27.9 C
Athens
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα WOMEN από το Women On Top

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, από τις 21 έως και τις 23 Οκτωβρίου, το Women’s Organizations Meet-up for Education and Networking (WOMEN), ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και δικτύωσης για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ομάδες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της έμφυλης ισότητας και της ενδυνάμωσης των γυναικών στην Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις και τα εργαστήρια του προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε από τον Οργανισμό για την Επαγγελματική Ενδυνάμωση των Γυναικών Women On Top, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, έλαβαν χώρα στο Impact Hub Athens και το HIGGS και συγκέντρωσαν πάνω από 40 εκπροσώπους ομάδων και οργανισμών από όλη την Ελλάδα.

Στη διάρκεια των 3 ημερών, οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια από την Allyson Zimmermann, Executive Director for Europe, Middle East & Africa, Catalyst και την Jennifer Iannolo, Founder, IMPERIA, αλλά και από έμπειρες/ους ελληνίδες και έλληνες ακαδημαϊκούς, δημοσιογράφους και εκπαιδεύτριες/ές, οι οποίες/οι μοιράστηκαν μαζί τους τεχνογνωσία και εργαλεία πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η πλειονότητα των οργανισμών που ασχολούνται με θέματα ισότητας στη χώρα: την ενεργοποίηση των αντρών στην προσπάθεια για καταπολέμηση του σεξισμού, την αξία και τους μηχανισμούς ανάδειξης θετικών προτύπων για την ενδυνάμωση των γυναικών, το ρόλο που παίζει η τεχνολογία στα θέματα της έμφυλης ισότητας και τα εμπόδια που συναντούν εταιρείες και οργανισμοί στην προσπάθειά τους για εφαρμογή των αρχών του gender mainstreaming.

Παράλληλα, τους δόθηκε το βήμα για να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και να απαντήσουν σε ερωτήσεις δασκάλων και καθηγητών σε σχέση με την εισαγωγή των θεμάτων της ισότητας και της ενδυνάμωσης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στόχος του προγράμματος ήταν να εμπλουτιστεί η εργαλειοθήκη των οργανισμών αλλά και των εκπαιδευτικών με νέες στρατηγικές αποτελεσματικότητας, αλλά και να αρχίσει να χτίζεται ένα καινούριο, ζωντανό δίκτυο ακτιβιστών και επαγγελματιών, που θα μπορέσουν να φέρουν θετική αλλαγή σε μία από τις πιο σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής -εντός και εκτός Ελλάδας.

«Είμαστε υπερήφανες και αισιόδοξες για όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο πλαίσιο του WOMEN, καθώς είδαμε να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας το πλήθος, η ποικιλομορφία, το δυναμικό αλλά και το όραμα ομάδων που έχουν σπουδαία πράγματα να προσφέρουν στην προσπάθεια για την έμφυλη ισότητα -όλες μαζί αλλά και η καθεμία ξεχωριστά» δήλωσε, με το κλείσιμο του προγράμματος, η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top.

«Η έμφυλη βία, οι ανισότητες στην εργασία, τα κοινωνικά στερεότυπα, οι διακρίσεις στην εκπαίδευση αποτελούν προβλήματα που απαιτούν συντονισμένη δράση από όλους και όλες μας, και αυτό το τριήμερο ήταν η δική μας απόπειρα να φέρουμε κοντά τα άτομα και τις ομάδες που μπορούν να δημιουργήσουν ουσιαστική αλλαγή» δήλωσε η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, επίσης συνιδρύτρια του Women On Top.

«Για εμάς στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, η συνεργασία με έλληνες εταίρους για την ενδυνάμωση των γυναικών αποτελεί τα τελευταία χρόνια προτεραιότητα του προγραμματικού μας σχεδιασμού» δήλωσε η Cindy Harvey, Διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. «Αποτελεί θεμελιώδες κομμάτι της δέσμευσής μας να προωθούμε τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας, καθώς και τους κοινούς μας στόχους για ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία».

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Airbus: Eπέλεξε την Thales για το νέο σύστημα διαχείρισης πτήσεων

  Η Airbus επέλεξε την Thales για να εξοπλίσει τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας με το πιο ισχυρό και καινοτόμο σύστημα διαχείρισης πτήσεων της...

Θεσσαλονίκη «Έξυπνη πόλη»: Αντιμετώπιση κρίσεων με σύστημα επικοινωνίας από τη Nova – Wind

Η Nova – Wind, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ένωσε τις δυνάμεις της με τις εταιρείες...

Vodafone Ελλάδος: Αύξηση πελατειακής βάσης με ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων

Σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή και των εσόδων από υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας το περασμένο...

Αύριο στο Ζάππειο το 5G Conference SΕ Europe 2022

Το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας που αφορά στα κινητά δίκτυα 5ης γενιάς, το 5G Conference Southeastern Europe, διοργανώνεται την Τετάρτη, 18 Μαΐου στο...

Lenovo: Συνδυάζει εμφάνιση και κορυφαίες επιδόσεις μέσα από τα νέα gaming laptops της σειράς Legion 7

  H νέα γενιά των Lenovo Legion Slim 7i και 7 είναι τα πλέον ευέλικτα gaming laptops 16 ιντσών σε ολόκληρο τον κόσμο H...