9 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Οι Ελληνικές startups πληρώνουν ικανοποιητικά και προσελκύουν ταλαντούχους εργαζόμενους  

  • Γράφει η Μαρία Μόσχου 

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί είναι οι μισθοί που προσφέρουν οι ελληνικές startups προσελκύοντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους από την εγχώρια αλλά και την διεθνή αγορά.

Ο ρυθμός των επενδύσεων αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια, η πολιτεία υποστηρίζει ενεργά τις startups, δημιουργούνται ολοένα και περισσότερες θέσεις εργασίας και καθημερινά ιδρύονται νέες εταιρείες με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές να μεγαλώνει.  Παράλληλα, βλέπουμε συνεχώς περισσότερους Έλληνες της διασποράς να επιστρέφουν στη χώρα και να απασχολούνται σε startups.

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα μελέτης της Marathon Venture Capital με τίτλο «Η Βιομηχανία των Ελληνικών Startups: Μισθοί και Παροχές, 2021» οι startups καθίστανται ελκυστικός προορισμός για ταλαντούχους εργαζόμενους, προσφέροντας ανταγωνιστικό πακέτο παροχών σε θέσεις τεχνολογίας στην ελληνική αγορά.

Παρατηρείται πρόοδος αναφορικά με την γυναικεία απασχόληση σε αριθμό τεχνολογικών ρόλων, ωστόσο απαιτείται σημαντικά μεγαλύτερη πρόοδος σε αριθμό άλλων, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας. Στην συγκεκριμένη μελέτη, λιγότερο από 20% των εργαζομένων είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό αυτό σε θέσεις ηγεσίας περιορίζεται περαιτέρω στο ιδιαιτέρως φτωχό 3%.

Οι μηνιαίες απολαβές

Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα:

  • Οι μηνιαίες απολαβές ενός εργαζόμενου με θέση Data Scientist ξεκινούν από 950 ευρώ το μήνα καθαρά και το περισσότερο 2.090 ευρώ με τη μέση τιμή των απολαβών να διαμορφώνεται μηνιαίως σε 1.540 ευρώ καθαρά.
  • Οι μηνιαίες απολαβές ενός Βackend Software Engineer, ξεκινούν επίσης από 959 ευρώ καθαρά και μπορεί να φτάνουν έως και τα 2.777 ευρώ καθαρά με την μέση τιμή των απολαβών να ανέρχεται σε 1.793 ευρώ καθαρά.
  • Οι μηνιαίες αποδοχές για την ειδικότητα των Product Managers ξεκινά από μηνιαίες απολαβές ύψους 959 ευρώ και μπορεί να φτάνουν τα 2.640 με την μέση τιμή να ανέρχεται στα 1.907 ευρώ καθαρά.
  • Από τα 1005 ευρώ καθαρά το μήνα ξεκινούν και οι απολαβές ενός Frontend Software Engineer, μια εξίσου δημοφιλής ειδικότητα που χαίρει και μεγάλης προσφοράς εργαζομένων. Το μεγαλύτερο ύψος φτάνει στα  2.473 ευρώ καθαρά με τη μέση τιμή των απολαβών να διαμορφώνεται στα 1.712 ευρώ καθαρά το μήνα.
  • Στον κλάδο των Dev Ops Engineers, ο μηνιαίος μισθός ξεκινά από 1.714 ευρώ καθαρά και φτάνει έως τα 2.846 ευρώ καθαρά με μέση τιμή τα 2.173 ευρώ καθαρά.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται και στην έρευνα οι ελληνικοί μισθοί παραμένουν χαμηλότεροι κατά αντιστοιχία με τους μισθούς σε πιο ανεπτυγμένες αγορές όπως η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και βέβαια οι ΗΠΑ.

«Αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και startups ανά τον κόσμο να εγκατασταθούν στην Ελλάδα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας», σημειώνει η Sanne Goslinga, Director of Talent, Marathon Venture Capital.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, καθώς αυξάνεται η ζήτηση για καταρτισμένο προσωπικό σε θέσεις τεχνολογίας, ενώ επεκτείνεται και η πρακτική της απομακρυσμένης εργασίας.

Οι παροχές

Σύμφωνα με τη μελέτη, 4 στους 10 εργαζομένους σε θέσεις τεχνολογίας ελληνικών startups λαμβάνουν ως παροχή και εταιρικά μερίδια. Ο λόγος για τα λεγόμενα stock options, μιας πρακτική αμοιβών ιδιαίτερα διαδεδομένη στις ΗΠΑ.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η πλειονότητα των στελεχών με ρόλους ηγεσίας λαμβάνουν δικαιώματα μετοχών, ενώ το ίδιο ισχύει για περίπου 1 στις 3 από τις υπόλοιπες θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, λόγω της χαμηλής φορολόγησης των εισοδημάτων που προέρχονται από κεφάλαιο (15%) στην Ελλάδα, η παροχή εταιρικών μεριδίων αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη προσέλκυση εργαζομένων.

Η πιο δημοφιλής παροχή που προσφέρεται από τις εταιρείες που συμμετείχαν στη μελέτη είναι η ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Άλλες δημοφιλείς παροχές περιλαμβάνουν εκπαίδευση των εργαζομένων, συμμετοχή σε σεμινάρια, οικιακός εξοπλισμός γραφείου, επιπλέον ημέρες άδειας και ασθένειας. Επίσης, ένας αυξανόμενος αριθμός startups προσφέρει παροχές όπως ψυχική υποστήριξη και επιπλέον ημέρες άδειας μητρότητας και πατρότητας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 27 ελληνικές startups διαφορετικού μεγέθους και ωριμότητας εξετάζοντας τα δεδομένα μισθών και παροχών 1.915 εργαζομένων.

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Σε λειτουργία η νέα Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου

Απλούστερη η διαδικασία απόκτησης ψηφιακής υπογραφής Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου...

Sony Group Corporation: Δοκιμές οδήγησης με 5G και ένα πρωτότυπο όχημα

Στην CES 2020, η Sony Group Corporation ("Sony") ανακοίνωσε το "VISION-S", μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να συμβάλλει στην εξέλιξη των μεταφορών, και εξέθεσε...

Οι προτεραιότητες της LG για το 2022

Στόχος της εταιρείας να εισάγει κορυφαίες καινοτομίες στον τρόπο ζωής και να παρέχει λύσεις εν μέσω αβέβαιων καιρών Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της LG...

Οι προβλέψεις της TeamViewer για το 2022

Τα trends του 2021 συνεχίζονται στο 2022 → Η φύση της δουλειάς: ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Η δουλειά από το σπίτι ήρθε για να μείνει. Αυτό θα...

Το νέο ελαστικό ADVAN Sport V107 της YOKOHAMA εγκρίθηκε για τα BRABUS 700, 800 και 900 Off Roader  

Η Yokohama Rubber Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι το ADVAN Sport V107, το παγκόσμιο εμβληματικό ελαστικό της εταιρείας,  έχει εγκριθεί από την BRABUS GmbH της...