιακήαντικατάσταση των ψηφιακών αρχείων των αιτήσεων, με φόρμες υποβολής.
  • Εικαστική αναμόρφωση του «ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» της Π.Α., ώστε και οι δύο ιστότοποι (gov.gr, pattikis.gr) να έχουν ενιαία μορφή παρουσίασης.
  • Ανάπτυξη διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων παροχής ψηφιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
  • Ενσωμάτωση κάθε νέας ψηφιακής υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής στο gov.gr μετά την ενεργοποίηση της.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης της Περιφέρειας Αττικής και η Υπηρεσία Συντονισμού Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία για την υλοποίηση των ανωτέρω.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής ενεργοποίησε στις 31-12-2020 άλλες 23 νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες  της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού ανεβάζοντας τον αριθμό των υφιστάμενων Ψηφιακών υπηρεσιών στις 193. Ο αριθμός των Ψηφιακά Παρεχόμενων Υπηρεσιών αναμένεται να ανέλθει στις 220, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΘΕΜΑΤΑ

Cosmote: Δωρεάν απεριόριστα data και φέτος το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος

Δωρεάν απεριόριστα data και αυτό το τριήμερο του Αγίου...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις...

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...

Η ελληνική παρουσία πίσω από τη νέα γενιά AI: Οι δύο founders που «τρέχουν»...

Η παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης μετριέται πλέον σε...

«Hellas Space 2.0»: Το νέο εθνικό διαστημικό πρόγραμμα των 350 εκατ. ευρώ για το...

Greece In Orbit – Η Ελλάδα σε Τροχιά Το πρώτο...

Απλά Ψηφιακά 214: Οι AI agents της Voicelogica (Απ. Ιωακείμ), η Kiefer και το...

Για τον ρόλο που διαδραματίζει η Voicelogica στον ψηφιακό...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον GR.EC.A

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A) ανακοινώνει την εκλογή...

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές των smartphones στην Ευρώπη

Με ακριβότερα smartphones, περιορισμένη διαθεσιμότητα φθηνών μοντέλων και ολοένα...

Πάνω από 92.000 κυβερνοεπιθέσεις μέσω ψεύτικων AI εφαρμογών

Η παγκόσμια έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης δεν αλλάζει μόνο...

Το 93% των επενδύσεων σε υποδομές – Μόλις το 7% στην ανάπτυξη εργαζομένων

Με την τεχνητή νοημοσύνη να αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς...

Απλά Ψηφιακά 215: Η ευκαιρία της οπτικοακουστικής βιομηχανίας (Λ. Χριστόπουλος) και οι επόμενες κινήσεις στο διάστημα

Για τη συμβολή του οπτικοακουστικού τομέα στην ελληνική οικονομία,...