Αύξηση +43,3% καταγράφουν οι «αναζητήσεις βάσει εικόνας», σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Από τον Οκτώβριο του 2019 όταν και λανσαρίστηκε η καινοτόμος τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης «αναζήτηση βάσει εικόνας» και μετά από σχεδόν ένα χρόνο, η μόδα έχει γίνει… AI (Artificial Intelligence). Xιλιάδες είναι οι αναζητήσεις του ελληνικού καταναλωτικού κοινού που ενεργά ψάχνει πλέον με βάση τις φωτογραφίες στο GLAMI.
Συγκρίνοντας το τελευταίο τρίμηνο του 2019 με το τρίτο τρίμηνο του 2020, οι αναζητήσεις βάση εικόνας κατέγραψαν αύξηση κατά 43,3%.

Κατά το διάστημα των δοκιμών η ομάδα του GLAMI ανακάλυψε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων χρηστών χρησιμοποιεί screenshots (στιγμιότυπα τραβηγμένα κυρίως από την οθόνη του κινητού τους) από προϊόντα που φόρεσαν οι αγαπημένες τους influencers ή φωτογραφίες από διαφημίσεις που είδαν στα Social Media.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κορυφή των αναζητήσεων βρέθηκαν τα sneakers και τα φορέματα.
Στην έρευνα για τα ecommerce trend που διενήργησε το GLAMI το 2019, οι Έλληνες σε ποσοστό 63,8%, ανέδειξαν την καινοτόμο αυτή τεχνολογία ως το σημαντικότερο trend όταν αγοράζουν προϊόντα μόδας online.







