14.4 C
Athens
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023

Οι φοιτητές στην Ελλάδα στρέφονται στη συγκατοίκηση για να εξοικονομήσουν χρήματα

Μια πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) διαπίστωσε ότι η μέση τιμή ενοικίου για ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Αθήνα έχει αυξηθεί κατά 10% το τελευταίο έτος. Αυτό έχει δυσκολέψει πολλούς φοιτητές να αντέξουν οικονομικά το δικό τους μέρος για να ζήσουν, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

  • Σύμφωνα με την Eurostat, οι τιμές των ενοικίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 10,4% το έτος έως τον Μάρτιο του 2023, η υψηλότερη ετήσια αύξηση από το 2008.
  • Ο πληθωρισμός είναι επίσης αυξανόμενος στην Ελλάδα. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 7,6% τον Ιούνιο του 2022, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

Ως αποτέλεσμα, οι φοιτητές στρέφονται όλο και περισσότερο στη συγκατοίκηση, η οποία περιλαμβάνει την ενοικίαση ακινήτου με άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους του ενοικίου, καθώς το συνολικό ενοίκιο διαιρείται μεταξύ των συγκατοίκων.

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής που νοικιάζει ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στην Αθήνα μόνος του θα πλήρωνε περίπου 800 ευρώ το μήνα. Ωστόσο, αν συγκατοικούσε με άλλους δύο φοιτητές, θα μπορούσαν ο καθένας να πληρώσει περίπου 267 ευρώ το μήνα.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, η συγκατοίκηση μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε φίλους. Μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος να μάθετε για διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής.

Η λύση που μπορεί να βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν τον ιδανικό συγκάτοικο είναι το MyRoomie.gr. Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ, να αναζητήσουν αγγελίες και να επικοινωνήσουν με πιθανούς συγκατοίκους.

Το MyRoomie.gr προσφέρει επίσης ένα Plus πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρόσθετες λειτουργίες, όπως την ικανότητα να δείτε τα social media του υποψήφιου συγκατοίκου και να έχετε προβεβλημένες αγγελίες. Οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν το MyRoomie Plus πρόγραμμα χρησιμοποιώντας τον κωδικό κουπονιού “student24”.

Με απλό περιβάλλον χρήσης, εκτεταμένη βάση χρηστών και χαρακτηριστικά που προσαρμόζονται για να κάνουν την εμπειρία της συγκατοίκησης ομαλή, το MyRoomie.gr είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους φοιτητές που αναζητούν οικονομικά βιώσιμες και βιώσιμες λύσεις για την στέγαση.

Σχετικά με το MyRoomie

Το MyRoomie είναι μια ProTech (Property Technology) πλατφόρμα συγκατοίκησης που συνδέει άτομα που αναζητούν συγκατοίκους ή δωμάτια. Παρέχουμε μια εύκολη και ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα για τους χρήστες να βρουν τους ιδανικούς συγκάτοικους και τους χώρους διαβίωσής τους. Η αποστολή μας είναι να απλοποιήσουμε την εμπειρία flatsharing, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που διευκολύνουν τη διαδικασία αναζήτησης και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία διαβίωσης. Με μια φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα, προηγμένες δυνατότητες αναζήτησης και εξατομικευμένους αλγόριθμους, το MyRoomie δίνει τη δυνατότητα στα άτομα να βρουν τους τέλειους συγκατοίκους.

Για  φοιτητής, νέους επαγγελματίες, expats ή απλά για όσους ψάχνουν μια πιο οικονομική λύση διαβίωσης,, το MyRoomie είναι εδώ για να βοηθήσει να βρεθεί το μέρος που θα κάνετε σπίτι. Με λειτουργία στην Ελλάδα, την Πολωνία και πλάνα επέκτασης σε 9 ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες. Μάθετε περισσότερα https://myroomie.app

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα από τη Vodafone

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και η Vodafone προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της δωρεάν απεριόριστα data για 10 ημέρες για να απολαύσουν απεριόριστο...

Αναστάσιος Αρανίτης: Το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024

Το μεγάλο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2024 ώστε να εισέλθει σε διαδικασία έναρξης λειτουργίας, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Intrakat,...

Δωρεάν εκπαίδευση 1000 ατόμων από τη Microsoft & το ReGeneration

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1.000 άτομα από όλη τη χώρα...

Χριστούγεννα 2023: Η μαγεία να μοιράζεσαι ξεκινά στα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο φωτεινή περίοδος του χρόνου που σημαίνει ανάγκη για μεγαλύτερη προσφορά, περισσότερα χαμόγελα και αληθινές αγκαλιές με τα αγαπημένα μας...

ADAPTIT: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και διεύρυνση των συνεργασιών

Την πορεία της ADAPTIT το τελευταίο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου διεύρυνε σημαντικά το πελατολόγιο και τις συνεργασίες της, καθώς και τα σχέδιά...