21.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

ΟΑΣΑ: Προσλαμβάνει σύμβουλο για την εξυπηρέτηση του κοινού σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο

  • Της Μαρίας Μόσχου

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει μπει για τα καλά στη ζωή των επιβατών των μέσων μαζικής μεταφοράς παρά την τεράστια ταλαιπωρία που δημιούργησε στην έναρξη της εφαρμογής του.

Ωστόσο ακόμα και σήμερα το ηλεκτρονικό εισιτήριο δημιουργεί αναστάτωση και ερωτήματα σε περιστασιακούς ή ηλικιωμένους κυρίως επιβάτες.

Προκειμένου να αποφευχθούν και πάλι εικόνες σαν αυτές που δημιουργήθηκαν με ατελείωτες ουρές και απίστευτη ταλαιπωρία όλων των επιβατών για την έκδοση ενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο ΟΑΣΑ είχε προκηρύξει από τα μέσα τους 2018 διαγωνισμό για την ανάδειξη συμβούλου που θα «βοηθούσε» στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ειδικότερα σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΑ αναθέτεται στην εταιρεία «Meccanika Group Α.Ε.» το έργο με αντικείμενο την «παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου του Ο.Α.Σ.Α.».

Η προσφερόμενη τιμή της αναδόχου εταιρείας ανά ανθρωποώρα είναι 5,89 ευρώ και το προϋπολογιζόμενο συνολικό κόστος που δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Στόχος της διοίκησης είναι η «ενοικίαση» εργαζόμενων που θα βοηθούν τους επιβάτες προκειμένου να προχωρήσει η μείωση όλο και περισσότερων υπαλλήλων γραφείων του Οργανισμού που απασχολούνται στα γκισέ των εισιτηρίων και στους σταθμούς. Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης στη Βουλή, είναι ειλημμένη απόφαση  να μην υπάρχουν τα παραδοσιακά γκισέ.

«Ο στόχος μας είναι να μην υπάρχουν γκισέ στα ταμεία με τον παραδοσιακό τρόπο που ξέραμε ή να παρατηρούνται ουρές για τα μισά εισιτήρια. Αλλά να υπάρχουν προσωποποιημένες κάρτες για όλα τα εισιτήρια κοινωνικών πολιτικών. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε δυσάρεστα γεγονότα που ζήσαμε στο παρελθόν και έχουμε και εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων, που δεν έχουμε -αν θέλετε- τη δυνατότητα να περισσεύουν σε ένα γκισέ, όταν δεν υπάρχει και λόγος να υπάρχουν» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ Σπίρτζης.

Να σημειωθεί πάντως ότι και στα 293 Αυτόματα Μηχανήματα, πέραν όλων των εκδοτηρίων και των 500 περίπου περιπτέρων που διαθέτουν POS, είναι δυνατή η χρήση πιστωτικής κάρτας, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τους επιβάτες που δεν χρειάζεται να έχουν συγκεκριμένο ποσό για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

 

Κοινοποιηση αρθρου

Τελευταια Νεα

Αυτή η σεζόν δεν χάνεται με την EuroLeague και τη μεγάλη πρεμιέρα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός αποκλειστικά στο Novasports!

Η EuroLeague της νέας σεζόν ετοιμάζεται για τζάμπολ και αναμένεται πιο συναρπαστική και ανατρεπτική από κάθε άλλη φορά σε μια σεζόν που δεν χάνεται...

Πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI ανακοινώνει η Amazon Web Services

Η Amazon Web Services (AWS) παρουσιάζει πέντε νέες καινοτόμες λύσεις στον τομέα του Generative AI, σχεδιασμένες με στόχο να υποστηρίξουν επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να...

Smart Readiness Vouchers: 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες

Συνολικά 120.000 ακίνητα αποκτούν υπερυψηλές ταχύτητες, μέσω του προγράμματος Smart Readiness Vouchers του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό και...

Έρχεται το πρώτο συνέδριο για Corporate & ScaleUp HR Professionals από τη Startup Pathways

Ένα διαφορετικό Συνέδριο για HR Professionals και CEOs που ενδιαφέρονται για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας τους, διοργανώνει η Startup Pathways στις 5 Δεκεμβρίου...

Προσοχή στους νέους ψηφιακούς κινδύνους: 5 τάσεις για την κυβερνοασφάλεια που πρέπει να γνωρίζετε

Η επιβολή του νόμου είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πάζλ στη μάχη κατά των εγκληματιών του ψηφιακού κόσμου. Ένα άλλο κομμάτι είναι οι καταναλωτές...