19.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Οι Ελληνικές startups πληρώνουν ικανοποιητικά και προσελκύουν ταλαντούχους εργαζόμενους  

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί είναι οι μισθοί που προσφέρουν οι ελληνικές startups προσελκύοντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους από την εγχώρια αλλά και την διεθνή αγορά.

Ο ρυθμός των επενδύσεων αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία υποστηρίζει ενεργά τις startups, δημιουργούνται ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας και καθημερινά ιδρύονται νέες εταιρείες με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές να μεγαλώνει.  Παράλληλα, βλέπουμε συνεχώς περισσότερους Έλληνες της διασποράς να επιστρέφουν στη χώρα και να απασχολούνται σε startups.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα μελέτης της Marathon Venture Capital με τίτλο «Η Βιομηχανία των Ελληνικών Startups: Μισθοί και Παροχές, 2021» οι startups καθίστανται ελκυστικός προορισμός για ταλαντούχους εργαζόμενους, προσφέροντας ανταγωνιστικό πακέτο παροχών σε θέσεις τεχνολογίας στην ελληνική αγορά.

Παρατηρείται πρόοδος αναφορικά με την γυναικεία απασχόληση σε αριθμό τεχνολογικών ρόλων, ωστόσο απαιτείται σημαντικά μεγαλύτερη πρόοδος σε αριθμό άλλων, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας. Στην συγκεκριμένη μελέτη, λιγότερο από 20% των εργαζομένων είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό αυτό σε θέσεις ηγεσίας περιορίζεται περαιτέρω στο ιδιαιτέρως φτωχό 3%.

Οι μηνιαίες απολαβές

Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα:

  • Οι μηνιαίες απολαβές ενός εργαζόμενου με θέση Data Scientist ξεκινούν από 950 ευρώ το μήνα καθαρά και το περισσότερο 2.090 ευρώ με τη μέση τιμή των απολαβών να διαμορφώνεται μηνιαίως σε 1.540 ευρώ καθαρά.
  • Οι μηνιαίες απολαβές ενός Βackend Software Engineer, ξεκινούν επίσης από 959 ευρώ καθαρά και μπορεί να φτάνουν έως και τα 2.777 ευρώ καθαρά με την μέση τιμή των απολαβών να ανέρχεται σε 1.793 ευρώ καθαρά.
  • Οι μηνιαίες αποδοχές για την ειδικότητα των Product Managers ξεκινά από μηνιαίες απολαβές ύψους 959 ευρώ και μπορεί να φτάνουν τα 2.640 με την μέση τιμή να ανέρχεται στα 1.907 ευρώ καθαρά.
  • Από τα 1005 ευρώ καθαρά το μήνα ξεκινούν και οι απολαβές ενός Frontend Software Engineer, μια εξίσου δημοφιλής ειδικότητα που χαίρει και μεγάλης προσφοράς εργαζομένων. Το μεγαλύτερο ύψος φτάνει στα  2.473 ευρώ καθαρά με τη μέση τιμή των απολαβών να διαμορφώνεται στα 1.712 ευρώ καθαρά το μήνα.
  • Στον κλάδο των Dev Ops Engineers, ο μηνιαίος μισθός ξεκινά από 1.714 ευρώ καθαρά και φτάνει έως τα 2.846 ευρώ καθαρά με μέση τιμή τα 2.173 ευρώ καθαρά.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται και στην έρευνα οι ελληνικοί μισθοί παραμένουν χαμηλότεροι κατά αντιστοιχία με τους μισθούς σε πιο ανεπτυγμένες αγορές όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και βέβαια οι ΗΠΑ.

«Αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και startups ανά τον κόσμο να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας», σημειώνει η Sanne Goslinga, Director of Talent, Marathon Venture Capital.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για καταρτισμένο προσωπικό σε θέσεις τεχνολογίας, ενώ επεκτείνεται και η πρακτική της απομακρυσμένης εργασίας.

Οι παροχές

Σύμφωνα με τη μελέτη, 4 στους 10 εργαζομένους σε θέσεις τεχνολογίας ελληνικών startups λαμβάνουν ως παροχή και εταιρικά μερίδια. Ο λόγος για τα λεγόμενα stock options, μιας πρακτική αμοιβών ιδιαίτερα διαδεδομένη στις ΗΠΑ.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η πλειονότητα των στελεχών με ρόλους ηγεσίας λαμβάνουν δικαιώματα μετοχών, ενώ το ίδιο ισχύει για περίπου 1 στις 3 από τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, λόγω της χαμηλής φορολόγησης των εισοδημάτων που προέρχονται από κεφάλαιο (15%) στην Ελλάδα, η παροχή εταιρικών μεριδίων αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη προσέλκυση εργαζομένων.

Η πιο δημοφιλής παροχή που προσφέρεται από τις εταιρείες που συμμετείχαν στη μελέτη είναι η ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Άλλες δημοφιλείς παροχές περιλαμβάνουν εκπαίδευση των εργαζομένων, συμμετοχή σε σεμινάρια, οικιακός εξοπλισμός γραφείου, επιπλέον ημέρες άδειας και ασθένειας. Επίσης, ένας αυξανόμενος αριθμός startups προσφέρει παροχές όπως ψυχική υποστήριξη και επιπλέον ημέρες άδειας μητρότητας και πατρότητας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 27 ελληνικές startups διαφορετικού μεγέθους και ωριμότητας εξετάζοντας τα δεδομένα μισθών και παροχών 1.915 εργαζομένων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Το μεγάλο κύμα της Τεχνητής Νοημοσύνης έρχεται πιο γρήγορα από τις προβλέψεις αλλά η Ελλάδα προλαβαίνει να προσαρμοστεί

Οι οικονομικές και κοινωνικές ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης για την Ελλάδα συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10...

Μιχάλης Τσαμάζ: «Φεύγω στην ιδανική συγκυρία για τον ΟΤΕ»

«Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η...

N. Σταθόπουλος (BC Partners): Case Study επιτυχίας η Ελλάδα – Καμία συμφωνία ακόμα για την πώληση της Nova

Για το επενδυτικό περιβάλλον σε Ελλάδα, εξωτερικό, καθώς και για την πορεία των επενδυτικών κινήσεων της BC Partners στην χώρα μίλησε ο Νίκος Σταθόπουλος, Chairman,...

Επιστροφές προϊόντων τώρα και σε Skroutz Point

Το Skroutz, το #1 marketplace στην Ελλάδα, προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες να προχωρούν σε επιστροφές προϊόντων χρησιμοποιώντας το δίκτυο Skroutz Point. Δίνεται...

Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών για να κλείσουν ραντεβού σε κάποιο νοσοκομείο του ΕΣΥ αναμένεται να βάλει το έργο των...