16.6 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

ΟΑΣΘ: Προκηρύσσει mini διαγωνισμό για την υποστήριξη της τηλεματικής

  • Της Μαρίας Μόσχου

Να δώσει λύση στις …μαύρες οθόνες της τηλεματικής ή στις παραπλανητικές αναρτήσεις στην ώρα διέλευσης ορισμένων γραμμών επιχειρεί η διοίκηση του Οργανισμού  Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης  (ΟΑΣΘ) προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την υποστήριξη της τηλεματικής σε λεωφορεία, στάσεις και ιστοσελίδας του Οργανισμού έως τις 3 Δεκεμβρίου 2019.

Ειδικότερα ο ΟΑΣΘ προχώρησε στην προκήρυξη ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Η υποβολή προσφορών ξεκίνησε στις 13.9.2019  ενώ η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 25/09/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ..

Κριτήριο ανάθεσης της Σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη  προσφορά βάσει της χαμηλότερης τιμής του περιγραφόμενου στη Διακήρυξη.

Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να αυξήσει τον αριθμό των λεωφορείων τα οποία βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους σε περίπου 320 από 220 πριν από ένα μήνα.

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι ως το τέλος του μήνα να μπορούν να βγουν στους δρόμους περίπου 350 λεωφορεία και 400 λεωφορεία κοντά στο τέλος του 2019.

Ωστόσο συνεχίζονται τα προβλήματα στην τηλεματική με συνεχείς βλάβες όποτε και θεωρήθηκε ανάγκη ο διαγωνισμός για τν υποστήριξη της τηλεματικής.

Ως προς το θέμα της εκχώρησης τού εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες με βασική τον τρόπο με τον οποίο θα καταβάλλει το δημόσιο προς το ΚΤΕΛ την αποζημίωση η οποία θα συμφωνηθεί για το έργο που θα του αναθέσει. Στη συμφωνία την οποία είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση με το ΚΤΕΛ για τις έξι γραμμές της υπαίθρου που παραχωρήθηκαν από την 1η Ιουνίου, το ΚΤΕΛ πληρώνεται μέσω του ΟΑΣΘ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τελευταίες δόσεις, ύψους περίπου 800.000 ευρώ δεν έχουν καταβληθεί καθώς ο ΟΑΣΘ διέθετε για τις δικές του ανάγκες όλα τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης.

Για το λόγο αυτό το ΚΤΕΛ θέτει ως όρο τα χρήματα που αναλογούν στο έργο το οποίο θα αναλάβει να πληρώνονται απ’ ευθείας στον ίδιο, χωρίς τη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΘ.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Η μεγάλη γιορτή του γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της NOVA

Η NOVA, μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποστήριξε το 23ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 29...

SoftOne: Η πρώτη ελληνική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ενσωματώνεται στην πλατφόρμα SHOPRANOS

Η SoftOne, οδηγώντας για ακόμα μια φορά τις εξελίξεις στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού και των cloud εφαρμογών, ανακοινώνει ότι το SHOPRANOS  γίνεται η...

Άνδρες και γυναίκες: Οι διαφορές ως προς τον έλεγχο και την παρακολούθηση των έξυπνων συσκευών

Η νέα παγκόσμια έρευνα της Kaspersky "The smart home of almost everything: From the fridge to TV, how we’ll embrace the year of the virtual assistant...

Με 10,6% θα τρέξουν οι επενδύσεις για κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη το 2023

  της Νατάσας Φραγκούλη Οι αυξανόμενες ανάγκες ασφάλειας, οι νέοι κανονισμοί και ο κλιμακούμενος κίνδυνος επιθέσεων ransomware λόγω της τρέχουσας γεωπολιτικής κατάστασης συνεχίζουν να οδηγούν...

Στην Profile το έργο αναβάθμισης του συστήματος τήρησης αρχείων των Δικαστηρίων

Γράφει η Μαρία Μόσχου  Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμα ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποφάσισε ότι ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση...